2012 yılında Maden Teknik ve Arama Enstitüsü tarafından yapılan incelemeler sonucunda Elazığ'ın Keban ilçesindeki Fırat Nehri'nin Batı sahasında 40 bin 700 ton görünür, 10 bin 600 ton da muhtemel altın rezervi bulunduğu açıklandı.
Sanayi ve Savunma 🇹🇷 on X: "Elazığ'da 40 bin ton altın rezervi var.
Araştırmamıza konu olan hadiste ise Fırat nehrinin suyunu çekerek altın madeninden bir dağı ortaya çıkaracağı; bunun üzerine insanların altın için savaşacağı, neticede her yüz kişiden doksan dokuzunun öldürüleceği ifade edilmekte ve müslümanlar meydana gelecek fitneden sakındırılmaktadır.
"Fırat nehrinin suları çekilerek altından bir dağ ortaya çıkacak, insanlar bunu almak için, vuruşacak ve her yüz kişiden, sadece biri hayatta kalacak. Bu zaman gelinceye kadar kıyamet kopmaz." (Müslim, Fiten, 29.) "Fırat'ın altın bir define üzerinden açılması yakındır.
İlgili 26 soru bulundu
FIRAT NEHRİ'NDE 40 BİN 700 TON GÖRÜNÜR ALTIN BULUNUYOR - YouTube.
Fırat Nehri'ne Siyanür Sızdırılması Hakkında
Siyanürün su kaynaklarına sızdırılması, içme suyu kaynaklarının kirlenip zehirlenmesine, canlıların ölümüne ve sulanan tarım alanlarının zarar görmesine sebep oluyor.
Bir başka hadiste Seyhan, Ceyhan, Fırat ve Nil nehirlerinin cennet ırmaklarından olduğu bildirilmiştir (Müslim, “Cennet”, 26). Kıyametin kopmasının Fırat nehriyle ilgisini belirten hadisler de vardır (Müslim, “Fiten”, 29-32).
14 asır önceden haberi verilmişti bulundu: MTA Fırat'ın altında (Elazığ) 50 bin ton altın cevheri tespit etti! MTA Fırat'ın altında 50 bin ton altın buldu.
Altın rezervimiz, 40 bin 700 ton görünürde bir rezerv var. Şuan devletin bünyesinde 38 bin ton altın var. Fakat sadece Elazığ'da 40 bin 700 ton altın rezervi var. O rezerv çıkarıldığı zaman 6 7 trilyon değerinde.
TCMB'nin altın rezervi, 2022'de 129,1 tonluk artışla 786,8 tona yükseldi. TCMB'nin altın rezervinin toplam değeri de 2021'de 499,5 milyar TL iken 2022'de 857,3 milyar TL'ye ulaştı.
Gram altın en son 23.11.2023 - 18:11 tarihinde güncellenmiştir. Bu veriler doğrultusunda 1000 Gram Altın 1849480 Türk Lirasına karşılık gelmektedir.
Ağırlık bazında da 2002 yılının Ocak-Mart döneminde 11 ton 599 kg düzeyinde olan üretim bu yılın aynı döneminde yüzde 52.9 oranında artarak 17 ton 735 kg`ye yükseldi.
Hadi gel, Türkiye'de altın madeni nerelerde çıkarılır görelim! Uşak: Uşak'ta bulunan Kışladağ Altın Madeni'nde yılda yaklaşık 13 ton altın çıkarılıyor. Buna göre Uşak, Türkiye'de en çok altın çıkarılan il olma özelliği taşıyor.
Rivayetlere göre; Büyük Fırat Nehri uçsuz-bucaksız bir çölün kızgın kumları tarafından yutulur ve bu çölün altında büyük bir kent olduğu, Fırat Nehri bu büyük kente akmasına rağmen su paylaşımı yüzünden çıkan kavgalar yüzünden her gün yüzlerce kişi ölmektedir.
Türkiye'de bilinen ve envanteri yapılmış toplam altın rezervi 300 ton'dur. Arama çalışmaları süren alanların ve zuhurların ise, özellikle Ege Bölgesi'nde yoğunlaştığı dikkat çekmektedir (Şekil 1).
Bakır madeni ilk kez, Maden ilçesinde bulunmuştur. 1924-1927 yılları arasında il olan Maden, Türkiye'nin ilk illerinden biri olmuştur. Bölgede Polis Teşkilatı ilk kez 1887 yılında Maden'de kurulmuştur.
İlk olarak toprak yüzeyinde bulunduğu tahmin edilen altından yapılmış obje ve mücevherler ilk olarak M.Ö 3000 yıllarında Güney Irak'ta bulunmuştur. M.Ö 2000 yıllarında da Peru civarında, ilk altının takı, süs ve zıynet eşyaları bulunmuştur.
Cevherdeki altın miktarı 1 ton cevher için 9,1 gramdır.
Irak'ta denize uzak olmayan bir noktada Dicle Nehri ile birleşerek Şatt'ül-Arab'ı oluşturur ve Basra Körfezi'ne dökülür. Nehrin en önemli kolları Murat Nehri, Karasu Nehri, Tohma Çayı, Peri Çayı, Kâhta Çayı, Çaltı ve Munzur Suyu'dur.
Bu ağacın dibinden dört nehir kaynıyordu. İki nehir zahir, iki nehir de bâtın idi." Resulullah, 'Ey Cebrail, bu dört nehir nedir? ' diye sorar. Bütün bu hadis-i şeriflerin zahir manasından çıkan netice şudur: Fırat, Dicle, Seyhan, Ceyhan ve Nil nehirleri cennetten gelmektedir, asıl kaynakları orasıdır.
54 Kıyamet Alameti 6'sı Hariç Hepsi Gerçekleşti | Mehmet Yıldız - YouTube.
Sulama ve tarımsal faaliyetler de Fırat Nehri'nin su seviyesini düşüren önemli faktörlerdir. Türkiye, Suriye ve Irak'ta, Fırat Nehri'nin suları, tarım alanlarının sulanması için kullanılmaktadır. Bu da, nehrin su seviyesinin düşmesine neden olmaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri