Futbol kulübü kurma maliyeti, bulunduğunuz ile göre değişiklik gösterecektir. İllere göre tescil ücreti 15000 TL, 7500 TL, 35000 TL ve altı olarak devam etmektedir. Bu ücret her yıl TFF tarafından belirlenmektedir.
Spor kulübü kurmak istiyorsanız, diğer kulüplerde olduğu gibi dernek kurmanız gerekmektedir. Dernek kurmak için kuruluş bildirim formunu doldurmak ve spor kulübüne özel olarak hazırlanmış olan kulüp tüzüğünü, kurucu üyelerle birlikte imzalayıp il sivil toplumla ilişkiler müdürlüğüne teslim etmeniz yeterlidir.
Spor kulübü kurmak için aynı amaç etrafında toplanmış olan en az 7 kişinin kuruluş dilekçesi ve kuruluş bildirim formu doldurarak, hazırlamış oldukları kulüp tüzüğü ( Her sayfa üyeler tarafından imzalanacak) ile birlikte Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne başvuruda bulunmaları gerekmektedir.
türkiye'de kulüpler dernek statüsünde olduğu için satılamaz.
MADDE 3- (1) Spor kulüpleri, spor faaliyetlerine katılmak amacıyla gerçek veya tüzel en az yedi kişi tarafından kurulur. (2) Spor kulübü kurmak için kuruluş bildirimi, tüzük ve gerekli diğer belgelerle birlikte Bakanlığa başvuruda bulunulur.
İlgili 24 soru bulundu
Bu kapsamda, Kanunun 3 üncü maddesine göre kamu yararına uygun olarak, amaçlarını gerçekleştirmek, muhtaç kişilere yardım sağlamak ve kamu hizmetlerinden bir veya birkaçını gerçekleştirmek veya destek olmak üzere gerçek kişiler, dernekler, kurumlar, vakıflar, spor kulüpleri, gazete ve dergiler yardım toplayabilirler.
Kulüp başkanlarına ödeme yapılmıyor. Avrupa'daki gibi kulüplerde şirketleşme olmadığı için almıyorlar. Sadece sportif direktörler özel görevlendirme ile kulübe getirildiği için onlar maaş alıyor.
Vefa Küçük'ün başkan olduğu Divan Kurulu'ndan şu açıklama yapıldı: "Fenerbahçe Spor Kulübü Dernek statüsünde yönetiliyor. Bir de Fenerbahçe Futbol AŞ var. Fenerbahçe Futbol AŞ'in ne olursa olsun yüzde 51'i kulüpte olması gerekiyor. Bu nedenle Fenerbahçe'nin satılma şansı yok.
Yürürlükte olan Gelir Vergisi Kanunu'na göre Süper Lig'de oynayan futbolcular yüzde 15, bir alt ligdeki kulüplerde oynayan futbolcular yüzde 10, diğer kulüplerde oynayan futbolcular ise yüzde 5 vergi ödüyor.
Futbol, Türkiye'de profesyonel olarak spor dalı olarak görülen tek alandır. Bu sebeple futbol kulüpleri TTK hükümlerine göre şirket kurabilir veya şirketler tarafından satın alınabilir.
Spor kulübü kurmak için faaliyet gösterdiğiniz spor dalı branşında ya da branşlarında sporcu yetiştirmek, müsabakalara katılmak için 5253 sayılı dernekler kanunu kapsamında dernek kurmak gerekmektedir.
Dernek Şeklinde Olan Spor Kulüpleri
Spor kulüpleri, 04.11.2004 tarihli ve 5253 sayılı Dernekler Kanunu ile 31.3.2005 tarihli ve 25772 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Dernekler Yönetmeliğine göre fiil ehliyetine sahip gerçek veya tüzel kişiler tarafından kurulabilmektedir (6).
TBMM Genel Kurulunda, Spor Kulüpleri ve Spor Federasyonları Kanunu Teklifi'nin 8 maddesi daha kabul edildi. Kabul edilen maddelere göre, spor kulüpleri dernek statüsünden çıkarılıyor ve anonim şirket olarak tescil edilmelerinin önü açılıyor.
Futbol, on birer oyuncudan oluşan iki takım arasında, kendine özgü küresel bir topla oynanan takım sporudur.
MADDE 3- (1) Spor kulüpleri, spor faaliyetlerine katılmak amacıyla gerçek veya tüzel en az yedi kişi tarafından kurulur. (2) Spor kulübü kurmak için kuruluş bildirimi, tüzük ve gerekli diğer belgelerle birlikte Bakanlığa başvuruda bulunulur.
Futbola başlama yaşı, 5 ila 7 yaş arasındadır. İlk olarak temel eğitimleri alan çocuk daha sonra antrenmana başlar. Futbola başlayan çocuk, kendisini geliştirdikçe profesyonel futbol maçlarında oynayabilir. Kişinin profesyonel maçlar oynaması için 5 yıl eğitimin ardından profesyonel lisans almalıdır.
Genel anlamda spor kulüplerinin ve özelde futbol kulüplerinin ana gelir ve harcama kalemleri bakıldığında, gelirler olarak; reklam ve sponsorluk gelirleri, yayın haklarının satışından elde edilen gelirler. Bilet satışı ve stadyum işletme gelirleri ve ürün gelirlerinde oluşmaktadır.
Düşük kazanç beyanı nedeniyle açıktan ödenen paralar bordrolara girmediği için vergi yükümlülüğü ortadan kalkıyor. 1. Lig'de vergisini düzenli ödeyen 1 futbolcu bulunduğu bilgisi, durumun ciddiyetini daha iyi ortaya koyuyor. Futbolculara açıktan prim ödemesi yapılıyor.
Futbol kulübü kurma maliyeti, bulunduğunuz ile göre değişiklik gösterecektir. İllere göre tescil ücreti 15000 TL, 7500 TL, 35000 TL ve altı olarak devam etmektedir. Bu ücret her yıl TFF tarafından belirlenmektedir.
TFF Süper Lig ekiplerinin 2021-2022 sezonu piyasa değeri güncellendi. Buna göre, 3.97 milyon Euro ile Fenerbahçe ilk sırada yer alırken, Beşiktaş, 3.48 ile ikinci, Galatasaray 3.39 ile üçüncü ve Trabzonspor 3.52 ile dördüncü sırada yer aldı.
Fenerbahçe'nin ödülü
Market kaleminden de Trabzonspor gibi 2,5 milyon euro kazanacak Fenerbahçe, toplamda 13,9 milyon euroluk gelire ulaşmış durumda.
Türk futbol kulübü markaları arasında değeri yaklaşık 28 milyon dolar olan Galatasaray önde yer alırken bu kulübü 27 milyon dolarla Fenerbahçe, 21 milyon dolarla Beşiktaş ve 11 milyon dolarla Trabzonspor takip etti.
eleman.net verilerine göre, Fitness Eğitmeni 2023 yılında ortalama 18.300 TL maaş alıyor. Geçmişe baktığımızda Fitness Eğitmeni , Ocak 2023 yılında ortalama 14.300 TL maaş alırken, Temmuz 2022'de ise ortalama 8.800 TL maaş alıyordu.
Takım Lideri olarak çalışan kişinin maaşı deneyim süresi, firma, yapılan işin kapsamı gibi birçok kritere göre değişmektedir. Takım Lideri maaşı 2023 verilerine göre ortalama 28.700 TL civarındadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri