FLUNOKSİLİN L.A. Enjeksiyonluk Çözelti; başlıca, sığırlarda Pasteurella heamolytica'nın neden olduğu solunum yolu hastalığında (BRD); Pasteurella spp., Corynebacterium pyogenes, Staphylococcus aureus gibi oksitetrasikline duyarlı bakterilerin neden olduğu sistemik solunum enfeksiyonlarının tedavisinde kullanılır.
Sığırlarda özellikle fluniksin meglumin solunum yolu hastalığı, endotoksik şok ve mastitis, atlarda kolik sağaltımında, koyunlarda mastitis ve gebelik toksemisinin önlenmesinde de kullanılan güçlü bir NSAİİ olarak kullanılmaktadır (9,11,12). Meloksikam oksikam grubu enolik asit türevi yangı önleyici bir ilaçtır.
Flumeglin Enjeksiyonluk Çözelti; antipiretik, analjezik ve non-narkotik etkileri olan non-steroidal antienflamatuar olup, başlıca atlarda kolik ile ilgili ağrılar ve inflamasyonun hafifletilmesi amacıyla, sığırlarda enfeksiyöz hastalıklara bağlı akut inflamasyonun kontrolünde kullanılır.
Sığır, keçi ve koyunlarda oksitetrasikline duyarlı bakteriler tarafından meydana getirilen septisemi, solunum, gastrointestinal ve ürogenital sistem, yumuşak doku enfeksiyonları ile viral enfeksiyonların duyarlı bakterilerden kaynaklanan sekonder enfeksiyonlarında endikedir.
UYGULAMA ŞEKLİ VE DOZU
Ven içi (i.v), Kas içi (i.m.) Damar içi uygulama vücut sıcaklığında ve yavaş yapılmalıdır. Sığırlarda; 2 mg/kg vücut ağırlığı/ gün (2 ml/50 kg) dozunda 1-3 gün uygulanır. Atlarda; Kas-iskelet sistemi rahatsızlıklarında damar içi yolla 1 mg/kg vücut ağırlığıı/gün (1 ml/ 50 kg) dozunda 1-5 gün.
İlgili 32 soru bulundu
İlacın ağrı kesici, ateş düşürücü ve yangı önleyici etkileri vardır.
Parasetamol, aspirin, advil zehirlenmeleri ne yazık ki çokça görülmektedir. Evcil hayvanların ve insanların vücutları farklı yaşam formları olması nedeniyle aynı ilaçları kullanmaları sakıncalıdır. Böbrek ve mideyi etkileyen bu ilaçlar kan dolaşımını etkileyerek, kalp sorunlarının baş göstermesine neden olabilir.
Duyarlı bakterilerin oluşturduğu; solunum yolu enfeksiyonları, ayak enfeksiyonları ve keratokonjonktivit durumlarında kullanılır. 1 ml'de; Oksitetrasiklin 30 mg, Lidokain HCI 20 mg içerir. Sadece hayvan sağlığında kullanılır.
Biyokan-LA 300 Enjeksiyonluk Çözelti, sığır, koyun ve keçilerde duyarlı bakteriler tarafından meydana getirilen sistemik ve lokal enfeksiyonlarda, solunum ve üriner sistem enfeksiyonlarında ve sekonder bakteriler enfeksiyonlarda kullanılır.
Köpeklerde antibiyotik ilaçlar, çoğunlukla, sağlıklı hücrelere ve mikroorganizmalara zarar vermeden bakteri istilasını önlerler. Antibiyotiklerden bazıları laboratuvarlarda sentezlenir bazıları ise mantarlar, küfler ve bazı toprak bakterileri gibi canlı organizmalardan üretilir.
NORİXlN Enjeksiyonluk Çözelti, yangı, ağrı, topallık, kolit, düz kas spazmları, endotoksik şok, E. coli septisemisi, akut mide genişlemesi ve sindirim kanalı tıkanmalarında kullanılır.
FULİMED Enjeksiyonluk Çözelti Bileşimi: Her ml'si 50 mg Fluniksin'e eşdeğer Fluniksin meglumin içerir. Kullanım Sahası ve Endikasyonları: Sığır, at ve köpeklerde non-steroidal anti-enflamatuvar, anti-endotoksik, anti-piretik ve non-narkotik analjezik olarak kullanılır.
Fluniksin meglumin (FM. 3 pridin karbaksilik asit) non-steroldal antiinflamatuvar ilaçlar (NSAi) grubunda yer alan analjezik. antiinflamatuvar. antipiretik ve anti- prostoglandin etkilere sahip ilaçtır. NSAi ilaçlar içerisinde en güçlü etkiye sahiptir.
hayvanlarda kontrendikedir. Eş zamanlı olarak ya da 24 saat içinde başka bir NSAID vermeyiniz.
Metamizol (ya da genel adıyla Novalgin® veya Novaljin®; veteriner preparatlarda sıklıkla Novamizol®), sık kullanılan ve reçetesiz satılabilen, ağrı kesici ve ateş düşürücü bir ilaçtır.
Köpeklerde Demodex canis'den ileri gelen uyuz enfestasyonların sağaltımında kullanılır. 50 kg 5 ml 10 ml Kene mücadelesi amaçlandığında ise, koltuk altı, kasık bölgesi, tırnakların çevresi, meme ve kulak dipleri gibi, kenelerin fazlaca bulunabildiği yerlere de ilaç uygulanması gerekir.
Bu grup antibiyotikler olarak; aminoglikozitler, eritromisin, tetrasiklinler, kloramfenikol, linkozamidler, rifamisin ve florokinolonlar sayılabilir (21).
Sığırlarda amoksisilin ve gentamisine duyarlı bakteriler tarafından meydana getirilen solunum, sindirim, ürogenital sistem enfeksiyonları, deri ve yumuşak doku enfeksiyonlarında kullanılır.
Sığır, at, koyun ve köpeklerde penisiline ve streptomisine duyarlı bakteriler tarafından meydana getirilen; yumuşak doku, sindirim, solunum ile üriner sistem enfeksiyonlarında ve sekonder bakteriyel enfeksiyonlara karşı kullanılır. Pratik doz: 1 ml/20 kg canlı ağırlık dozda kas içi yolla uygulanır.
KULLANIM SAHASI:
•Sindirim sistemi hastalıkları (Kolibasilloz, Salmonelloz, diğer gastroenteritler), Metrit ve mastitlerde lokal tedaviye destek amacıyla, İdrar yolları enfeksiyonları, Karaciğer apseleri ve ayak çürüğü enfeksiyonlarında kullanılır.
Hedef türlerde; Linkomisin ve spektinomisine duyarlı bakterilerden kaynaklanan solunum , sindirim, üriner sistem enfeksiynoları ile yumuşak doku enfeksiyonları ve arthritislerin tedavisinde kullanılır.
Solunum yolu, sinüs, orta kulak, deri, idrar yolları iltihaplarından belsoğukluğuna kadar birçok enfeksiyonun tedavisinde Oksitetrasiklin kullanılabilir. Ayrıca Şarbon, Bruselloz, Tularemi, Kolera ve Yersinia pestis tedavilerinde kullanılabilir. Ağır akne tedavisinde de sıkça kullanılır.
Lakin, köpeklere Arveles ya da başka bir insan ilacını vermek doğru bir seçenek değildir. İnsan ilaçlarının köpekler üzerindeki yan etkileri farklı olabilir ve ciddi olumsuzluklara neden olabilir. Bu yüzden, köpeğinize herhangi bir insan ilacı vermeden önce muhakkak veteriner hekiminize başvurmalısınız.
Çoğu köpek ve kedi, hayatlarının er ya da geç bir yerinde bir enfeksiyon için antibiyotiğe ihtiyaç duyacaktır. Antibiyotikler idrar yolu, kulak, cilt, göz, solunum sistemi, yaralar ve dişler veya kemikler dahil olmak üzere farklı enfeksiyonların tedavisinde kullanılmaktadır.
Kedilere aspirin verilir mi ? Kesinlikle hayır! Aspirin kedileri zehirlemektedir, kedilerinize paresetamol türevi ilaçları da vermenizi tavsiye etmiyoruz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri