Günümüzde yaygın olarak kullanılan fotoğraf saklama yöntemleri; optik, manyetik ve bulut olarak sıralanmaktadır. Manyetik depolama, sabit disk içermektedir. Fotoğrafların sabit disk içerisinde saklanması anlamına gelmektedir ve en garanti yöntemlerden biridir.
Android tabanlı bir cihaz kullanıyorsanız Google Drive, One Drive, Dropbox, Yandex.Disk, iCloud, Flickr, Lifebox gibi bulut servisler depolama için ücretli veya limitli ücretsiz birçok çözüm sunuyor. Bunların arasında en yaygın kullanılan ise Google'ın sunduğu bir bulut depolama çözümü olan Google Drive.
Yedeklemeyi etkinleştirdiğinizde fotoğraflarınız photos.google.com'da depolanır.
Google Fotoğraflar'da yedeklenen bir fotoğrafı veya videoyu silerseniz söz konusu öğe 60 gün boyunca çöp kutusunda kalır. Android 11 veya sonraki bir sürümün yüklü olduğu cihazınızda bulunan bir öğeyi yedeklemeden silerseniz söz konusu öğe 30 gün boyunca çöp kutunuzda kalır.
Telefonunuzdaki ve SD kartlarınızdaki fotoğraf ve videoları Galeri'de bulabilirsiniz: Fotoğraflar: Tüm fotoğraflarınızı ve videolarınızı tek bir yerde bulmak için Fotoğraflar'a. dokunun. Klasörler: Fotoğraf ve videoları tek tek uygulamalar ve SD kartlar halinde organize edilmiş halde görmek için Klasörler'e.
İlgili 16 soru bulundu
Bir USB kablosu kullanarak cihazınızı bilgisayarınıza bağlayın. Cihazınızda "Bu cihaz USB'den şarj oluyor" bildirimine dokunun. "USB'yi şunun için kullan:" bölümünün altında Dosya Aktarımı seçeneğini belirleyin. Bilgisayarınızda bir Android Dosya Aktarımı penceresi açılır.
Fotoğrafları kurtaracağınız için, Photos'u seçin. Android cihazınızın bilgisayara bağlı olduğundan emin olun ve Start butonuna tıklayın. Programın telefonunuzda silinen fotoğrafları bulmasına izin verin. Fotoğrafları önizleyin.
Android telefondan silinen fotoğrafları geri getirme
Telefonunuzda Google Fotoğraflar'ı açın. Kitaplık menüsüne gidin. Sağ üst köşedeki Çöp Kutusu simgesine dokunun. Geri getirmek istediğiniz fotoğraf ve videolara uzun dokunun.
Bir dosyayı çöp kutusundan sildiğimiz zaman, bu dosyanın bulunduğuna dair veri, disk indeksinden çıkarılıyor ve bu bölge kullanılabilir alan olarak işaretleniyor. Yani, aslında bir dosyayı sildiğimizde, dosyanın verisi silinmiyor; dosyanın bulunduğuna dair bilgi siliniyor.
Veri Kurtarma Hizmetleri Genel Müdürü Serap Günal, silinen verilere dosyaların üzerine yeni bilgiler yazılmadığı sürece erişilebileceğini belirtiyor. Bir dosyaya ihtiyaç olunmadığında bilgisayardaki geri dönüşüm kutusuna sürüklemek veya telefonlardaki sil seçeneğine dokunmak verilerin silineceği anlamına geliyor.
Merhaba, Google Hesabınız o diğer cihazda açık ise ve Google Fotoğraflar uygulaması o cihazda yüklü ise yedeklenen fotoğraflarınızı görüntülüyebilirler. Şuanda halen daha kendi cihazınıda yedeklemeniz açıksa diğer cihazdan da o resimleri görüntülüyebilirler.
Google Yedekleme
Google hesabınızı kullanarak bir yedekleme dosyası oluşturduysanız veya yedeklemenizi Google'a bağladıysanız, fotoğraflar da dahil olmak üzere Android telefonunuzda kaybolan veya silinen tüm verileri her zaman kurtarabilirsiniz.
Fotoğraf Saklama Yöntemleri
Manyetik depolama, sabit disk içermektedir. Fotoğrafların sabit disk içerisinde saklanması anlamına gelmektedir ve en garanti yöntemlerden biridir. Sabit diskler bilgisayar içerisinde bulunabileceği gibi taşınabilir sabit diskler de bulunmaktadır.
Kilitli Klasör'deki öğeler Fotoğraflar tablosunda, anılarda, aramalarda veya albümlerde görünmez ve cihazınızdaki fotoğraflarınız ile videolarınıza erişimi olan diğer uygulamalar tarafından kullanılamaz. Kilitli Klasör, Google Fotoğraflar'ın standart şifreleme yöntemleriyle korunur.
Her iki platform da çok faktörlü kimlik doğrulama gibi güçlü güvenlik özellikleri sunarken, iCloud genellikle daha güvenli platform olarak kabul edilir. Genel olarak, paranızın karşılığını en iyi özelliklere, esnekliğe ve değere sahip bir bulut depolama platformu arıyorsunuz. Bu durumda, Google Drive açık ara kazanır.
Google fotoğraflardan silince hem google hesabınızdan hemde galeriden silinir. Google Fotoğraflar'dan sildiğiniz öğeler aşağıdaki yerlerden de kaldırılır: photos.google.com ve senkronize edilen tüm cihazlar. Google Fotoğraflar albümleri.
1 Galeri uygulamasına dokunun. 2 Sağ üst köşede bulunan Üç Nokta simgesine dokunun. 3 Çöp Kutusu sekmesine dokunun. 4 Bu alanda sildiğiniz fotoğraf ve videoları görüntüleyebilirsiniz.
Apple'ın iCloud platformu, fotoğraflar ve videolar için iPhone'da varsayılan yedekleme servisidir. Diğer taraftan, eğer iPhone'daki herhangi bir fotoğrafı silerseniz, iCloud'dan da kaldırılır.
Google Fotoğraflar ile yedeklediğiniz fotoğraflarınızı https://photos.google.com adresinden bulabilirsiniz.
Windows Geri Dönüşüm Kutusuna atılarak silinen dosyalar, Geri Dönüşüm Kutusu klasöründe “Geri Yükle”ye sağ tıklayıp onaylayarak hemen geri getirilebilir. Geri dönüşüm kutusundan geri yüklenen dosyalar, orijinal klasöründe içeriği, tarih ve saat vb. ile aynen tekrar görünecektir.
Google Fotoğraflar uygulamasını açın > Kitaplık'a dokunun. 2. Çöp Kutusu'nu seçin > Seç'e dokunun. 3. Geri yüklemek istediğiniz fotoğrafları işaretleyin > Geri Yükle'ye dokunun.
Android cihazlarda fabrika ayarlarına sıfırlandıktan sonra veriler geri yüklenebilir mi? Cevap evet, bazı veriler kurtarılabilir. Esnek işletim sistemi olan Android, fabrika ayarlarına sıfırlama işleminden sonra verilerin nasıl geri yükleneceği konusunda birçok seçeneğe sahiptir.
DiskDigger mobil uygulaması hem Android cihazınızın dahili belleğinden hem de SD karttan silinen video ve fotoğrafları geri getirebiliyor. Uygulamayı kullanmak için root işlemi yapmanıza gerek yok ancak cihazınız rootluysa çok daha detaylı bir tarama yaparak tüm silinen dosyalara ulaşmanız mümkün.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri