Cihazınıza bir Google Hesabı eklediyseniz Cihazımı Bul özelliği otomatik olarak açılır. Cihazımı Bul özelliğinin telefonunuzun en son konumunu şifreleyip Google'da saklamasına izin verirseniz cihazınızın en son konumu, cihazda etkinleştirilen ilk hesap tarafından kullanılabilir.
Bunu yapmak için Ayarlar > Google > Güvenlik > Cihazımı Bul yolunu izleyin ve Cihazımı Bul seçeneğini açın. Android telefonunuzu bulmak için “Cihazımı Bul” uygulamasını veya android.com/find web sitesini kullanabilirsiniz.
“Kaybolan Android telefon nasıl bulunur” sorusu pek çok kişinin merak ettiği bir sorudur. Android bir cihazda, her Google hesabını açtığınızda cihazımı bul seçeneği de otomatik olarak açılıyor. Google'ın ücretsiz olarak sunduğu bu hizmet, telefonunuzu kaybetmeniz durumunda kolaylık sağlıyor.
Polis ve jandarma gibi kolluk kuvvetleri tarafından bir şekilde cihazın ele geçmesi durumunda cihaz IMEI numarası ile sorgulanır. Sorgu sonucuna göre sahibine bilgi verilebilir. Ancak tüm bunlardan önce, cihazın sahibinin bazı belgelerle kolluk kuvvetine resmî başvuru yapılması faydalı olacaktır.
İlgili 19 soru bulundu
BTK (Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu): BTK'nın 120 numaralı ihbar hattını arayarak kayıp çalıntı ihbarında bulunabilirsiniz. E-devlet kapısı: Cihazınızın elektronik haberleşme şebekesinden hizmet almasını engellemek için e-devlet kayıp çalıntı bildirimi sayfası üzerinden kayıp telefon bildirimi yapabilirsiniz.
Ne yazık ki, operatör sadece IMEI kullanarak telefonumuzu bulmamıza yardımcı olamaz. IMEI numarası bunun için kullanışlı değildir. Telefonunuz kaybolur veya çalınırsa , mümkün olan en kısa sürede tepki vermeniz gerekir. Öncelikle kayıp cihazı mobil operatöre ve polise bildirmelisiniz.
Kayıp cihazda aktif halde açık olan Google hesabınıza giriş yapabilirsiniz. Giriş yapılan Google hesabında bağlı olarak cihazlar listelenir. Cihazın konumunu bulmak için kayıp cihaz seçeneğini işaretleyin. Böylece telefon kapalı bile olsa son konum alanı görüntülenecektir.
Cevap- Bu mümkündür. Nasıl? GPS ile de takip edilebilir.
Quartz'ın raporuna göre Google, Android işletim sistemine sahip cihazlara ait konum bilgisini konum ayarı kapalı olsa hatta cihazda sim kartı olmasa bile takip edebiliyor.
yapılamaz. cihazın iletişime aktif hale gelmesi gerek.
Telefon gercekten kapalıysa 1-2 saniyede aradıgınız kişiye ulaşılamıyor diyor.. Açık oldugu zaman bile ulaşılamıyor demesinin bir önemi yok. Eger 1-2 saniye içerisinde aradıgınız kişiye ulaşılamıyor diyorsa telefon gercekten kapalı oluyor.
KIM yazıp 2200'a göndererek, sizi kimin ne zaman kaç kez aradığını belirten Kim Aramış SMS'lerini almaya başlayabilirsiniz. Kim Aramış Servisi ile, telefonunuz kapalıyken veya ulaşılamaz durumdayken, sizi kim, kaç kez, ne zaman aradı bilgisi cebinize SMS'le gelir.
Sadece aramaya kapandıysa SMS gelir fakat aranmaya da kapandıysa SMS gelmez.
Telefonunuzdan **21* tuşladıktan sonra hattınızı yönlendirmek istediğiniz numarayı 11 haneli olarak yazıp ardından # tuşuna basarak arama yaptığınızda, hattınızı o numaraya yönlendirmiş olursunuz. Numara yönlendirmeyi iptal etmek için ise #21# tuşlayıp aramaya basmanız yeterli olacaktır.
Bireysel bir sohbeti veya bir grup sohbetini açın. simgesine > Konum > Canlı konumu paylaş'a dokunun. Canlı konumunuzu ne kadar süreyle paylaşmak istediğinizi seçin. Seçtiğiniz süre dolduğunda mevcut konumunuzun paylaşımı durdurulur.
İsimden telefon numarası bulmanız mı gerekiyor? Operatörlerin bilinmeyen numaralar servisini kullanabilir, 11880'yi arayabilir veya mesajla bir kişinin telefon numarasını bulabilirsiniz.
İstihbaratçıların “sahte baz istasyonu” adını verdiği bir başka cihazla da hedef bölgedeki cep telefonlarının sinyal aldığı baz istasyonlar ele geçirilerek, görüşmeler izleniyor. Mobil olarak kullanılan cihaz, istenilen bölgedeki tüm baz istasyonlarının telefonlarını aynı anda dinleyerek, konuşmaları kayıt edebiliyor.
Cihazın kutusunun arkasında MC ile başlayan bir numara var. Numarada / işaretinden önceki harf hangi ülke ve operatörden alındığını belirtir. Cihazın kutusunun arkasında MC ile başlayan bir numara var. Numarada / işaretinden önceki harf hangi ülke ve operatörden alındığını belirtir.
Telefona herhangi bir SIM kart takıldığı zaman bloke olması sebebi ile telefon çalışmayacaktır. Kaybolan ya da çalınan telefon kapalı ise o zaman bulmak çok daha zor olmaktadır.
SIM kartının bağlı olduğu hat sahibi kişi IMEI numarasıyla birlikte polisi arayarak ihbarda bulunabilir. Çalınan telefonun bulunma süresi değişiklik gösterebilir. Kimi zaman aylar sonra bulunan bir cep telefonu sahibine teslim edilir.
IMEI sorgulama işlemi sayesinde cep telefonunuzun kim tarafında ve hangi sim kart ile kullanıldığı tespit edilebilmektedir. Telefonun kaybolması veya çalınması gibi durumlarda IMEI numarası sayesinde telefonunuz bloke edilebilecek ve yabancılar tarafından kullanılması engellenebilecektir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri