Fıstık yüksek kalorili olmasına rağmen kilo aldırmamaktadır. Bu konuda tüketilen fıstık türü de çok önem taşır. Yer fıstığının kalorisi düşük olduğu için rahatlıkla tüketilebilir.
Yer fıstığının kalorisi, 100 gramlık bir üründe 567 kaloriye tekabül etmektedir. Kalori açısından zengin olmasına rağmen yer fıstığının kilo yapmamaktadır. Bu nedenle yer fıstığını gönül rahatlığıyla yiyebilirsiniz.
Her gün 5 yer fıstığı yenmesinde herhangi bir sorun olmaz ve bu kimseye kilo aldırmaz. Yer fıstığının kalorisi yüksektir ve çok fazla tüketilmemesi gerekir. Yağ bakımından zengin bir besin kaynağı olan yer fıstığının aşırı tüketimiyle kilo alımı mümkündür.
Fındık, badem, ceviz, kaju ve fıstık gibi yağ içeren kuru yemişlerin uzun süre ve aşırı tüketimi kilo alımına neden olurken yine bu kuru yemişlerin ölçülü şekilde süt ile beraber tüketilmesi tokluk hissi sağlayıp zayıflamanızı gerçekleştirebilir.
Günde 50 gr Antep fıstığı öneriliyor
Az miktarda tüketiminin dengeli beslenmeye katkısının olduğu ve birçok sorunun ortaya çıkmasını engellediği belirlenmiştir. Vücudun ihtiyacı olan vitamin, mineral ve protein için günde 50 gram tüketilmesi önerilmektedir.
İlgili 39 soru bulundu
Uzman görüşlerine göre kuruyemişleri sabah kahvaltı esnasında tüketmek, gün içerisinde tüketeceğiniz diğer zaman dilimlerine karşı daha çok faydası vardır. Gün içerisindeki yorgunluğunuzu direkt olarak alan kuruyemişler kan basıncınızın düzenlenmesine yardımcı olur.
Yer fıstığının metabolizma hızlandırıcı olmasının yanı sıra kilo vermeye yardımcı olduğu ve bağışıklık sistemini desteklediği bilinmektedir.
Fıstığın kilo aldırıp aldırmadığı konusunda ise birkaç faktörü göz önünde bulundurmak önemlidir. Fıstık, yüksek kalorili bir besindir. 100 gram fıstık, yaklaşık olarak 560-600 kalori içerir. Eğer bir insan, günlük enerji ihtiyacını aşan miktarda fıstık tüketirse, bu durum kilo alımına katkıda bulunabilir.
Yer fıstığının kalorisi az olduğu için kilo aldırmaz. Antep fıstığı ise yağlı bir fıstık olduğu için kilo aldırması ile bilinir. Türkiye genelinde en çok Antep fıstığı tüketilmektedir. Lezzeti ile ön plana çıkan Antep fıstığı yağlı kuruyemişler arasında gösterilmektedir.
Fıstık ezmesinde yer alan magnezyum, kasların gevşemesine yardımcı olabilir. Bu sayede yiyecek, sporcuların kas geliştirme hedeflerini destekleyebilir. Yer fıstığında yer alan çinko, kas protein sentezine yardımcı olan bir mineraldir.
Ayrıca vücut sıcaklığını da artırarak daha hızlı kalori yakımına yardımcı olur. Daha hızlı ve verimli kalori harcanması da yağ yakınını hızlandırır. 1 yemek kaşığı şekersiz fıstık ezmesi tokluk sürecini uzatmakta, kan şekerinin dengelenmesine yardımcı olarak yağ yakımını hızlandırmakta.
Bir fincan yer fıstığı: 80 kalori. 100 gram yer fıstığı: 567 kalori. Orta boy kasede servis edilen yer fıstığı ise: 907 kalori değerinde olacaktır.
1 kilogram vücut ağırlığını kaybetmek ortalama olarak 7.700 kalori açığı gerektirir. Pratik olarak, günlük 500-1000 kalori eksikliği, haftada yaklaşık 0.5-1 kg kayıp sağlar.
Bağışıklığı güçlendirerek birçok sağlık sorununa olumlu etki sunması ile birlikte bağırsak sorunlarına çözüm sağlaması, yer fıstığı bağırsak çalıştırır mı sorusuna cevap olarak verilebilir.
Makarnayı akşam saatlerinde yemek eğer porsiyon miktarını aşarsanız size kilo aldırabilir. Porsiyonun yanı sıra makarnayı hazırladığınız sosun ve içindeki tuz ve yağ oranının da etkisi büyüktür. Eğer makarnanızı kepekli, tam buğday tüketir ve porsiyona dikkat ederseniz kilo alma problemi yaşamazsınız.
Piştiğinde ilk kalori değerini koruyamadığı için yüksek kalorili bir yemek haline gelir. 1 porsiyon pilav ortalama 360 kaloridir. Bu değer 100 gramlık pilav için ölçülmüştür. Eğer her öğünde, yardımcı yemeklerle beraber 100 gram pilav tüketirseniz; zamanla kilo alımı gerçekleşir.
Eğer dengeli bir kahvaltı tabağında ceviz ölçülü miktarda tüketilirse kilo alımına hiçbir etkisi yoktur. Ancak faydalarıyla dikkat çeken ceviz şekerli ve bol yağlı bir tatlı aracılığı ile mideye giderse işte burada bir dur demek gerekir. 1 adet ceviz ortalama 45 kalori içerir.
Fıstık – 650 kalori. Ceviz – 650 kalori. Ay çekirdeği - 584 kalori. Kabak çekirdeği - 571 kalori.
Ceviz, fındık, badem gibi kuruyemişlerin kilo vermeye yardımcı olduğu bilinir. Metabolizmayı hızlandırarak vücuttaki yağ birikimini engeller. Yapılarında ki lif ve protein ile yağ yakımını hızlandırır ve kilo vermeyeyardımcı olur. İçinde bulundurduğu kafein ile metabolizmayı hızlandırır.
Diyet programınıza göre kuruyemişleri yiyeceğiniz zamanlarda değişkenlik olabilir. Yatmadan önce kuruyemiş yenmesi tavsiye edilmese bile bazı zamanlarda uyumadan önce yiyebileceğiniz düşük miktardaki kuruyemiş gece boyunca ihtiyaç duyabileceğiniz besin değerlerini sizlere sunabilir.
*Antep Fıstığı ve Fındık: İçerdikleri doymamış yağ asitleri ve E vitamini nedeni ile afrodizyak olarak kullanılırlar. Çoğunlukla Uzakdoğu"da kullanılan bu karışım cinsel isteği, uyarılmayı ve orgazmı arttırır.
Fındık, her yönüyle sağlık dostunuz olacak. Uzmanlar fındığın kanser düşmanı, bağışıklık dostu olduğunu ifade etmektedir. Özellikle de çiğ fındık tüketen kişilerin kolesterol oranı ideal dengede olmaktadır. Magnezyum oranı açısından iyi bir kuru yemiş olan fındık, kemik sağlığını da büyük ölçüde korumaktadır.
Fıstığının zararlarını görmemek için tüketirken hemen her gıdada olduğu gibi aşırıya kaçmamak önemlidir. Bu da akıllara 'yer fıstığı nasıl tüketilmeli' sorusunu getiriyor. Yer fıstığının faydalarını görebilmek için haftada 4-5 gün 1 avuç tüketebilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri