2021-2022 Sezonu için ilan edilen yetiştirme tazminatı miktarları şu şekildedir[9] : Birinci kategori olan Süper Lig Kulüplerinin yetiştirme tazminatı 300.000,00 TL. İkinci kategori olan TFF 1. Lig Kulüplerinin futbolcu yetiştirme tazminatı 150.000,00 TL.
TFF 3. Lig Kulüpleri ve Amatör Liglerde Yer Alan kulüpler 50 000 Tl olarak belirlediğini açıkladı.
Yetiştirme bedeli tazminatı nedir? Futbolcu ilk profesyonel sözleşmesini imzaladığı zaman, profesyonel sözleşme imzalayan kulübün oyuncuyu yetiştiren kulüplere yetiştirme tazminatı ödemesi gerekir. Ödemenin yapılacağı kulüpler, oyuncuyu 23 yaşına kadar yetiştiren tüm kulüplerdir.
PFSTT'de buna dair bir hüküm yer almayıp, bu konuda genel hükümlere gidilmesi gerekmektedir. A.Transfer (Bonservis) Ücreti: Transfer ücretini kısaca, futbolcunun başka bir kulübe transferi halinde hem futbolcuya hem de eski kulübüne ödenen ücret olarak tanımlayabiliriz.
Gençlik ve Spor İl/İlçe Müdürlükleri'nden alınacak olan Sporcu Lisans bedeli tüm branşlarda 1920 TL olup, bu bedel Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED) banka hesabına yatırılacaktır. Benzer şekilde, yukarıda yer alan tablodaki tüm sportif belge bedellerinin de TOSFED'e ödenmesi gerekmektedir.
İlgili 26 soru bulundu
Kariyer.net kullanıcılarının anket doldurarak paylaştığı maaş verilerine göre, Profesyonel Futbolcu maaşı aylık ortalama 94.900 TL seviyesindedir. Paylaşılan en düşük Profesyonel Futbolcu maaşı 75.900 TL iken, en yüksek ise 232.400 TL'dir. Gösterilen maaş verileri, aylık net maaşlardır.
MADDE 8- LİSANSIN GEÇERLİLİK SÜRESİ (1) Herkes İçin Futbol Lisansı verildiği tarihten itibaren 36 ay süre ile geçerli olacaktır. (2) Lisans geçerlilik süresi dolan futbolcuların organizasyonlara katılmaları lisans işlemlerini yenilemelerine bağlıdır.
Ortaya çıkan yetiştirme tazminatı futbolcunun yeni kulübü tarafından en son tescilli olduğu kulübe ödenir.
Lisans çıkarma işlemi ücretsizdir. Lisans başvuruları e-devlet'e giriş yapılarak gençlik ve spor bakanlığının spor bilgi sistemi içerisinde yer alan başvurular kısmının altındaki e-lisans kısmından yapılabilir.
futbolun transfer piyasasında artık yerleşmeye başlayan ödeme kalemi.
Fransız takımı Paris Saint-Germain, en pahalı transfer rekorunu Ağustos 2017'de, 222 milyon € bedeliyle aldığı Neymar ile elinde bulundurmaktadır.
Bu bağlamda futbolcunun sözleşmesi devam ederken başka bir takıma transfer edilmesi söz konusuysa bonservis bedeli yeni kulüp tarafından ödenir. Ödenen bu ücretin sahibi ise mevcut durumda futbolcuyla sözleşmesi bulunan kulüptür.
Bonservis, bir takımla sözleşmesi süren bir oyuncunun başka bir takımla transfer görüşmesi yapabilmek için ödenmesi gereken ücrettir. Oyuncunun bonservisinin elinde olması, oyuncunun kulübüyle sözleşmesinin bitmiş ya da bitmek üzere olduğu anlamına gelmektedir. Fransızca kökenli bir terimdir.
Futbolcular aynı sezon içerisinde, sözleşme yenileme ve vize işlemleri de dâhil olmak üzere, en fazla üç kulübe tescil edilebilirler.
14/12/2019 tarihli ve 30978 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Sporcu Lisans, Vize ve Transfer Yönetmeliği uyarınca, 2020 sezonundan itibaren Sporcu Lisans İşlemleri Gençlik Hizmetleri ve Spor İl/İlçe Müdürlükleri tarafından yürütülmektedir.
MADDE 5- (1) Cimnastik spor dalında sporcu lisansı sahibi olabilmek için aşağıdaki şartlar aranır; a) 3 ile 85 yaş aralığında bulunmak, 1) Belirlenen yaş sınırını tamamlamış olmak, (2) Lisans başvurusu aşağıdaki belgelerle birlikte il ve ilçe müdürlüğüne yapılır; a) Spor yapmaya ve yarışmalara katılmaya elverişliliğini ...
Cevap: Sporcu veya görevlinin bir oyunda oynaması, görev alabilmesi için verilen uygunluk ve yetki belgesi.
Türkiye Futbol Federasyonu talimatı gereği lisans çıkarma yaşı 12'dir. 15 yaşından itibaren ise profesyonel lisans çıkartılabilmektedir.
Evet, emeklilik hak primleriniz hem 4A hem de 4B primlerinin birleşmesi ile olur. Eğer hem 4A hem de 4B priminiz yattıysa, 2829 sayılı yasa gereği emeklilikte son 7 yıla bakılır. Bu süre içinde en çok prim nereden yattıysa oradan emekli olursunuz.
Futbol Okulları Nasıl Başvuracak? Futbol Okulu başvuru dilekçesi ile birlikte "Futbol Okulları Talimatı" madde 4 'te yer alan belgeler ile birlikte bulundukları ilin bağlı olduğu TFF Bölge Müdürlüğüne müracaat edecek. Müracaat sonrası resmi kayıtları gerçekleştirecek ve kendilerine denetçi gönderilecek.
1997 ve daha küçük doğumluların lisans işlemleri ücretsizdir, hiçbir ücret ödemen gerekmez.
Bu grupta belirli bir süre oynamak şarttır. Bu sürenin sonunda 'amatör lisans' alınarak futbol kariyerine ilk adım atılır. Gençler Grubu: Amatör lisans alındıktan sonra takribi 5 yıl daha kulüpte futbol oynamaya devam etmek gerekmektedir. Yaş aralığı 17 ile 19 olan bu grupta, profesyonel lisans için futbol oynanır.
Amatör Futbolcu Lisans ve Transfer Talimatı'nın 6. ve 7. maddeleri değiştirildi. Lisans çıkartma yaşının 8 olduğu belirtilen talimatın 6. maddesi değiştirilerek lisans çıkartma yaşının her sezon öncesi Federasyonca belirlenmesi kararlaştırıldı.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri