Fırçalarınızı ılık suyun altında baş aşağı şekilde tutun. Dik tuttuğunuzda fırça kıllarını fırçaya yapıştığı yer zarar görebilir, bu da fırçanızın ömrünü kısaltır. Temizleyicinin üzerine sıvı sabun ya da şampuan benzeri bir temizleyici ürün uygulayın. Islak fırçanızı temizleyicinin tırtıklı yüzeyine sürterek köpürtün.
Sık yapılan hatalardan bir tanesi olan fırçaları suya batırma neticesinde fırça içerisine su alabilir. Bu sebeple elde evde ve nazikçe temizlemeye özen göstermelisiniz. Her ne kadar su ve sabun dediysek de fırça temizliğinde makyaj fırçası temizleme suyu da kullanabilirsiniz.
Saç fırçalarının arasında kalan saçları kürdanla temizledikten sonra sirkeli suda bir ya da iki saat bekletin. Bu suya karbonat da katabilirsiniz; karbonatlı ve sirkeli suda 10-15 dakika bekletebilirsiniz. Dilerseniz direkt olarak fırçaya şampuan döküp tazyikli su da tutabilirsiniz.
Alkolü veya tineri temiz bir kovaya dökün ve fırça kıllarını 20-30 dakika emmesi için içine koyun. Bundan sonra, fazla boyayı çıkarmak için kılları yumuşak bir fırça ile çalıştırın. Ardından, fırçayı temiz suyla durulayın ve kurumaya bırakın.
Fırçanızı zarar vermeden temizlemek için selülozik tiner kullanmayı düşünebilirsiniz. Selülozik tiner, formülünde güçlü çözücüler bulunan, renksiz ve berrak bir arındırıcıdır. Ürünün formülünde yer alan bileşenler sayesinde fırça üzerindeki boya kalıntılarını kısa sürede temizleyebilirsiniz.
İlgili 22 soru bulundu
Fırça veya rulo izi genellikle, işçilikle birebir bağlantılı bir problemdir. Sorunun ortadan kalkması için, kestirme yapılan fırça ile uygulanan noktalarda boyanın lejant bilgileri doğrultusunda inceltilmesinde fayda vardır.
Bir bardak suyun içine bir tatlı kaşık karbonatı atın ve karıştırın. Daha sonra diş fırçanızı gece boyunca bu karışımın içinde bekletin ve fırçanızı su ile iyice duruladıktan sonra dişlerinizi fırçalayabilirsiniz. Tuzlu su karışımı içerisinde fırçanızı bekleterek, fırçanıza yerleşen bakterileri temizleyebilirsiniz.
Her gün kullanılan taraklar ayda bir kere olmak üzere sirkeli suda bir gece bekletilebilir. Sirkeli suya biraz da karbonat eklemek çok daha etkili bir temizlik sağlayabilir. Bu işlem sonrasına tarak temiz suyla yıkanabilir ve ince uçlu küçük bir fırça yardımıyla detaylı bir şekilde temizlenebilir.
Boyama işlemi sırasında çok fazla kat uygulanmaması, Yüzey bir kat daha boyanacaksa öncelikle uygulanan boyanın tamamen kurumasıdır. Koyu renkli yüzeyler, daha açık bir renge boyanacaksa kat kat uygulama yapmak yerine astar kullanılması gerekmektedir. Bu sayede fırça izinin kalması engellenmiş olacaktır.
Fırça ve rulo temizliğinde dikkat edilmesi gerekenler
Son aşamada fırça ve rulo kurumak üzere temiz bir bez üzerine bırakılabilir. Kurutma işlemi için saç kurutma makinesinden de yararlanabilirsin.Çalışmanda yağlı boya kullandıysan fırça ve rulo bakımında kullanılan özel bir temizleyiciye ya da tinere ihtiyacın olacak.
Plastik taraklarda yüksek ısıdan kaçınmak gerekmektedir. Bu yüzden karbonatlı ılık suda plastik fırça tarak bekletilerek kirden arındırılmaktadır. Tarak temizleme işlemlerinde biride tarak üzerine şampuan döküp iyice yıkandıktan sonra tazyikli su ile durulamaktır.
Tarak temizlemenin ilk yollarından biri karbonatlı sirkeli su hazırlamak. Bir kavanoz içine koyularak suda bekletilen tarağın içindeki kirler yumuşuyor. Diş fırçası yardımı ile kirler çıkarılıyor. En sonunda ise havlu ile kurulanıyor.
Taraklar karbonatlı ve sirkeli suyun içerisinde bekletilerek temizlenebilir. Bir kavanoz içerisine su ve 1 bardak sirke konulmalıdır. Bu işlemin ardından karbonat atıp karıştırılmalıdır. 10 dakika boyunca tarak kavanoz içerisinde bekletilmelidir.
Fırçayı yağlı cilde uygulamadan önce jel kullanmanız gerekir. Jeller ve yüz temizleyiciler, cildinizin üzerindeki tıkalı gözenekleri açarak yaptığınız uygulamanın daha iyi sonuç vermesini sağlayabilir. Yağlı cilt üzerine jel uygulandıktan sonra fırça hafif bir biçimde yüz bölgesinde gezdirilerek kullanılabilir.
Boya içeren fırçayı hava geçirmez plastik bir poşete veya alüminyum folyoya sarın. Ertesi gün hemen boya işlemine devam edebilirsiniz. Folyo veya plastik poşet üzerinde kalan boya, ev çöpü olarak atılmadan önce tamamen kurutulmalıdır.
Her fırça da olduğu gibi yağlı boya resim işleminden hemen sonra fırça kılları arasında kalan kalıntılar bir peçete ya da yumuşak bir beze sürülmek suretiyle kabası alınır. Sonrasında bilinen en iyi yöntem olan tinere batırılarak fırçanın kılları temizlenir.
Rulo ve fırça izleri boyanızı duvarlarınıza sürerken yanlış uygulama yaparken, seçmiş olduğunuz boyanın kalitesinden ya da fırçanızdan dolayı oluşan izlerdir. Boyanız da fazla inceltici yani su veya tiner kullandıysanız bu hata da duvarlarınızda izlere neden olacaktır.
Duvarınızın dokusu düzgünse saten rulo fırça kullanabilirsiniz. Böylece duvarda rulo izi kalmamış olur. Su bazlı, silikonlu, ipek mat ya da yarı mat boyalarda saten rulo çok iyi sonuç verir.
Boya yaparken en çok yapılan hatalardan biri de rulo izi bırakmaktır. Rulo izi daha çok boyanın ruloya eşit yayılmamasından veya duvarın boyanma şeklinden kaynaklanır. Eğer rulonun duvarda bıraktığı izi tersine bir hareketle silmezseniz duvarda rulo izleri kalır.
Sabunlu Suyla Temizleme: Hafif bir sabun, ılık suya eklenerek karıştırılır. Kemik tarak, bu suya batırılarak nazikçe fırçalanmalıdır. Yumuşak bir fırça, tarak dişleri arasındaki kir ve tozları etkili bir şekilde temizlemek için idealdir.
Dipten ve derinlemesine bir temizlik için taraklarınızı sirkeli suda bekletin. Sirke asidik yapısından dolayı tarak üzerinde biriken kalıntıları doğal yolla temizleyecektir. Yaklaşık 10-15 dakika bekletmek yeterlidir. Bir diğer yöntem ise tarakları sirkeli ve karbonatlı suda bekletmektir.
1 çay kaşığı veya yüzde 3 oranında hidrojen peroksiti 1 bardak suda seyreltin ve fırçalamadan önce diş fırçası kıllarını solüsyonda ıslatın. Kılları haftada bir kez sirkeye batırın. Protez temizleme tabletini etiketin üzerindeki talimatlara göre çözün ve diş fırçası kıllarını solüsyona batırın.
ÇAMAŞIR SUYUYLA FIRÇALAMAK BEYAZLATIR: Çamaşır suyu ile dişleri fırçalamak kesinlikle çok sağlıksızdır; asla yapılmamalıdır! Çamaşır suyu, hem dişlerimizin yapısına hem de çevredeki ağız dokumuza zarar verebilir.
Bu kıl fırçaların yapımında, doğal kıl olarak çoğunlukta domuz, azınlıkta keçi, at ve porsuk kılı kullanılmakta bunlardan özellikle domuz kılından yağlı boya fırçası yapımında yaygın olarak yararlanılmaktadır” ifadelerini kullandı.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri