Prof.Dr. Cemşid Demiroğlu (d.1963, İstanbul) Grup Florence Nightingale Hastaneleri Yönetim Kurulu Başkanı. Türk Kardiyoloji Vakfı başkanı olup Demiroğlu Bilim Üniversitesi kurucusudur. Cemşid Demiroğlu evli ve iki çocuk babasıdır.
Cem'i Demiroğlu, 1927 yılında İstanbul'da doğmuştur. Orta ve lise eğitimini Pertevniyal Lisesi'nde yapmış ve birincilikle mezun olmuştur.1949 yılında İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni bitirmiştir. Tedavi Kliniği ve Farmakoloji Kürsüsü'ne asistan olarak girmiş, 1954 yılında dahiliye uzmanı olmuştur.
Florence Nightingale (İngilizce telaffuz: [ˈflɒrəns_ˈnaɪtɨŋɡeɪl]; 12 Mayıs 1820 – 13 Ağustos 1910), İngiliz sosyal reformcu, istatistikçi ve hemşire.
Dr. Cemşid Demiroğlu'dur.
Grup Florence Nightingale Hastaneleri, İstanbul'da faaliyet gösteren özel hastane grubu. Merkezi Şişli'de Şişli ve İstanbul Florence Nightingale hastaneleri olmak üzere Kadıköy'de ve Gayrettepe'de "Metropolitan" eski adıyla, Ataşehir'de, Göktürk'te ve Kızıltoprak'ta da tıp merkezi olarak hizmet vermektedir.
İlgili 44 soru bulundu
İSTANBUL- Türkiye'de A tipi ilk hastane olan International Hospital'ın kuruluşunda bulunan Yaşar Yıldırım, sahip olduğu deneyimini Alman Hastanesi, Hisar Intercontinental, son olarak Florence Nightingale Hastaneler Grubu'na da yansıttı.
İstanbul dışındaki illerde hizmet veren hastanelerinin hepsi şu anda SGK'yla anlaşmalı. Florence Nightingale Hastaneler Grubu: Kadıköy, Ataşehir ve Gayrettepe hastaneleri çıktı. Sadece İstanbul hastanesinin kalp ve damar cerrahisinde anlaşması devam ediyor.
1974 yılında özellikle öğrenciler tarafından büyük ilgi ve istekle, okulun üniversiteye bağlanması konusu ortaya atılmış ve Yüksekokul 28 Ocak 1975 yılında İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesine bağlanmıştır.
Üniversitemiz Türkiye'nin ilk Sağlık Vakıf Üniversitesi olarak kurulmuş olup, 30 yıllık bir hastane geleneğinin mirasçısı olan Tıp Fakültemiz Ülkemizin en seçkin Tıp Fakülteleri arasında sayılmaktadır.
Thomas Hastanesi'nde hemşirelik okulunun kurulmasına önderlik ederek profesyonel hemşireliğin temellerini atmıştır. Modern hemşireliğin kurucusu Nightingale, bir grup hemşire ile Üsküdar semtindeki Barrack Hastanesi'ne gönderildi. Bu, Nightingale'ın Türkiye'deki hizmetlerinin başlangıcını işaret eder.
Modern hemşireliğin temellerini atan Florence Nightingale, 1854 Kırım Savaş'ında İstanbul'da yaralı askerlerin bakımını üstlenmek üzere görevlendirilmiştir.
Florance Nightingale, 12 Mayıs 1820 tarihinde Floransa, İtalya'da doğdu. Babası tarafından eğitilen Florence, Yunanca, Latince, Almanca, İtalyanca, Fransızca, Matematik ve Tarih konularında bilgili, aydın ve eğitimli bir kadın olarak yetişti. Londra'da Londra King's Koleji'nden mezun oldu.
Giriş: Hemşireliğin modern kurucusu Florence Nightingale, hemşire rolü ile iyi bilinmesine karşın matematikçi ve istatistikçi yönü hakkında çok fazla tanınmamaktadır.
Annesi Nurten Demiroğlu, İngiliz Dili ve Edebiyatı hocalığı yaptı. Kendisi de anne-babası gibi eğitimciliği tercih etti. İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nden birincilikle mezun oldu. Yıllar sonra sağlık alanında tematik bir üniversite kurarak sağlık ve eğitim yatırımlarında bulundu.
Hemşirelik okulu olarak 22 Mart 1966'dan bu yana öğretim faaliyetlerini sürdüren İÜ Florence Nightingale Hemşirelik Yüksekokulu, ünversitenin 20. fakültesi oldu.
GROUPAMA SİGORTA A.Ş.
Demiroğlu Bilim Üniversitesi 28 Mart 2006 Tarihli ve 26122 Sayı No. lu resmi gazetede yayımlanan (Kanun No. 5475 Kabul Tarihi: 22.03.2006) kanun ile Prof. Dr. Cemi Demiroğlu Türk Kardiyoloji Vakfı tarafından kurulmuştur.
Modern hemşireliğin temellerini attı
Florance Nightingale, Kırım Savaş'ından sonra1860 yılında, Londra'da St Thomas' Hospital'da kendi hemşirelik okulunu kurdu ve profesyonel hemşirelik mesleğinin temellerini atmıştır.
Gece gündüz demeden hasta askerlerle ilgilendiği için “Lambalı Kadın” lakabı takılan hemşire, hastalardan topladığı bilgilerle istatistik ve veri görselleştirmesinde öncü oldu. Nightingale, el yıkama gibi basit hijyen tekniklerinin bulaşıcı hastalıkları durdurabileceğini göstermek istiyordu.
Demiroğlu Bilim Üniversitesi. Hem Merkezi hem de, Ortalamaya bağlı yatay geçiş başvurusu yapabilir miyim?
Yani sigorta anlaşmalı özel hastanelerde muayene ya da tedavi olmadan önce 15 TL katılım payı ödemen gerekir.
Bu durumda özel hastane hastadan en fazla %200 oranında fark ücreti talebinde bulunabilecektir. Yani hastanın, hastaneye ödeyeceği toplam maksimum tutar 200 TL olacaktır, kalan 100 TL'yi ise SGK ödeyecektir.tamamlayıcı sağlık sigortası ile çok daha uyguna yapılabilmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri