Temmuzdan ağustosa kadar silindir fırça benzeri canlı kırmızı çiçek açar.
Meyveler kapsül meyve durumunda, odunsu ve yumurta biçimlidir. Çiçekler genç sürgünlerin ucunda, silindirik biçimdedir. Erkek organlar uzunca, fırça gibi ve parlak kırmızı renklidir. Temmuz-Ağustos ve Kasım'da olmak üzere yılda iki kez çiçeklenir.
Şişe fırça çalısı olarak da bilinen fırça çalısı tohumdan veya taze sürgün dallarından 7 - 8 cm kesip torf veya humuslu bahçe toprağına dikerek çimlenmesini sağlayabilirsiniz. Fırça Çalısı çiçeği 2.5-3 metre uzunluğa kadar çıkabilen bir çiçek türüdür.
Yaz aylarında hafta 1 ya da 2 kez su verin. Kış aylarında çok seyrek su verebilirsiniz. Fırça çalısı çiçeği güneşi çok sever! Bu nedenle güneş almasına özen gösterin.
Fırça çalısı bitkisi kırmızı fırçaya benzeyen çiçekleri ile peyzaj bahçelerine renk katan çalı formlu süs bitkisidir. En fazla 2-3 metre boylanır.
İlgili 40 soru bulundu
Fırça çalılarında kök çürüklüğü, aşırı sulama veya kötü drene edilmiş topraklar nedeniyle ortaya çıkabilir. Köklerde çürüme meydana gelir ve bitki besin ve su alımında sorunlar yaşar. Bitkinin zayıflamasına ve yaprak dökülmesine neden olabilir.
Yapraklar almaşık dizilişli, şeritsi-mızrak biçimli, ucu sivri, orta damar belirgin, tam kenarlı ve koyu yeşildir. Ilıman iklimlerde dışarıda yaşayabilir. Bol güneşli ortamları severler. Soğuğa dayanıklı değildir.
-Fırça Çalısı Fidanı Nasıl Üretilir: Tohum veya çelikle üretim yapılmaktadır. -Fırça Çalısı Fidanların Fidan Dikim Mesafesi: Fırça Çalısı fidanlarınızı 5 metre ara ile dikebilirsiniz. -Saksıda Yetiştiriciliğe Uygunluğu: Uygundur.
Kuru maya ile bitkilerinizi coşturmak için yapmanız gereken tek şey; 3 litrelik suyun içerisine 1 yemek kaşığı kadar kuru maya ekleyerek karıştırmak ve elde ettiğiniz bu su ile bitkilerinizi sulamak. Bu işlemde dikkatli olmanız gereken konu sulama esnasında yaprak kısımlarına suyun temas etmemesine dikkat etmenizdir.
Bitkilerin hızlı büyümesini sağlamak için, iyi drenajlı ve besin açısından zengin bir toprak kullanmalısınız. Bitkilerin ihtiyaç duyduğu besinler, büyüme hızlarını önemli ölçüde etkiler. Kompost ve organik gübreler kullanarak bitkilerinizin topraktan gerekli besinleri almasını sağlayın.
Tohum ve çelikle üretilebilir,Tohum ile üretilenler peyzaj açısından kaliteli bireyler oluşturmazlar. Peyzaj açısından değerli bir bitkidir,Park ve bahçelerde tek veya gruplar halinde, çit olarak,saksı içinde balkon ve terslarda kullanılabilir.
Açıklama Anavatanı Avustralya olan fırça çalısı dar ve oldukça sert yaprakları ile bezenmiş ince kemer şeklinde dalları olan bir yaprak dökmeyen çalı türüdür. Limon servi kadar olmasa da yaprakları ezildiğinde limonsu bir koku yayarlar. 5 metreye kadar uzayabilirler ancak büyüme hızları yavaştır.
Kış ayları bu yöntem için uygun zamandır. Çiçek dalının kırılarak başka bir toprağa ekilmesi ile gerçekleşir. Özenerek yaptığınız çoğaltma işleminden sonra çiçeğiniz yerini sever ise çok geçmeden büyüyüp, güzelleşecektir.
Çiçek ne zaman sulanmalı sorusunun yanıtı, bitkinin güncel nem ihtiyacına bağlı olarak belirlenmelidir. Bitkinin toprağının kuruduğunu gözlemleyerek sulama zamanını belirleyebilirsiniz. Sulama günlerinin her hafta düzenli olarak takip edilmesi önerilir. Fazla nem kullanımı, köklerin nefes almasını engeller.
Çayın suyunu ve posasını çiçeklerimize organik gübre olarak kullanabiliriz. | Bi̇tki̇, Çiçek, Organik gübre. Çayın Bitkilere Faydası. Çayın suyunu ve posasını çiçeklerimize organik gübre olarak kullanabiliriz.
Bir tane aspirin ve bir çorba kaşığı kuru mayayı bir litre suyla harmanlayın. Maya ve aspirin suda çözünmeye başlayınca çiçeklerinizi bu tarifle sulayın. Kısa bir sürenin ardından çiçeklerin adeta coşmuş olduğunu ve bol bol çiçeklendiğini göreceksiniz.
Onlara toprak, su, güneş ışığı ve sıcaklık verdin. Bir bitkinin büyümesi için tüm bu koşullara ihtiyacı vardır. Ev hanımları denedi ve onayladı: Çiçeğin coşması ve toprağın tazelenmesi için toz şekeri toprağa serpiştiriyor. Böylece toz şeker zamanla kendisi nemlenerek eriyor ve vitamini toprağa salıyor.
Temmuzdan ağustosa kadar silindir fırça benzeri canlı kırmızı çiçek açar.
Bu çiçek soğuğa dayanıklıdır. Ama -5 derecenin altında kalırsa kökleri zarar görür. Bu nedenle çok soğuk ortamlarda kalmamasına özen gösterilmelidir.
Avustralya kökenli, 8 m boylanabilen, herdem yeşil, çalı veya ağaççık formlu odunsu bir süs bitkisidir.
Büyük yapraklarının yeterli nem desteğini karşılayabilmesi için ilkbahar ve yaz aylarında bitkinin her gün sulanması gerekir. Aşırı sulama yaprakların rengini kahverengiye çevireceği gibi az sulama da yaprakların sararmasına sebep olur. Bu yüzden toprağın kuruluğunu kontrol ederek sulama yapılması gerekmektedir.
Soğuk su köklere zarar verebilir. Bitkinizin sulanması için en uygun zaman erken sabah veya geç akşam saatleridir. Bu saatlerde su daha iyi emilir ve bitki yaprakları güneşe maruz kalmadan kurur.
Fırça çalısı veya latincede Callistemon bitkilerin ana vatanı Avustralyadadır.
Fırça Çalısı Çiçeği Nereye Dikilir
Bahçeye, seraya, balkona, taraçaya, kış bahçesine. Formlu yetişme boyu - 2 metre gibi. Çiçeğin sulama isteği - Dibi kurudukça su ister. Yaz aylarında daha fazla sulamak gerekir.
Çiçekler topraktan yeteri kadar besin alamadığı zaman yapraklarında sararma gibi belirtiler gösterir. Bu durumda kesinlikle çiçeklerinize besin takviyesi yapmanız gerekmektedir. Bunun yanı sıra toprak değişimi de yapabilirsiniz. Yetiştireceğiniz her çiçeğin su, ışık ve hava ihtiyacı çeşitlerine göre değişmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri