Font Awesome, web sitenize kolaylıkla ekleyebileceğiniz icon ve fontları tasarlayan bir CSS kütüphanesidir. Tasarımları hem CSS hem de SVG desteğine sahiptir. İçerisinde 1500'den fazla ücretsiz icon bulunmaktadır.
Font awesome kurulumu için font awesome dosyalarını https://fontawesome.com sitesinden indirin.
FontAwesome, sembolik bir fonttur. Profesyonel sürümde 4500'den fazla simgeye ve 1400'den fazla ücretsiz simgeye sahiptir. Aklınıza gelebilecek birçok sembol türü içerir.
İkonlar bilgisayar ortamında kullanılan grafiksel ögelerdir. Örnek vermek gerekirse bilgisayarınızdaki programlara ait simgeler birer ikondur. CSS ile HTML dökümanlarına ikon eklemek ve bunları stillerine müdahale etmek mümkündür.
Font Awesome localde de çalışıyor. Muhtemelen Font Awesome css kodlarını yanlış çekmişsiniz. Ayrıca Font Awesome ara sıra güncelleme yapıyor ve bu güncellemelerden sonra eski sürümü hostingden kaldırıyor. Eğer css dosyalarını direk kendi sitesinden çekiyorsanız sorun bundan kaynaklı olabilir.
İlgili 25 soru bulundu
1 – Favicon sitenin ana klasörüne favicon.ico dosya adı ile atılır. 2 – HTML <head> etiketi içerisine eklenen <link> kodu href özelliğine verdiğimiz adrese atılır. Favicon ikon dosyalarının boyutu 16×16, 32×32, 64×64 ebatlarında yüksekliği ve genişliği aynı olması gerekir.
CSS (Cascade Style Sheet), bir HTML dokümanının şeklini ve/veya görüntüsünü tasarlayan olgudur. Diğer bir ifadeyle CSS, HTML'i basit bir iskelet olmaktan kurtaran metin şekillendirme dilidir. Bu nedenle büyük öneme sahiptir. Çünkü bir sitedeki görselliği dolayısıyla da kullanıcı memnuniyetini sağlayan CSS'tir.
Cascading Style Sheets (Basamaklı Stil Şablonları ya da Basamaklı Biçim Sayfaları, bilinen kısa adıyla CSS), HTML'e ek olarak metin ve format biçimlendirme alanında fazladan olanaklar sunan bir işaretleme dilidir.
Html ile Css arasındaki temel fark başlangıçta sizlere bahsetmek istiyorum. Şöyle düşünelim HTML bir web sitesinin kurallarını, içinde olması gereken bilgileri ve tanımlamaları içinde barındırmaktadır. CSS ise HTML içinde belirlenmiş kuralları ve tanımlamalara uygun şekilde stil vermek için kullanılmaktadır.
Aslında https://developers.google.com/fonts/faq adresine baktığımızda Product Sans ve Google Sans fontlarının haricindeki tüm google fontlarının kullanımı serbest ve ücretsizdir.
font-family : Font-family özelliği ile hangi font ailesini kullanmak istiyorsanız belirtmenizi sağlar. font-style : Yazı tipinini, italik, eğik(oblique) ve normal olarak ayarlamanızı sağlar. font-variant : font-variant özelliği yazı tipinin büyük harf ya da küçük harf görüneceğini belirler.
Mac'inizde, aşağıdakilerden birini yapın: Font İzlencesi uygulamasında Dosya > Fontları Şu Anki Kullanıcı Konumuna Ekle'yi seçin. Görünen pencerede font dosyasını çift tıklayın. Font dosyasını Dock'taki Font İzlencesi uygulama simgesine sürükleyin.
HTML, CSS ve JavaScript'i öğrenmek maksimum bir ay sürer, her gün kafa yorarsan. JQuery gerekli değil, öğrenmesen de olur başlangıçta.
Önce HTML, HTML üzerine CSS inşa ediyoruz.
Üç çeşit CSS türü vardır.
CSS kolay öğrenilebilen bir dildir. Kullanımı da kolay, hatta zevklidir.
Bu kodlar, web dökümanının <HEAD> ... </HEAD> bölümü içine yazılmalıdır. Eğer, CSS dosyası ile web dökümanı aynı dizinde değillerse, CSS dosyası için URL yazılmalıdır.
CSS (Cascading Steel Sheets), HTML elementlerinin rengini, boyutunu, arka planını değiştirmenize olanak sağlayan biçimlendirme dilidir. Birçok ön uç geliştirici ve tasarımcı web siteleri geliştirirken bu dili kullanır.
CSS, öğrenmesi kolay ama uzmanlaşması zor olan bir alandır. Harry Roberts'ın CSS Wizardry, BEM metodolojisi ve yeniden düzenleme gibi, ölçeklenebilir ve sürdürülebilir CSS yazmanın temeli hakkında en iyi makaleleri içerir.
HTML'in front-end web geliştirici olmak isteyenler için gerekli bir dil olduğundan önceki bölümlerde bahsedilmişti. Neredeyse her web sayfasında kullanıldığından, web tarayıcılarının anlayacağı şekilde iyi içerik hazırlamak basit olduğundan ve öğrenmesinin/kullanılmasının kolaylığından dolayı mutlaka öğrenilmeli.
CSS ile birlikte 1 hafta içerisinde bitirirsin. Bir zorluğu yok. Tabii gün içinde ne kadar çalışacağına göre değişir.
Dahili CSS ekleme , tek bir HTML sayfasının stilini belirlemek için kullanılır. HTML sayfamızda ki < head > etiketi içerisine < style > etiketi eklenir ve bu etiketin arasına CSS kodlarımızı yazarız.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri