Flatörlü seviye kontrol vanaları, isale hatlarında bulunan su depoları, rezervuarlar, basınç kırıcı maslaklar v.b su depolayan sistemlerde suyun rezerv seviyesini kontrol için kullanılan hidrolik vanalar dır.
Flatörlü Seviye Kontrol Vanası, su depolarındaki seviyesini sürekli kontrol eden hidrolik kontrol vanalarıdır. Ana vana kontrolü 2 yollu flatör sayesinde manuel olarak sağlanır. Depo girişlerine monte edilen ana vana, su seviyesi maksimum seviyeye ulaştığında darbe oluşturmadan kapanır.
FLAPLI BOŞALTIM VANASI
Ayrıca pandüllü klape olarak da adlandırılır. Standart döner tipi Airlock veya , aşındırıcı büyük iri taneli dökme hammaddelerin sevki, boşaltılması sırasında zarar görürler. Ve bu durum prosesi durdurma noktasına getirir.
Flaplar taşımayı artırarak uçağın herhangi bir konfigürasyondaki perdövites süratini düşürür (perdövites olmasını güçleştirir). Kalkış esnasında kullanıldığında uçağın yerden erken kesilmesini sağlar. Flaplar sürüklemeyi artırır. Bu etki iniş esnasında alçalma oranını artırır.
Hücre Tekeri (Rotary Vana) çeşitli granül veya toz malzemenin silolardan akışını kontrol etmeye yarayan iletim sistemi ekipmanıdır. Yer çekimi, basınç veya vakum yöntemi ile çalışırlar.
İlgili 44 soru bulundu
Flatörlerin Çalışma Prensipleri
Su seviyesinin azaldığı durumlarda flatör de aşağıya inerek aktif hale gelir. Flatör içinde yer alan ve paslanmayan bilyeler şamandıranın hareketlerine göre hareket eder. Şamandıra içinde bulunan swich'e temas etmesi halinde elektriksel anahtar görevi yerine getirir.
Soğutma kulesi çalışırken su kaybı yaşamamaktadır. Bu kaybın önlenmesi için sistem şamandıra (flatör) ile devreye sokulur. Şamandıranın fonksiyonu, su üst seviyeye ulaştığında RO sistemiyle su kapatılır. Su seviyesinin düşmesiyle şamandıra şamandıra besleme ağzı açılır, seviyenin yükselmesiyle besleme ağzı kapatılır.
Flatörlü drenaj pompaları su belirli bir seviyeye ulaştığında otomatik olarak devreye girer ve suyu tahliye etmeye başlar. Flatörsüz drenaj pompaları da manuel olarak aktif edilir ya da durdurulur. Drenaj pompaları temiz ya da kirli su tahliyesinin yanı sıra foseptik çukurlarında da kullanılmaktadır.
Seviye flatörleri depo, geniş kuyular yada belirli bir hacimdeki ve derinlikteki su birintilerinde ki su seviyesinin artma ve azalmasına göre elektriksel kontak vererek bağlı olduğu pompa ve hidrofor gibi cihazları kontrol eden elekriksel bir kontrol elemanıdır.
Mekanik seviye flatörü Tanklarda sıvı seviye kontrolü amacıyla kullanılır. Kapalı tasarımı ile yatay ve dikey olarak tasarlanan kol ile şamandıra boyu ayarlanabilir.
Flatör asansör gibi su dolduğunda yükselir ve içerisindeki elektromıknatıs elektrik taşıyan kontağı çekerek pompanın çalışmasını sağlar. Kendinden Flatörlü su pompaları su belirli bir seviyeye ulaştığında otomatik olarak devreye girer ve suyu tahliye etmeye başlar.
Gösterge yalnızca belirli pozisyonlarda düzgün çalışır: Şamandıra kısmı arızalı ise yakıtın bazı seviyelerinde düzgün çalışabilir. Örneğin, tam dolu bir depoyu yarısına kadar sağlıklı bir şekilde ölçüp daha sonra ölçümü kesebilir. Bu durumda yakıtınız yarımın altına düştüğünde çalışmayıp sabit kalacaktır.
Şamandıralar; Işıklı, Çanlı, Palamar şamandırası olmak üzere 3 tiptedir. İki türlü şamandıralama sistemi vardır: Lateral(yanlaç) şamandıralama: Bu sistemde seyre emniyetli bir kanal veya su yolunun iki yanı işaretlenerek gemilerin bunların arasında gitmeleri sağlanır.
Seviye flatörleri, bir depo ya da kuyu gibi belirli hacimdeki su seviyesindeki, artma ve azalmasına göre, elektriksel kontak veren bir mekanizmaya sahip kontrol elemanıdır. Suyun seviyesinin her zaman belirli bir aralıkta tutulmasını, ya da su seviyesine göre başka bir cihazın devreye girip çıkartılmasını sağlarlar.
Şamandıra borusu kapak içi dirseğe yerleştirilir. Daha fazla su alınması için mümkün olduğunca kapağa yakın çalışılması önemlidir. Kapak dışı dirseğe şebeke suyu giriş borusu monte edilir.
Kaynaktan gelen sıvıyı durdurma ve harekete geçirme düzeneğidir. Şamandıra sistemi, mekanik sistemlerin günlük hayatta kullanılan belki en pratiği olup, su deposu, rezervuar gibi sıvı depolamaya ve akışını yönetmeye yarayan her yerde sıklıkla kullanılan bir mekanizmadır.
Güneş Enerjili Tarımsal Sulama Şamandıra sıvı seviye flatörü nedir? Ne işe yarar? Güneş enerjisi sulama sistemlerinde, su pompası ile çıkartılan suyun depo veya havuz gibi bir depolama alanına doldurulması durumunda suyun istenilen seviyeye gelmesi halinde suyu otomatik olarak kapatmaya yarayan sistemdir.
Şamandıra (denizcilik) Denizde yol göstermeye, bir tehlikeyi veya geçiş yolunu haber vermeye yarayan yüzer cisim.
Şamandıralar ışıklı ve ışıksız olarak ikiye ayrılırlar. Işıklı olanlar daha çok dikkat çektiği için ikaz ve uyarı için kullanılırlar. Ayrıca geçici yol gösterici veya fener olarak da kullanılabilirler. Gece kullanımı için ışıksız olanlara göre daha uygundurlar.
Şamandıra Çalışma Prensibi
Boruyu açarak kapatan mekanizma ise su seviyesi düştüğü zaman açık bir pozisyonda bulunarak sıvı dolmasına izin verilir. Sıvı miktarı arttıkça belirli bir seviyeye yükselir. Dolayısı ile mekanizma boruyu kapatarak sıvı akışının da kesilmesini sağlar.
Klozet şamandırası iki sebepten dolayı suyun üstünde durmaz. Birincisi klozet şamandırası patlamış olabilir. Diğer sebep ise, klozet şamandırasının içine su girmiştir ve suyun ağırlığından dolayı suyun üstünde duramıyordur. Klozet şamandırası suyun üstünde kalmazsa, doldurma musluğunun su akıtmasını engelleyemez.
Şamandıra Sıkça Sorulan Sorular
%5 indirimle Lineaeffe Porta Nightlıght Şamandıra 30gr 141 TL'ye, %34 indirimle Tezeller 3/4" Flatör (Şamandıra) 114 TL'ye, %36 indirimle Captain Eva Renkli Şamandra Yuvarlak Top Model D 30 gr 49 TL'ye, %10 indirimle Zargana Olta Şamandırası Bulrag 30 Gr 41 TL'ye sahip olabilirsiniz.
Motora gaz verdiğiniz esnada ekleme ya da boğulma gibi gaz almama sorunları meydana geliyorsa bu da pompa arızasının habercisidir. Aracınız olması gerektiği gibi hızlanmıyor ise veya gözle görülür bir biçimde performans kaybı mevcutsa pompa arızası olabilir.
Karşı ağırlık baskı plakasının kötü montajı ve sabitlenmesi, tek dengeleme zincirinin veya dengeleme halatının karşı ağırlığın alt ucunda gevşek sabitlenmesi, çoklu dengeleme zincirlerinin yanlış montaj konumu, dengeleme zincirlerinin sürtünmesine yol açarak sallanma veya anormal sese neden olur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri