Güney Kore G-1 vizesi endüstriyel bir kaza sonucunda tedavi görmesi gereken kişiler tarafından Kore'de tedavi amaçlı alınmaktadır. Bir turist vizesi türü olan Güney Kore medikal vize herhangi bir kişi tarafından Güney Kore'de herhangi bir tedavi türü için alınabilmektedir.
Amerika J1 Vizesi, Amerika'da değişim ve staj programına katılım olanağı tanıyan göçmen olmayan vize kategorilerinden biridir.
G-2 Tipi Kanada Vizesi: Tanınmış yabancı hükümetlerin üyelerine ve diğer temsilcilerine verilen Kanada vizesi türüdür. G-3 Tipi Kanada Vizesi: Uluslararası organizasyonlara üye olmayan ya da tanınmamış yabancı ülkelerin hükümet temsilcilerine ve bu kişilerin aile üyelerine verilen Kanada vizesi türüdür.
Çalışma imkanına sahip olması ile öğrenci vizelerinden ayrılan J1 vizesi Amerika'da çalışmak, eğitim görmek isteyen kişiler için uygun olan bir göçmen olmayan vize türüdür. Bu vize kapsamında başvurarak Amerika'ya gelebileceğiniz programlar aşağıdaki gibidir: Çocuk bakıcılığı (Au Pair) Kamp danışmanı
J1 Vizesi nedir, nasıl alınır? Programa katılabilmek için her öğrenci İstanbul'daki Amerika Başkonsolosluğu ya da Ankara'daki Amerikan Büyükelçiliği'nden J1 vize başvurusu yapmak ve onay almak durumundadır. Vize görüşmeleri yüz yüze gerçekleşmektedir.
İlgili 21 soru bulundu
Work and Travel programına katılım için gerekli olan J1 vizesi, aslında diğer vize türleri ile karşılaştırıldığında oldukça kolay alınan bir vizedir. Başvurunun kabul edilmesi için temel şart, adayın örgün eğitim veren bir lisans ya da yüksek lisans programına kayıtlı bir öğrenci olmasıdır.
J2 vizesi olan çocuklar devlet veya özel okullara gidebilirler. J2 vizesi yasal olarak evli olmayan çiftlere uygulanamaz. Bu kişiler B-1/B-2 Turistik veya Ticari Ziyaretçi Vizesi için başvurmak durumundadır.
Eğitim ücreti dışında 350 Dolar X 12 Hafta= 4.200 Dolar öğrencinin veya öğrenciye sponsor olan yakınının hesabında bulunmalıdır. Gerekli bu finansal dökümanlar sağlanmadan I-20 formunun düzenlenmesi mümkün değildir. I-20 formu en az pasaport kadar hayati öneme sahip bir belgedir.
Amerika'da geçerli bir eğitim programına katılmak amacıyla Amerika'ya seyahat edecek kişilerin müracaat etmesi gereken vize tipi Amerika Öğrenci Vizesi (F1/ F2)'dir. Amerika'da üniversite eğitimi alacak öğrenci Amerika vizesine I-20'de belirtilen kayıt tarihinden en erken 120 gün öncesinden başvuru yapabilir.
» H2B Vizesi Programı, Amerika hükümetinin Amerika'da ki sezonluk işgücü açığını kapatmak amacıyla geçici süreyle yabancılara yasal çalışma ve yaşama izni vermesi olarak tarif edilebilir. İlk seferde maksimum 10 aya kadar alınabilen çalışma izni toplamda 3 yıla kadar uzatılabilir.
Son olarak G5 tipi vize ise tüm G tipi vize gruplarının ( G1,G2,G3 ve G4) kapsadığı vize sahiplerinin; hizmetçileri, uşakları veya kişisel asistanlarını kapsamaktadır.
C2 Vizesi: Birleşmiş Milletler yasal sınırları içinde yolculuk eden ve geçiş izni alan yabancıların transit geçiş yapması için düzenlenir. Bu yolcular ABD üzerinden farklı ülkelere geçiş yaparken C2 vizesi kullanır. C3 Vizesi: Ülke yöneticilerinin ABD üzerinden yapacakları transit geçişler için verilen vize türüdür.
A1, A2, A3 vizeler
Diplomatik vize türleridir. Yabancı devlet adamları, Büyükelçi ve konsoloslar, aileleri ve yanında çalışan maiyetlerine verilen vize türleridir.
Mürettebat Vizesi ile ticari bir uçağın pilot ve uçuş ekibi, yolcu gemisi görevli kaptanı, teknisyenleri, tayfaları, aşçıları, garsonları, cankurtaranları, stajyerleri ve diğer hizmet personelleri seyahatlerini gerçekleştirebilmektedir. Aynı zamanda C1/D Vizesi adı ile bilinmektedir.
E1 Vizesi, ABD yatırımcı vizesi sınıfındadır. E2 Vizesi, ABD yatırımcı vizesi sınıfındadır. EB 5 Vizesi, ABD ticaretçi ve tüccar vizesi sınıfındadır. L1 Vizesi, şirket içi yönetici transfer vizesidir.
F-1 vizesi bir lise, kolej, üniversite gibi eğitim kurumlarında eğitim görmek isteyen öğrencilerin başvuracağı vize türüdür. Buna karşılık olarak M-1 vizesi, mesleki eğitim amacıyla Amerika'ya gelmek isteyen kişilerin başvurduğu vizedir.
Amerika Birleşik Devletleri'nde bir eğitim kurumuna kaydolup da F1 veya M1 öğrenci vizesi ile ABD'de eğitimlerine başlayan öğrencilerin eş ve 21 yaşından küçük evli olmayan çocukları F2 veya M2 vizesine başvurmalıdır.
B-2 Vizesi: Turistik Vize ve Eğlence Vizesi
B-2 vizesi almak isteyen kişilerin kendi ülkelerinde iyi bir konumda olmaları ve ABD'ye gezi veya vize kapsamındaki diğer faaliyetlerle ilgili gelebilmek için yeterli miktarda maddi varlığa sahip olduğunu kanıtlamaları gerekmektedir.
Güney Kore F-4 vizesi, Kore Cumhuriyeti ve Kore kültürü ile bağlantısı olan ve Kore dışında yaşayan kişilere verilen bir vize türüdür.
F1 vizesi ile zaten 20 saatlik çalışma hakkına sahip olan uluslararası öğrenciler CPT ile kampüs dışında ve haftalık saat sınırı olmaksızın tam zamanlı da çalışabilirler. Programa başvurmak için en az 9 aydır Amerika'da yaşamak gerekirken okul tatillerinde de Amerika'da çalışmak mümkündür.
F-1 vizesi sahiplerinin eş ve çocukları: F-1 vize sahiplerinin eşleri ve çocuklarına verilen vize turu F-2'dir. Bu vizeye sahip eşler tam zamanlı okula gidemezler. F-2 vizeli çocuklar ise 21 yaşına kadar okula gitme hakkına sahiptirler. 21 yaşından sonra kendileri adına F-1 vizesine başvurmaları gerekir.
F1 vizesi alacak öğrenciler için sponsor şartı aranmaktadır.
F1 Vizesinin geçerlilik süresi 5 yıldır. Yalnız alacağınız vize türü bu süre boyunca girip çıkma hakkı vermemektedir. Eğer eğitiminiz sürüyorsa ve ülke dışına çıkacaksanız 60 gün içerisinde geçerli I-20 belgeniz ülke tekrar Amerika'ya giriş yapabilirsiniz.
Amerika'da Öğrenci Değişim Programına Katılanlara, 4 Aylık Yaz Tatili Sürecinde Amerika'da Çalışma Hakkı Veren Vize Türüdür. Work & Travel Programına Katılan Öğrenciler J-1 Vizesi Ile Çalışma Sürelerini Tamamladıktan Sonra Da Isteğe Bağlı Olarak 1 Ay Seyahat Edebilme Imkânına Sahiptir.
Amerika vizesi ile Kanada'ya gidilememektedir. Amerika vizesi bulunan yabancı ülke vatandaşlarının Kanada'ya seyahat edebilmeleri için bir Kanada ziyaretçi vizesine sahip olmaları gerekmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri