Neziroğlu Otomotiv - Birinci Sınıf Araçlar FORD RANGER WILDTRAK 4X4 2.0 ECOBLUE 213 10A/T.
Şunu peşin peşin söyleyelim, Ford'un Ranger serisi, dış görünüm olarak tüm arazi kamyonetleri arasında en “arazici” gibi görüneni. Nedeni basit. Ford dünyanın en büyük kamyonet üreticisi.
Tamamen yenilenerek ticari araç ürün gamının lüks pick-up modeli olarak Mayıs ayında Türkiye'de pazara sunulan Ranger modeli de Comvex'in en çok ilgi çeken modelleri arasında yerini aldı.
fb'da bir post görünce buraya da yazaym dedim.Ben de ranger sahibiyim.Bu konuyla ilgili çok uğraşıp araştırdım.Ranger hgs kendi sitesinde sınıfına göre araç markaları listesinde 1.sınıf olarak gözüküyor ve ruhsatta da n1 olarak geçiyor.Yani herhangi sorun yok.
Ortaya harika bir SUV çıkartılmış.
Avustralya, Ford Ranger adlı pick-up modelin SUV versiyonu niteliğindeki Ford Everest'e sahip. Hindistan'da ise aynı araç Ford Endeavour olarak adlandırılıyor.
İlgili 22 soru bulundu
Onun daha güçlü ve yüksek performanslı modeli Raptor ise ilk kez girdiği Türkiye pazarında kullanıcıların bu segmentteki tüm beklentilerini karşılıyor. Yeni Ranger XLT 4X4 modelinde yıllık 2.501 TL'lik bir vergi avantajı sağlarken, Wildtrak versiyonu ise 9.603 TL'lik MTV avantajı sağlıyor” dedi.
Daha önce köprüyü kullandığı için ceza kesilen panelvan ve kamyonetler de artık 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nden geçebilecek.
Yakıt ekonomisinde %17'ye varan iyileşme
4x4 sistemi ile de gücü verimlilikle birleştirmeyi başaran Yeni Ranger'ın 2.2L. TDCi 4x4 Manuel XLT modelinde 7,1 litre / 100 km'lik bir ortalama yakıt tüketimi değeri sunulurken, otomatik şanzımanlı versiyonunda 8,0 litre / 100 km'lik değere ulaşılıyor.
AKS ARALIĞI (DİNGİL MESAFESİ) 3.20 METRE ALTINDA OLAN ARAÇLAR 1. SINIFTIR. (OTOMOBİL, KAMYONET, MİNİBÜS, ARAZİ TAŞITI VB.)
Bilindiği üzere pikap türü araçlar tek kabinli veya çift kabinli kamyonet tipi araçlardır.
Aynı zamanda Pick Up'lar hafif ticari araç statüsünde bulunup özellikle ABD'de en çok tercih edilen araçlar arasında yer alır.
Hafif ticari araçların binek araç olarak değerlendirilebilmesi için şoför mahallinin arkasında koltuk veya cam bulunup bulunmadığına bakılmalıdır. Bu durumda, şoför mahallinin arkasında koltuk veya cam bulunup hem yolcu hem de yük taşıyabilen araçlar binek araç olarak sayılmaktadır.
3 yaşını dolduran her otomobilin 2 yılda bir, ticari araçların ise her yıl periyodik muayene yaptırması gerekir.
4X2 de olsa 4x4 de olsa Pick up grubu araçlar ruhsatlarında kamyonet geçiyorlar. Ülkeye giriş vergileride bu yönde. Hatta vizeleride bu sebeple her yıl. Ancak bazı picup ların 4x4 diye mtv leri arazi taşıtı olarak değerlendiriliyor.
Piyasada pikapların büyük bir kısmı 87.04 gtip numaralı kamyonet olsa da bazıları da 87.03 gtip numaralı binek otomobil olarak piyasaya çıkmaktadır. Dolayısıyla 87.03 gtip numaraları olanlar binek oto sayılacak, 87.04 gtip numaralı olanlar da kamyonet olacaktır.
Ticari araç sınıfında yer alan hafif ticari araçlar, daha düşük bir vergi oranına sahiptirler. Bu özellikleri ile binek araçlardan ayrılan hafif ticari araçlar, aslında sürücülere çok daha büyük avantajlar sunmaktadırlar.
Kamyonet: 3.500 kilogramdan fazla ağırlık bulundurmayan, yük taşıma amaçlı üretilen motorlu taşıttır. Sürücü bölümü gövdeyle bitişik olan ve sürücü ile yanındaki oturma yerlerine ek olarak fazladan oturma yerine sahip kamyonetlere ise panelvan denir.
Çünkü B sınıfı ehliyet niteliği gereği otomobil ve kamyonet kullanacaklara verilen ehliyet türüdür. Yüklü ağırlığı ne olursa olsun Ruhsatında kamyon olarak geçen bir aracı B sınıfı ehliyet ile kullanamazsınız.
2022 Ford Ranger 2.0L Motor Özellikleri
Ford tarafından açıklanan fabrika verilerine göre 2.0L EcoBlue Dizel Çift Turbolu motor 213 PS güç üretiyor.
Çift Kabinli Yeni Ranger
Müthiş motor seçenekleri, 1 tonluk olağanüstü yük taşıma kabiliyeti, 3500 kg'a kadar çekme kapasitesi ve sağlam bir arazi çevikliğine sahip.
Gelişmiş, yeni 10 ileri otomatik vitesli şanzımanla Ford Ranger, yakıt ekonomisi ve ödüllendirici bir hızlanma sunar. Şanzımanın değişen koşullara zahmetsizce adapte olmasını sağlayan gerçek zamanlı adaptif vites değiştirme özelliğini kullanır.
1. Sınıf: N1 Sınıfi; Yük taşımasında kullanılan ve azami ağırlığı 3.5 tonu aşmayan motorlu araç (Kamyonet) 2. Sınıf: N1 Sınıfı; Yük taşımasında kullanılan ve azami ağırlığı 3.5 tonu aşmayan motorlu araç (Kamyonet).
- 15 Temmuz Şehitler Köprüsünü; 1. Sınıf araçlar, Tüm yolcu servis araçları, (Turizm, Personel, Okul vb.) Toplu Taşıma Araçları (IETT ve Halk Otobüsü, Otobüs A.Ş. vb. Taksi dolmuş) ve N1 Sınıfı acil yardım ambulansı ve Acil Sağlık Araçları kullanabileceklerdir.
15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde ise 1. Sınıf olup Kamyonet, Panelvan ve van tipinde olan araçların kullanmalarındaki yasak devam etmektedir, bu araçlar haricindeki 1. Sınıf araçlar, 15 Temmuz Şehitler Köprüsünü kullanabilecektir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri