Penis başının tamamen kesilmesi, eğriliğe yol açılması gibi bir çok hata görülebilir. Bu yanlış sünnet işlemleri idrar yolunda darlığa, ikinci deliğe, peniste eğriliğe, yaranın kötü iyileşmesine, görüntü ve şekil bozukluklarına neden olabilir.
Sünnet sırasında yapılan hatalar farkedilmezse yaşamımız boyunca oldukça büyük sorunlar ortaya çıkabilir. Sünnette karşılaşılan en büyük yanlış penis gangreni, idrar kanalına zarar verilmesi, penis başının kesilmesi, kısa veya uzun deri bırakılması ve haya torbalarına yakın kesim şeklidir.
Yanlış yapılan sünnetin ilerleyen yaşlarda cinsel problemlere de yol açabileceğini hatırlatan Op. Dr. Ersin Konyalıoğlu, “Derinin kısa bırakılması ya da sünnet esnasında cinsel organın başına zarar verilmesi durumlarında çocuğun erişkinlik döneminde yaşayacağı cinsel hayatı da olumsuz etkilenir.
Sünnetteki Bu Hata Küçük Penis Nedeni
Bu deri alınırken, penis cildi de kolaylıkla alınıp deri kısaltılabilir. Penis sürekli uzayacaktır. Ancak penis dokusu aşırı alınarak cilt kısa bırakılabildiği için gömük penis gelişimi riski ortaya çıkacaktır.
İlgili 33 soru bulundu
İlk birkaç gün ağrı kesici kullanılması gerekebilir. Sünnet sonrası dikişler kendiliğinden düşer. Penisin ucundaki hafif şişlik beklenen bir durumdur, endişe edilmemelidir. Penis iki hafta içinde ise normal görünümüne kavuşur.
Bu belirtilerin dışında aşağıda özetlenen belirtilerin varlığında sünnet sonrası iltihaplanma açısından profesyonel yardım alınması gerekebilir: İltihaplı yani koyu renkli, yeşil renkli, kötü kokulu akıntı olması Yara yerinde zamanla artan sıcaklık artışının eşlik ettiği kızarıklık. Hastada yüksek ateş olması
Sünnet penisin ucunda, idrar çıkış deliğini kapatan ve o bölgede kapalı boşluk oluşturan cilt katlantısının kesilerek alınmasıdır. Çok eski tarihlerden bu yana farklı toplumlarda geleneklerin gereği olarak veya bazı dinlerde ön şart olarak uygulanmaktadır.
Babalardan dinlediğimiz geçmişe ait öyküler den de yeterince uyuşturulmadan veya hiç uyuşturulmadan yapılan sünnete bağlı acı duymanın sünnet travması olarak tanımlandığını söyleyebiliriz.
Doğum ile birlikte bu yağ tabakasında azalma meydana gelebilir ve saklı penis durumu çocukların yaklaşık 8 ila 10 yaşına gelmesiyle birlikte düzelebilir.
Evlilik konusuna gelince sünnetsiz erkekle evlenmek kişilerin kendi tercihidir ve kimse karışamaz. Ben dinen değil estetik açısından sünnet olsun derim.
Sünnetsiz peniste penis ucunda fimozis adı verilen darlık sorunu görülebilir. Bu darlığa bağlı şekilde sünnet derisi yeteri miktarda geri çekilemez ve penis başında inflamasyon daha yaygın olarak görülür. Penis kanseri ender görülen bir klinik vakadır. Penis kanseri sünnetsiz erkeklerde daha yaygındır.
İÇİNİZ RAHAT OLSUN! Araştırmacılar deneyler sonucunda sünnetli ve sünnetsiz penisler arasında hassasiyet açısından bir fark olmadığını görmüşler.
Sünnet derisinin az kesilmesi: Çok sık görülür. Mahsuru yoktur. gerekirse ikinci bir işlem ile fazlalık kesilir.
Eren Soner Tekin; tüm cerrahi işlemlerden sonra görülebilecek komplikasyonların sünnetten sonra da görülebileceğini belirterek “Sünnetten hemen sonra ortaya çıkabilecek komplikasyonlar; “kanama”, “yara yerinde enfeksiyon”, “ödem”, “idrar yapma güçlüğü” ve “penis ucunun sünnetle birlikte kesilmesi” dir.
Bunun nedeni pubal yağlanmadan kaynaklı olarak penisin içeri kaçmasıdır. Bu durumda da endişe edilmesine gerek olmaz. Bazı çocuklarda sünnetten sonra penis içeri kaçabilir.
Her hatalı sünnet uygulaması düzeltilemez çünkü geri dönüşümsüz hatalar da meydana gelebilmektedir.
Ve daha da önemlisi psikolojik sorunlar ve bunların anneye etkisi... Bilimsel araştırmalar sürekli bir şekilde göstermiştir ki, sünnet bir çocuğun davranışsal gelişimini bozar. University of Colorado Tıp fakültesinde yapılan çalışmalarla sünneti olan bebeklerin non-REM uykularının rahat olmadığı belgelenmiştir.
Sünnetten hemen sonra ilk 2 gün ağrı, penis ucunda kızarıklık ve şişme (ödem) görülebilir. Ağrı kesiciler ve çocuğun uzun süre ayakta kalmaması ile hızlı iyileşme sağlanır. İki gün sonunda banyo yapılabilir. Bazı sünnet vakalarında ameliyat sonrası hafif kanama görülebilir.
Çocuğun örselenmeden ruhsal-cinsel gelişimini tamamlayabilmesi için, tıbben zorunluluk olmadıkça 4-6 yaş arasında sünnetten kaçınılmalıdır. İsteğe bağlı sünnet için en ideal yaş aralıkları 6-15 ay, 2-4 yaş , 7-10 yaş en ideal yaş aralıklarıdır."
Yaklaşık 15 -20 dakika süren işlemin ardından ortalama genel anestezi ile yapılanlarda 3 saat, lokal anestezi ile yapılan yenidoğan sünnetlerinde de 1 saat sonra çocuk evine gönderilebilmektedir.
Sünnet İçin En Uygun Yaş Nedir? 18 ay öncesi ve 6 yaş sonrası en uygun dönemdir. 18 ay öncesinde çocuklar bilinçsiz dönemde oldukları için yapılan operasyonu hatırlamazlar. Dolayısıyla çocuk cerrahları ve çocuk ürologları ameliyat için en çok bu dönemi tercih ederler.
Unutmayın ki sünnet de cerrahi bir işlemdir ve her cerrahi işlem uygulanan doku gibi, iyileşinceye kadar sünnetli penis de size kötü görünebilir. 1-3 hafta sabredin iyileştiğinde normal görünümde bir sünnetli penis olduğunu göreceksiniz.
Hızlı iyileşme için çocuğa günlük ya da gün aşırı duş yaptırılıp, pipinin iyileşmesini kolaylaştırıcı kremler uygulanması tavsiye edilmektedir. İşlem sonrası ilk bir hafta boyunca ani ve sert hareketlerden kaçınılmalıdır. Yara kabuğu geçtikten sonra yaklaşık 10 gün sonra denize girilmesinde sakınca yoktur.
İdrar yolu enfeksiyonu tedavisi kaç gün sürer? Sistit tedavisinde 1-3 ve 7 gün süren protokoller var iken, pyelonefrit tedavisi daha uzun sürmektedir ve en az 2 hafta ilaç kullanmak gerekmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri