Bir kâsenin içine bir fincan karbonat ve bir miktar su ekleyip; karışım macun kıvamına gelinceye kadar iyice karıştırın. Elde ettiğiniz macunu temiz bir bez kullanarak fırınınızın rezistansı dışında her yerini kaplayacak şekilde sürün. Fırınınızı kapatın ve bu şekilde bir süre bekletin.
Fırın içinde amonyaklı suyu dağıttıktan sonra, birkaç saat fırının kapağını kapalı tutun. Amonyak, fırının içinde dağılarak eski pişirimlerden kalan yağı ve yanıkları çözecektir. Belirli bir süre bekledikten sonra ılık bir bezle tüm yüzeyi temizleyebilirsiniz.
Ankastre Fırın Temizliği; Fırının Cam Kapağının Temizlenmesi
İç kısmında cam temizliğine uygun bulaşık deterjan ya da yağ sökücüler kullanabilirsiniz. Fırın temizleme spreyleri kullanımı pratik ürünlerdir. Bununla birlikte spreyin fırın zeminine akmamasına dikkat etmeli aktığı durumda hemen temizlemelisiniz.
Nemli bir bez uygulayarak sıvı bulaşık deterjanı veya arapsabunu ile temizleyin. Bezin kuru şekilde uygulanması ya da uyguladıktan sonra durulanmaması durumunda paslanmaz yüzeyde iz kalabilir. Kireç çözücü mutfak deterjanlarını püskürterek kullanmaya dikkat edin.
Fırınlar için: Asperox Sarı Güç'ü kirli yüzeye püskürtüp 5 saniye bekledikten sonra nemli bir sünger veya bez ile silin.
İlgili 16 soru bulundu
Fırınınızın hem içini, hem de tepsi ve ızgaralarını Asperox Sarı Güç ile sadece birkaç saniye içinde kolayca temizleyebilirsiniz.
Ocak, davlumbaz ve fırın gibi yüzeylerde! Ocak, davlumbaz ve fırın gibi yüzeylerde!
Bir kapta su ile beyaz sirkeyi eşit oranda karıştırın. Bu karışımı bir poşet yardımıyla musluğun üzerine sarın ve birkaç saat bekletin. Sonrasında poşeti çıkarın, musluğu durulayın ve yumuşamış kireçleri bir bez veya fırça yardımıyla nazikçe temizleyin. Limon tuzu da kireç çözme özelliği taşıyan doğal bir maddedir.
1 Litre Porçöz Pas ve Kireç Çözücü, ekstra güçlü formülü sayesinde her türlü kireç ve sarı pas lekelerini saniyeler içerisinde temizler.
Fırın temizleme işlemi için güçlü yağ sökücü kullanmak gerekir. Ağır ve yanmış kirler için Soltek Kimya A.Ş tarafından üretilen yağ sökücü kimyasal hızlı reaksiyon gösteren etkisi ile öne çıkar. Yağ çözücüyü fırınınıza püskürttükten sonra, fırınınızı ılık suyla durulayın ve temiz bezle kurulayın.
Fırın Temizliği Nasıl Yapılır? Bir kabın içerisine 1 paket karbonat, 1 adet limonun suyu ve normal suyu karıştırın. Bu karışımı, sprey şişesi yardımıyla fırının içine ve dışına püskürtün. 30 dakika beklettikten sonra, nemli bir bez yardımıyla fırının her tarafını temizleyin.
Buharlı temizleme özelliğinde kirler buhar gücüyle yumuşatılıp temizlemesi kolay hale getirilir. Pirolitik temizlikte ise fırınınız 450 Santigrat derece gibi çok yüksek bir ısıya çıkarak tüm kir ve yağ kalıntılarını yakar. Yanan kirler kül olarak fırın tabanında birikir.
Bulaşık deterjanı ile ocak silinebilir ve sonra mikrofiber bez yardımıyla durulanarak kurulama işlemi yapılmalıdır. İnatçı lekeler için çözücü spreyler kullanabilir ve sünger yardımıyla ovalayarak lekelerden kurtulabilirsiniz.
Bıçak ile yağ fazlalığını aldıktan sonra lekenin üzerine yağı emen tuz, nişasta, un ya da pudra döküp bir süre bekletmelisiniz. Daha sonra, lekenin üzerine bir parça çamaşır deterjanı damlatıp dairesel hareketlerle lekeyi temizlemelisiniz.
Yanan bölgeyi soğuk suyla anında soğutma
Kızgın yağ yanığı ilk müdahale için yapmanız gereken şey, yanık bölgesini hemen soğuk su altında tutmaktır. Yaklaşık 15-20 dakika boyunca soğuk su ile soğutma işlemine devam etmeniz gerekir. Bu, yanığın daha fazla yayılmasını engelleyebilir ve ağrıyı hafifletebilir.
Fırının dış yüzeyini temizlemek için nemli bir bez kullanın ve yüzeyi dairesel hareketlerle ovun. Kir veya inatçı kalıntı miktarı fazlaysa ılık suya birkaç damla sıvı sabun veya yumuşak deterjan katabilirsiniz. Daha sonra parlaklığı korumak için yüzeyi kuru bir bezle kurulayın.
Mermer, doğal taş, muşamba gibi aside dayanıksız yüzeyler ile emaye, demir, bakır, pirinç ve çinko gibi metal malzemeler ve kaplamalar üzerinde Porçöz Pas ve Kireç Çözücü'yü kullanmayın.
Özellikle çaydanlıktaki kalın kireç nasıl temizlenir diye düşünüyorsanız limon ve karbonat etkisinden yararlanabilirsiniz. Karbonat kireci kabartırken, limonla kireç temizleme işlemi iyice kolaylaşacaktır. Taşlaşmış kireç nasıl temizlenir diyorsanız bu uygulamayı birkaç kez arka arkaya yapabilirsiniz.
Porçöz Pas ve Kireç Sökücü Uygulama:
Zor ve inatçı kirler için ürünü yüzey üzerinde 2-3 dakika bekletiniz.
Bir litre su ile iki su bardağı beyaz sirkeyi karıştırarak makinenizin tamburuna ve deterjan haznesine ekleyin ve makinenizi çalıştırın. Yüksek sıcaklıkta ve kısa programda yapacağınız bu yıkamanın ardından makinenizdeki kireçlenmenin azaldığını ve hatta kötü koku varsa bunların da yok olduğunu görebilirsiniz.
Sirke ve su karışımı: Kurumuş kireç lekesini çıkarmak için öncelikle sirke ve su karışımı kullanabilirsiniz. Bir bardak beyaz sirkeyi bir litre suya ekleyin ve karıştırın. Bu karışımı bir sprey şişesine doldurun ve kireç lekesine püskürtün. Karışımı yaklaşık 10-15 dakika lekede bekletin.
Beyaz sirkenin kireç sökücü özelliği vardır. Kireçlenen cihazlara zarar vermeden ve kireçli yüzeyleri yıpratmadan temizler. Beyaz sirke ile temizlik, kimyasal madde içermeden hijyenik ortamlar yaratmanızı sağlar.
Ocak, fırın, davlumbaz, aspiratör, musluk, lavabo, mutfak tezgâhı, mutfak dolapları, mermer, fayans ve seramik yüzeyler, alüminyum, paslanmaz çelik, tencere ve tava, bahçe mobilyaları, PVC, motosiklet, bisiklet, kalorifer petekleri, duvarlar, PVC pencere kenarları (çerçeveler), spor ayakkabılarda oluşan yağ ve kirleri ...
Asperox Mavi Güç kireçli ve paslı yüzeyler için özel olarak geliştirilen bir yüzey temizleme ürünüdür. Banyo yüzeylerinde (lavabo, fayans ve seramik, klozet, küvet, duş kabini, armatür, duş başlığı v.b.) cam, plastik yüzeyler, krom, paslanmaz çelik alaşım yüzeylerde etkilidir.
19 Şub İlker Ayrık “Mavi Güç”lü oldu
Türkiye'nin en çok tercih edilen sprey temizlik markası Asperox, “Sarı Güç”ten sonra şimdi de kireçli ve paslı yüzeyler için özel olarak geliştirdiği ürünü “Mavi Güç”ü yeni reklam filmiyle...
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri