FUCİDİN H, enfeksiyonun eşlik ettiği veya enfeksiyon riski taşıyan kontakt dermatit veya atopik dermatit dahil olmak üzere dermatit (genellikle enflamasyon, kızarıklık, kabuklanmış yara ve kaşıntı ile seyreden ve alerjik kaynaklı da olabilen ekzema tipi deri hastalıkları) tedavisinde kullanılır.
FUCİTEC'in etkin maddesi olan fusidik asit; bir antibiyotik olup birçok organizma üzerinde güçlü antibakteriyel (bakterileri tahrip eden veya onların çoğalmasını engelleyen) etkiye sahiptir. FUCİTEC'e duyarlı organizmaların oluşturduğu deri hastalıklarının tedavisinde kullanılır.
FUCİCORT, bir antibiyotik (fusidik asit) ve güçlü bir kortikosteroid (betametazon valerat) içeren kombine bir preparattır. Fusidik asit bakterilerin üremesini önlerken, betametazon ise antiinflamatuar etkiye sahip olup, kaşıntıyı azaltır.
FUCİDİN H'ın yüzde ve ellerde, kasık ve koltukaltı gibi bölgelerde kullanımı kozmetik açıdan uyumludur. Pozoloji/uygulama sıklığı ve süresi: 2 hafta kadar günde 3 kez uygulanır. Kapalı lezyonlarda daha az sıklıkta uygulama yeterli olabilir.
FUCİDİN Nedir ve Ne İçin Kullanılır ? FUCDN 20g'lık alüminyum tüplerde sunulur. FUCDN'in etkin maddesi olan Fusidik asit; bir antibiyotik olup bir çok mikroorganizma üzerinde güçlü antibakteriyel (bakterileri tahrip eden veya onların çoğalmasını engelleyen) etkiye sahiptir.
İlgili 31 soru bulundu
SİLVERDİN PLUS; yara ve yanıklarda ortaya çıkan iltihaplanmaların (enfeksiyonların) önlenmesinde ve tedavisinde kullanılır.
Çok ağrılıysa başta yanığa önce ANESTOL® POMAD (anestezik) sürülür. Sonra SİLVERDİN® KREM (Dünyada en sık tercih edilendir.) veya FUCİDİN® KREM/POMAD gibi antibakteriyeller yaraya sürülür.
Cilt üzerine sürülerek uygulanır. FUCİDİN H'ın yüzde ve ellerde, kasık ve koltukaltı gibi bölgelerde kullanımı da kozmetik açıdan uyumludur. Değişik yaş grupları: Çocuklarda kullanımı: Çocuklarda kullanımına ilişkin bir sınırlama yoktur.
FUCİDİN setil alkol ve susuz lanolin içerir. Bu yardımcı maddeler lokal cilt reaksiyonlarına (örn. kontakt dermatit) neden olabilir. FUCİDİN yüze uygulandığında; merhemdeki yardımcı maddeler konjonktival tahrişe neden olabileceğinden, gözlerden kaçınmaya özen gösterilmelidir.
Fusidik asit kullanımı ile ilişkili bakteriyel direnç bildirilmiştir. Tüm antibiyotikler ile olduğu gibi, aşırı ve tekrarlı kullanım direnç gelişme riskini artırabilir. Açıldıktan sonra 28 (yirmi sekiz) gün içinde kullanılmalıdır. Herhangi bir bilgi yoktur.
Madecassol, içerisinde bulunan Centella asiatica bitkisinin ham maddesi sayesinde cildi onaran, yenileyen, yaraları iyileştiren bir etkiye sahip bir medikal kremdir.
FUCİTEC PLUS'ın gözler, açık yaralar veya muköz membranlara değmesinden kaçınınız. Hasarlı cilde, ince ve hassas cilt ya da akne üzerine uygulamadan kaçınınız. Rektum ya da cinsel organların çevresinde sadece kısa süreli kullanınız.
METAZON betametazon valerat adı verilen bir ilaç içerir ve krem formunda, 15 g ve 30 gr'lık tüpler halinde bulunmaktadır. METAZON steroid adı verilen bir ilaç grubuna aittir. Derideki şişlik ve tahrişin giderilmesine yardımcı olur.
FUCİDOX'un etkin maddesi olan fusidik asit; bir antibiyotik olup birçok mikroorganizma üzerinde güçlü antibakteriyel (bakterileri tahrip eden veya onların çoğalmasını engelleyen) etkiye sahiptir. FUCİDOX'a duyarlı organizmaların oluşturduğu deri hastalıklarının tedavisinde kullanılır.
Fusidik asit, Fusidium coccineum isimli mantardan izole edilen, steroid yapısında bir antibiyotiktir.
- Fusidik asit ve tuzlarına veya diğer bileşenlerden herhangi birine alerjik (aşırı duyarlı) iseniz, - Pseudomonas aeruginosa gibi duyarlı olmayan organizmaların oluşturduğu enfeksiyonlarda kullanılmamalıdır. - Açık yaralara uygulanmaz, aksi halde alerjik reaksiyonlara neden olur.
Krem veya Merhemler: Cilt enfeksiyonlarını tedavi etmek için antibiyotik içeren kremler veya merhemler kullanılır. Bu ilaçlar kesikler, yanıklar, sivilce veya deri enfeksiyonları gibi yüzeydeki enfeksiyonlar için reçete edilir.
Fito krem dudak kurumasında, dudak çatlaklarını iyileştirmede çok etkili bir kremdir az miktarda dudağa sürerek dudak çatlamasının ve dudak kurumasını rahatlıkla yok edebilirsiniz. Dudaklara çok az sürülmemeli ve asla yutulmamalıdır. - Fito krem cilt lekeleri ve sivilcelerin bıraktığı lekeleri yok etmede çok etkilidir.
İltihaplı cilt sorunları için kullanılan kara merhem; çıban, apse gibi sağlık sıkıntıları için sıklıkla tercih edilir. İhtiyol pomad olarak da bilinen kara merhem, halk arasında kara merhem olarak adlandırılır.
Fucidin'in etkin maddesi olan Fusidik asit; Fucudium cuccineum kültüründen elde edilen bir antibiyotik olup bir çok gram-pozitif organizma üzerinde güçlü antibakteriyel etkiye sahiptir.
FUCITEC PLUS, bebeklerde pişik tedavisinde kullanılmamalıdır. Geriyatrik popülasyon: Yaşlılarda kullanımına ilişkin veri yoktur. Topikal kortikosteroidler viral, tüberkülöz ve fungal deri enfeksiyonlarında, perioral dermatit, akne rosacea ve ülseratif durumda kontrendikedir.
STAFİNE CORT, bakteriyel enfeksiyonun bulunduğu ya da bulunma olasılığı olan inflamatuar dermatozlarda endikedir. İnflamatuar dermatozlara, atopik ekzema, diskoid ekzema, staz ekzeması, seboreik dermatit, kontakt dermatit, kronik liken simpleks, psöriyazis ve diskoid lupus eritematozis dahildir.
BepanJel®, kesikler, ciltteki kesik, çatlak veya sıyrık, yanıklar ve güneş yanıkları gibi küçük yaraların tedavisi için özel olarak geliştirilmiştir. Hidrojel batma hissi oluşturmadan, serinletici yapısı ile hızlı etki göstererek ağrıyı hızlıca yatıştırır. Bunun yanı sıra, yara çok nemli ya da çok kuru olmamalıdır.
Ayrıca yanığın tek etkilediği yer deri değildir ve tüm organizmayı etkileyebilir. Yanık durumunda uygulanabilecek en hızlı tedavi yöntemi yanık olan bölgeye soğuk su uygulamaktır. Soğuk suyla birlikte aloe vera jeli, bal, antibiyotik merhemler ve yanık kremi de yanıklara iyi gelen yöntemlerdendir.
- Günde en az iki kez olguların önem derecesine, yayılımlarına ve durumlarına göre, hafifçe masaj yaparak uygulanır. - FİTO bir spatül ve başka uygun bir alet kullanılarak yara bölgesine sürülür. - Gazlı bez ile kapatıldıktan sonra bu bezin krem ile sıvanması önerilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri