Fucidin'in etkin maddesi olan Fusidik asit; Fucudium cuccineum kültüründen elde edilen bir antibiyotik olup bir çok gram-pozitif organizma üzerinde güçlü antibakteriyel etkiye sahiptir.
FUCİDİN H, enfeksiyonun eşlik ettiği veya enfeksiyon riski taşıyan kontakt dermatit veya atopik dermatit dahil olmak üzere dermatit (genellikle enflamasyon, kızarıklık, kabuklanmış yara ve kaşıntı ile seyreden ve alerjik kaynaklı da olabilen ekzema tipi deri hastalıkları) tedavisinde kullanılır.
Doktorunuz söylemediği sürece, Fucidin H Kremi açık yaralar üzerinde veya burun delikleri, kulaklar, dudaklar veya genital bölge gibi hassas bölgeler üzerinde kullanmamalısınız. Doktorunuz söylemediği sürece, Fucidin H Kremi ince deri, deri ülserleri, çatlak damarlar veya akne üzerinde kullanmamalısınız.
(homojen) görünüşlü kremdir. üzerinde güçlü antibakteriyel (bakterileri tahrip eden veya onların çoğalmasını engelleyen) etkiye sahiptir. FUSİDAS'a duyarlı organizmaların oluşturduğu deri hastalıklarının tedavisinde kullanılır. enfeksiyonlarda kullanılmamalıdır.
FUCİDİN H'ın yüzde ve ellerde, kasık ve koltukaltı gibi bölgelerde kullanımı kozmetik açıdan uyumludur. Pozoloji/uygulama sıklığı ve süresi: 2 hafta kadar günde 3 kez uygulanır. Kapalı lezyonlarda daha az sıklıkta uygulama yeterli olabilir.
İlgili 34 soru bulundu
Pozoloji ve uygulama şekli Pozoloji/uygulama sıklığı ve süresi : Yetişkinlerde tavsiye edilen sodyum fusidat dozu günde üç kez, 500 mg (toplam 1,5 g/gün) 8 saatte bir uygulanır. Doz enfeksiyonun şiddetine göre 2 katına kadar yükseltilebilir veya uygun bir kombinasyon tedavisi kullanılabilir.
SİLVERDİN PLUS; yara ve yanıklarda ortaya çıkan iltihaplanmaların (enfeksiyonların) önlenmesinde ve tedavisinde kullanılır.
Fucidin'in etkin maddesi olan Fusidik asit; Fucudium cuccineum kültüründen elde edilen bir antibiyotik olup bir çok gram-pozitif organizma üzerinde güçlü antibakteriyel etkiye sahiptir.
FUCDN'in etkin maddesi olan Fusidik asit; bir antibiyotik olup bir çok mikroorganizma üzerinde güçlü antibakteriyel (bakterileri tahrip eden veya onların çoğalmasını engelleyen) etkiye sahiptir. FUCDN'e duyarlı organizmaların oluşturduğu deri hastalıklarının tedavisinde kullanılır.
Cilt bakım kremlerinin sonucunu ne zaman görebiliriz? Cildindeki sorunları veya ihtiyaçları tespit ettin ve bu beklentilere uygun olarak yeni bir cilt bakım kremi aldın. Kremin etkisini görmek ve ona doğru bir puan vermek için ortalama 6 ila 12 hafta arasında düzenli olarak kullanmanı öneririz.
FUCİDİN setil alkol ve susuz lanolin içerir. Bu yardımcı maddeler lokal cilt reaksiyonlarına (örn. kontakt dermatit) neden olabilir. FUCİDİN yüze uygulandığında; merhemdeki yardımcı maddeler konjonktival tahrişe neden olabileceğinden, gözlerden kaçınmaya özen gösterilmelidir.
– Normal deri, anüsün içi ve yara bölgesini tahriş etmemelidir. Tüm bu özellikler açısından bakıldığında Kutalin Krem öne çıkmaktadır. Kutalin Krem yerine Bepanthen Plus (düz Bepanthen olmaz) Krem veya antibakteriyel Furacin veya Fucidin de olabilir ama içerik açısından Kutalin Krem tüm bunlardan daha zengindir.
Çok ağrılıysa başta yanığa önce ANESTOL® POMAD (anestezik) sürülür. Sonra SİLVERDİN® KREM (Dünyada en sık tercih edilendir.) veya FUCİDİN® KREM/POMAD gibi antibakteriyeller yaraya sürülür.
Krem veya Merhemler: Cilt enfeksiyonlarını tedavi etmek için antibiyotik içeren kremler veya merhemler kullanılır. Bu ilaçlar kesikler, yanıklar, sivilce veya deri enfeksiyonları gibi yüzeydeki enfeksiyonlar için reçete edilir.
FİTO, epitelin yenilenmesini gerektiren deri dokusu rahatsızlıklarının topikal tedavisinde kullanılır. Cilt dokusunun yenilenmesi işleminin değişik nedenlere bağlı olarak yavaşladığı ya da değiştiği olgularda (yaşlılık, çeşitli kozmetiklerin oluşturduğu lezyonlar, karın çatlakları ve meme başı çatlakları) endikedir.
FUCİCORT nedir ve ne için kullanılır? FUCİCORT, bir antibiyotik (fusidik asit) ve güçlü bir kortikosteroid (betametazon valerat) içeren kombine bir preparattır. Fusidik asit bakterilerin üremesini önlerken, betametazon ise antiinflamatuar etkiye sahip olup, kaşıntıyı azaltır.
Ayrıca enfekte ekzematoid dermatit, enfekte kontakt dermatit ve enfekte kesikler/sıyrıklar gibi ikincil cilt enfeksiyonlarında da endikedir.
STAFİNE CORT göze yakın bölgelerde kullanıldığında dikkatli olunmalıdır, krem göz ile temas ettiğinde glokom gelişebilir. Ayrıca perianal ve genital kaşıntı varlığında sadece kısa süreli kullanılmalıdır.
FUCİCORT, bakteriyel enfeksiyonun bulunduğu veya bulunma olasılığı olan inflamatuar dermatozlarda endikedir. İnflamatuar dermatozlara, atopik ekzema, diskoid ekzema, staz ekzeması, seboreik dermatit, kontakt dermatit, kronik liken simpleks, psöriyazis ve diskoid lupus eritematozis dahildir.
Fusidik asit protein sentezini inhibe ederek etki gösteren dar spektrumlu, steroid yapıda bir antibiyotiktir (3,4). Fusidik asite klinik uygulma açısından önem kazandıran özelliği, metisiline dirençli Staphylo- coccus aureus (MRSA)'nın neden olduğu enfeksiyonların tedavisinde kullanıla- bilmesidir (5).
FUCİTEC PLUS, deri hastalıklarına ve inflamasyona (yangıya) karşı kullanılır. 30 g'lık tüplerde sunulur. Çocuklar, yüz bölgesi, geniş cilt alanları, cildin dar giysilerin altında kalan bölgeleri veya cilt kıvrım yerlerinin tedavisi için sadece doktorunuza danışarak kullanınız.
yapıldıktan 2 saat sonra dövme ılık su ile yıkanır, sonrasında enfeksiyonun önlenmesi için teramycin ya da fucidin gibi antibakteriyel özellikli bir krem yaklaşık 1 hafta sürülmelidir.ilk yapıldığınla güneşle kesinlikle temas ettirilmemeli, daha sonraki dönemlerde de yüksek spf li kremler uygulanmadan güneşe ...
Yapılması gereken; yara temizlendikten sonra, kirli bir yara ise antibiyotikli pomat da sürülerek pansumanla kapatılması ve günlük olarak pansumanın değiştirilmesidir. Yanma, kızarma, ağrı, şişme fark edildiğinde doktora başvurulmalıdır.
Yaranın deri ile kaplı etrafı silinir. Açık yaranın içi kesinlikle antiseptik ile temizlenmez. Yara içi, enjektöre çekilen ve basınçlı püskürtülen serum fizyolojik ile yıkanır ya da serumla ıslatılmış steril gazlı bezle çok yumuşak bir şekilde silinir. Temiz yaralarda bu işleme gerek yoktur.
Akabinde açılan deri kısmının etrafındaki sağlıklı deriye iyot içeren sıvı sürülmelidir. Temas ettiği yüzeydeki bütün canlı hücreleri yani iyi ve kötü tüm bakterileri öldüren bir sıvıdır. Bu sebeple yaranın sağlıklı deri kısmına iyot içeren sıvı, yara içerisine ise sadece antibiyotikli merhemler uygulanır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri