Fucidin intertulle kullanımı giderek azalmakta olup, bunlar topikal antibiyotik ve ianolin içerir, deride duyarlılık oluşturabilirler. Asıl olarak yatak yarası ve bası üserleri oluşmasına karşı kullanılırlar.
Günde iki kez uygulanan vazelin oldukça etkili bir çözümdür. Bu makaledeki yatak yarası veya bası yarası bilgileri kişileri tanı ve tedaviye yönlendirme amacı taşımaz. Tanı ve tedaviye yönelik tüm işlemlerinizi doktorunuza danışmadan uygulamayınız.
Bu ilacı, yüzünüz üzerinde uzun süre kullanmamalısınız. Doktorunuz söylemediği sürece, Fucidin H %2 + %1 Kremi açık yaralar üzerinde veya burun delikleri, kulaklar, dudaklar veya genital bölge gibi hassas bölgeler üzerinde kullanmamalısınız.
Yatak Yarası Nasıl Geçer? Yatak yarasının geçmesi için iyileşme süresinde sağlıklı ve dengeli beslenmek, özellikle A, C vitaminleri ve çinko takviyesi almak oldukça önemlidir. Bunun yanı sıra yaraya düzenli bir şekilde pansuman yapılması enfeksiyon riskini azaltır ve yaranın daha çabuk iyileşmesini sağlar.
FUCİDİN H, enfeksiyonun eşlik ettiği veya enfeksiyon riski taşıyan kontakt dermatit veya atopik dermatit dahil olmak üzere dermatit (genellikle enflamasyon, kızarıklık, kabuklanmış yara ve kaşıntı ile seyreden ve alerjik kaynaklı da olabilen ekzema tipi deri hastalıkları) tedavisinde kullanılır.
İlgili 36 soru bulundu
SİLVERDİN PLUS; yara ve yanıklarda ortaya çıkan iltihaplanmaların (enfeksiyonların) önlenmesinde ve tedavisinde kullanılır.
FUCDN'in etkin maddesi olan Fusidik asit; bir antibiyotik olup bir çok mikroorganizma üzerinde güçlü antibakteriyel (bakterileri tahrip eden veya onların çoğalmasını engelleyen) etkiye sahiptir. FUCDN'e duyarlı organizmaların oluşturduğu deri hastalıklarının tedavisinde kullanılır.
Basınç yaralanmalarının tedavisinde en önemli husus hastaya sık pozisyon verilmesidir. Bu hem yeni yara açılmasını önlemede hem de yaranın iyileşmesinde en önemli uygulamadır. Pozisyon dışında hastanın uygun besin, sıvı, elektrolit ve vitamin ile desteklenmesi şarttır.
Bebeklerde oluşabilecek alerji ihtimaline karşı kantaron yağını, suyla incelterek pişik bölgesine uygulayın. - Yatak yarası, kesik gibi yaraların iyileşmesine; ameliyat izi gibi diğer izlerin de tamamen geçmesine yardımcı olur.
Ayrıca hastada uzun süreli yatmadan kaynaklı bası (yatak) yaraları var ise o kısım korunmalı ve hastanın acı çekebileceği pozisyonlamalardan kaçınılmalıdır.
FUSİDAS'a duyarlı organizmaların oluşturduğu deri hastalıklarının tedavisinde kullanılır. enfeksiyonlarda kullanılmamalıdır. Açık yaralara uygulanmaz, aksi halde alerjik reaksiyonlara neden olur.
FİTO, epitelin yenilenmesini gerektiren deri dokusu rahatsızlıklarının topikal tedavisinde kullanılır. Cilt dokusunun yenilenmesi işleminin değişik nedenlere bağlı olarak yavaşladığı ya da değiştiği olgularda (yaşlılık, çeşitli kozmetiklerin oluşturduğu lezyonlar, karın çatlakları ve meme başı çatlakları) endikedir.
Ayrıca enfekte ekzematoid dermatit, enfekte kontakt dermatit ve enfekte kesikler/sıyrıklar gibi ikincil cilt enfeksiyonlarında da endikedir.
Evre 4: Cilt yüzeyden kemiğe kadar hasarlıdır. İyileşmesi çok uzun zaman ve bakım gerektirir.
kuru steril gazlı bez/ped ile kapatılmalıdır. Akıntısı olmayan yaralarda yarayı nemli tutacak pansuman malzemesi kullanılmalıdır. Yara, serum fizyolojik veya Laktatlı Ringer ile temizlendikten sonra uygun yara bakım ürünü veya nemli steril gazlı bezle kapatılmalıdır.
Bol proteinli ve kolorisi yüksek olan yiyeceklerle beslenmelidir. Günde en az 2-2,5 lt su içmelidir. Yatagın yapısı önemlidir, boru tipi havalı yataklar ve visko şilteler yapılan çalışmalara göre yara açılmasını önleyebilir. Fakat düzenli pozisyon değişimi ve hasta bakımı da çok önemlidir.
Kantaron yağının cilt üzerindeki önemli etkilerinden bir diğeri ise lekeleri ortadan kaldırmasıdır. Bu etki sayesinde düzenli olarak kantaron yağı kullanımı ile birlikte yüzde veya vücutta yer alan yara, yanık ve sivilce izleri giderilebilir.
Birinci ve ikinci evrelerde yaranın temizliği, uygun bakım malzemeleri ve bölge üzerinden basıncın kaldırılmasıyla yara kapatılabilir. Bu dönemlerde yaranın enfeksiyon kapmamasına özen gösterilmesi gerekir. İkinci ve üçüncü evre yaralarda ise cerrahi tedavi yöntemleri gerekir.
Şiddetine bağlı olarak 4 farklı evrede sınıflandırılan yatak yarasında, birinci evrede ciltte kızarıklıklar görünür. Birinci ve ikinci evre kendi kendine pansuman ile bakım ile iyileşebilirken; evre 3 v4 4 plastik cerrahi uzmanı tarafından değerlendirilmesi ve takibinin yapılması gerekir.
Yatak yarasının ilerlemesi, müdahalede geç kalınması, doğru tedavi uygulanmaması, vücuttaki enfeksiyonun tehlikeli boyutlara ulaşması neticesinde yatak yaraları öldürebilir hale gelebilir.
Gazlı bezin salin (serum fizyolojik) ile nemlendirilmesinin ardından yaraya uygulanır. Yaranın tamamen temizlenmesinin ardından yeni pansuman ile kapatılabilir. Yaranın türüne bağlı olarak doktor tarafından gösterilmiş olduğu biçimiyle yeni pansumanın uygulanması ve yapışkan bant ile kapatılması gerekir.
Batikon kesinlikle yaranın içine sürülmemelidir. Yoksa doku harabiyeti yapabilir. Pansuman yapılırken yara merkezden dışa doğru silinmeli ve karıştırılmamalıdır. Spanç ile merkezden dışa doğru yara temizlendikten sonra tekrar yaranın merkezine değdirilmemelidir.
FUCİDİN H, fusidik aside duyarlı olduğu doğrulanan ya da şüphelenilen bakterilerin neden olduğu enfeksiyonun bulunduğu kontakt dermatit veya atopik dermatit dahil olmak üzere, dermatit tedavisinde endikedir.
Çok ağrılıysa başta yanığa önce ANESTOL® POMAD (anestezik) sürülür. Sonra SİLVERDİN® KREM (Dünyada en sık tercih edilendir.) veya FUCİDİN® KREM/POMAD gibi antibakteriyeller yaraya sürülür.
Fucidin'in etkin maddesi olan Fusidik asit; Fucudium cuccineum kültüründen elde edilen bir antibiyotik olup bir çok gram-pozitif organizma üzerinde güçlü antibakteriyel etkiye sahiptir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri