Mod(), tamsayı bölümünün olumsuz olmayan kalan kısmını döndüren bir matematik modu fonksiyonudur. İlk bağımsız değişken bölünen ve ikinci bağımsız değişken bölendir. Her iki bağımsız değişken de tamsayı değerleri olmalıdır.
Parçalı fonksiyonlar, farklı aralıklardaki farklı fonksiyon parçalarının birleşmesinden oluşan fonksiyonlardır. Örneğin, -9 < x ≤ -5 olduğunda f(x) = -9, -5 < x ≤ -1 olduğunda f(x) = 6, ve -1 <x ≤ 9 olduğunda f(x) = -7 olan bir f(x) parçalı fonskiyonu oluşturabiliriz.
En çok tekrar edilen ölçme sonucuna denir Örnek: 60,72,82,72,61,81,72 Mod: 72'dir. Bir seride en çok tekrarlanan değere “Mod” denir.
Merkezi eğilim ölçüleri arasında yer alan Mod, sayısal veri grubu içerisinde bulunan ve en çok tekrar eden değer anlamına gelmektedir. Tekrarlanan bu değerlerin sayıları ise frekans olarak isimlendirilmektedir. Örneğin; 2, 8, 7, 2, 5, 5, 2, 9, 2, 4, bu sayılar içerisinde tekrarlanan sayı 2'dir ve frekansı ise 4'tür.
Mod hesabı yapmak için öncelikli olarak en fazla tekrar edilen sayının tespit edilmesi gerekmektedir. Sayı dizisi içerisinde en fazla tekrar edilen sayı mod olarak ifade edilebilir. Medyan ise sayıların büyükten küçüğe veya küçükten büyüğe doğru sıralanmasının ardından ortada kalan sayı olarak hesaplanmaktadır.
İlgili 31 soru bulundu
Mod, bir veri kümesinde en fazla sayıda rastlanan noktadır. Mod, bir veri kümesinde pek çok tekrarlayan değer olduğunda yararlıdır. Bir veri kümesinde mod olmayabilir, bir mod olabilir veya çok sayıda mod olabilir.
İsminden anlayabileceğimiz gibi içe içe olan birden fazla fonksiyonumuz olunca bunlara nested, yani iç içe fonksiyonlar diyoruz.
Sanal işlev, türetilmiş sınıflarda yeniden tanımlanmasını beklediğiniz bir üye işlevidir. Bir işaretçi veya temel sınıf başvurusu kullanarak türetilmiş bir sınıf nesnesine başvurduğunuz zaman, bu nesne için bir sanal işlev çağırabilir ve türetilmiş sınıfın işlevinin sürümünü yürütebilirsiniz.
Kendi kendini çağıran fonksiyonlara özyineli (recursive) fonksiyon denilir. Özyineli fonksiyonlar, ileri bilgisayar uygulamalarında çok kullanılır. Bilgi- sayar biliminin zor sayılan konularından birisidir. Çoğunlukla, döngülerle çözülebilen problemler, özyineli fonksiyonlarla çok daha kolay olarak çözü- lebilir.
Lambda fonksiyonu, kendi başına kullanılabildiği gibi, özellikle parametre olarak bir fonksiyon alan diğer fonksiyonlar (map, filter vb.) için kullanılmaktadır. Lambda fonksiyonları temel olarak isimsiz (anonymous) olmakla birlikte istenirse lambda fonksiyonlarına da isim verilebilir.
Matematiksel bir terim olarak 'fonksiyon' ifadesi ilk olarak 1673 yılında Leibniz tarafından kullanılmıştır (Ponte, 1992).
f : A → B ve g : B → C fonksiyonları verilsin. A' nın bir x elemanını g( f (x) ) ile eşleyen fonksiyona f ile g nin bileşke fonksiyonu denir ve g o f şeklinde gösterilir.
Fonksiyon çeşitleri 9 tanedir.
Mod(), tamsayı bölümünün olumsuz olmayan kalan kısmını döndüren bir matematik modu fonksiyonudur.
mod – modül. mx – matris. NAND – mantıkta ve-değil.
Modüler aritmetik, tam sayılarda kullanılan bir hesap yöntemidir. Saatin her on iki saatte bir yinelenmesi gibi modül denen belli bir değere gelindiğinde yeniden sıfıra dönülmesiyle olur.
Bileşke fonksiyonlardan f: A'dan B'ye, g B'den C'ye olması halinde f fonksiyonunun görüntü kümesi g fonksiyonunun tanım kümesi olmaktadır. Bu şekilde A'dan C'ye doğru bir fog fonksiyonu olmaktadır. fog (x) = f(g(x)) şeklindedir.
Fonksiyonların Bileşkesi
f: A→B, g: B→C fonksiyonları verilsin. f ve g fonksiyonları yardımı ile A'dan C'ye tanımlanan gof: A→C fonksiyonuna f ile g fonksiyonlarının “bileşkesi” denir ve f ile g fonksiyonlarının bileşkesi olan fonksiyon gof ile gösterilir(gof; “g bileşke f” diye okunur).
f: A → B ve g:B+C fonksiyonları verilmiş olsun 'o' bileşke sembolü ile verilmiş ve (gof)(x)=g(f(x)) biçiminde tanımlanmış fonksiyona g ile f nin bileşkesi denir.
John Napier veya latince Neper, (1 Şubat 1550, Merchiston-Edinburgh - 4 Nisan 1617, Merchiston Castle), Merchiston Baronu ve İskoçyalı bir matematikçi olan Napier, logaritmanın bulucusu olarak bilinir.
Johann Carl Friedrich Gauss ya da Gauß (30 Nisan 1777, Braunschweig, Almanya – 23 Şubat 1855, Göttingen), Alman matematikçi, astronom, istatistikçi, olağanüstü katkılardan dolayı "Matematikçilerin prensi" (Latince: Princeps Mathematicorum) ve "antik çağlardan beri yaşamış en büyük matematikçi" olarak anılır.
"Matematik" terimini icat eden ve sadece matematik yapmak için matematik çalışmasını başlatan Pisagorculardı. Pisagor teoreminin ilk ispatı, teoremin uzun bir geçmişi olmasına ve irrasyonel sayıların varlığının kanıtı olmasına rağmen Pisagorculara atfedilir.
Python'da bir fonksiyon tanımlamak için def anahtar kelimesi kullanılır. Yukarıdaki kodda, function_name fonksiyonunun bir veya daha fazla parametre alabileceği ve belirli bir işlemi gerçekleştirdikten sonra bir değer döndürebileceği belirtilir. return ifadesi, fonksiyonun bir değer döndürdüğünü belirtir.
İç İçe Fonksiyonlar Nedir? Python'da iç içe fonksiyonlar, başka bir fonksiyonun içinde tanımlanan ve sadece bu ana fonksiyonun içinden erişilebilen fonksiyonlardır. Bu, belirli bir işlemi alt işlemlere bölmek ve her bir alt işlemi ayrı bir fonksiyon içinde tanımlamak için kullanışlıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri