Android tabanlı bir cihaz kullanıyorsanız Google Drive, One Drive, Dropbox, Yandex.Disk, iCloud, Flickr, Lifebox gibi bulut servisler depolama için ücretli veya limitli ücretsiz birçok çözüm sunuyor. Bunların arasında en yaygın kullanılan ise Google'ın sunduğu bir bulut depolama çözümü olan Google Drive.
Telefonunuzda Google Fotoğraflar'ı açın. Kitaplık menüsüne gidin. Sağ üst köşedeki Çöp Kutusu simgesine dokunun. Geri getirmek istediğiniz fotoğraf ve videolara uzun dokunun.
İlgili 41 soru bulundu
Fotoğraf ve video silme. Önemli: Google Fotoğraflar'a mobil cihazlarda yedeklediğiniz fotoğraf ve videolar, Google Fotoğraflar uygulamasından silindiğinde cihazınızdan da silinir.
Yedeklemeyi etkinleştirdiğinizde fotoğraflarınız photos.google.com'da depolanır. Fotoğraflarınızı bulmanın diğer yollarını öğrenin. Önemli: Google Fotoğraflar'da 2 yıl veya daha uzun süre boyunca herhangi bir işlem yapmazsanız içerikleriniz silinebilir.
Eski telefondan yeni telefona fotoğraf aktarma işlemleri için de yine aynı yol izlenmektedir. Telefonda kullanılan Google hesap ya da iCloud hesap üzerinden yedekleme yapılmaktadır. Yedekleme alanında fotoğraflar uygulamasını seçerek tüm fotoğrafların yeni telefona aktarılmasını sağlayabilirsiniz.
Fotoğraf, video veya ses dosyalarını otomatik olarak indirme özelliğini yapılandırmak için simgesine > Ayarlar > Depolama ve veriler > Medyayı otomatik indir'e dokunun. Bu bölümde WhatsApp'ın ne zaman medyaları otomatik olarak indireceğini seçebilirsiniz.
Fotoğraflarınızı veya videolarınızı indirme
Bilgisayarınızda photos.google.com adresine gidin. Bir fotoğraf veya video seçin. İndir'i tıklayın.
Dosyalar > Kategoriler > İndirilenler ve favoriler bölümüne gidin ve ilgili üçüncü kişi uygulamasındaki dosyaları bulun. Tarayıcı tarafından indirilen dosyaları bulmak için Yerel > Dahili depolama birimi bölümüne gidin. İndirilenler klasörünü bulun ve ardından tarayıcı düğmesine dokunun.
Kilitli Klasör'deki öğeler Fotoğraflar tablosunda, anılarda, aramalarda veya albümlerde görünmez ve cihazınızdaki fotoğraflarınız ile videolarınıza erişimi olan diğer uygulamalar tarafından kullanılamaz. Kilitli Klasör, Google Fotoğraflar'ın standart şifreleme yöntemleriyle korunur.
Günümüzde yaygın olarak kullanılan fotoğraf saklama yöntemleri; optik, manyetik ve bulut olarak sıralanmaktadır. Manyetik depolama, sabit disk içermektedir. Fotoğrafların sabit disk içerisinde saklanması anlamına gelmektedir ve en garanti yöntemlerden biridir.
Telefon ve SIM karta kaydettiğiniz kişiler tüm bilgileriyle birlikte, anları yansıtan fotoğraf ve videolarınız, müzik arşiviniz, notlarınız ve belgeleriniz, takvimleriniz, kısa mesajlarınız kısacası gittiğinde üzüleceğiniz her şey tek dokunuşla yedeklenmiş oluyor.
Kullanıcılara fotoğraflarını ve videolarını sınırsız şekilde saklama imkanı sunan Google Fotoğraflar yedeklenen tüm fotoğraflar ve videoları otomatik olarak siliyor.
Her Google Hesabı 15 GB depolama alanı içerir. Bu depolama alanı; Gmail, Google Drive ve Google Fotoğraflar arasında paylaşılır. Pixel 5 veya daha eski bir cihazınız varsa cihazınızdan yedeklenen fotoğraf ve videolar için ücretsiz olarak sınırsız depolama alanına sahip olursunuz.
Google Fotoğraflar uygulamasını açın > Kitaplık'a dokunun. 2. Çöp Kutusu'nu seçin > Seç'e dokunun. 3. Geri yüklemek istediğiniz fotoğrafları işaretleyin > Geri Yükle'ye dokunun.
Yedekleme, fotoğraf ve videolarınızı Google Hesabınıza otomatik olarak kaydeden bir depolama hizmetidir. Yedeklenen fotoğraf ve videolara, hesabınızda oturum açtığınız tüm cihazlardan erişebilirsiniz.
Aile üyeleri, Google One planınızla sunulan depolama alanını paylaşır. Ancak, özellikle Google Drive, Gmail veya Google Fotoğraflar'dan paylaşmadığınız sürece aile grubunuz depoladığınız öğeleri göremez. Google Drive dosyalarını paylaşma hakkında daha fazla bilgi edinin.
Mobil cihazlarınız üzerinde Google Fotoğrafları otomatik yükleme ile kullanmaya başladıysanız ve kullanmaktan vazgeçtiyseniz, uygulamayı silmeniz, Google Drive ve Google Plus uygulamalarını pasif etmeniz bile fotoğraf yüklemelerini durdurmuyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri