G-87 Tahdit Kodu Nasıl Kaldırılır? G-87 tahdit kodu, yetkili makama itirazda bulunarak veya idare mahkemesinde iptal davası açarak kaldırılır. Yabancı hakkında, g-87 tahdit koduna dayanılarak sınır dışı kararının verilmesi halinde, sınır dışı kararına karşı iptal davası da açılması gerekmektedir.
Genel güvenlik açısından terör bağlantılı olabileceği değerlendirilen yabancılara uygulanmaktadır. G-87 kodu bulunan yabancıların Türkiye'ye girişleri yasaklanır yahut Türkiye'de bulunmaları halinde haklarında sınır dışı etme kararı/deport kararı alınır.
Deport kararı (sınır dışı edilme) meşruhatlı vize almak veya 7 gün içinde iptal davası açmak yollarıyla kaldırılabilir. Deport kararına karşı açılacak iptal davası, sınır dışı işlemlerini durdurur.
Giriş yasağı kararının iptali davası ile bu giriş yasağının kaldırılması mümkündür. Bu dava, idare hukukunun alanına girdiği için İdare Mahkemesi'nde açılmalıdır. Türkiye'ye giriş yasağının kaldırılması için giriş yasağının olup olmadığının öğrenilmesi de gerekmektedir.
İlgili 32 soru bulundu
Deport kaldırma ücreti mahkeme masrafları 2022 yılı için 1.000 TL civarındadır. Avukatlık masrafı ise işin hangi aşamada alındığı, şartların ve hangi seçeneğin seçileceğine göre değişkenlik göstermekle birlikte 2022 yılı için 8.000 TL ile 50.000 TL arasında değişkenlik göstermektedir.
Yabancı hakkında deport kararı verilmesi kişinin ahlaka ve hukuka aykırı davranışlar sergilemesi, ulusal sağlık ve güvenlik tehdidi oluşturması ve çalışma izni olmadan çalışması, oturma izni yahut öğrenci oturma izni olmaksızın yaşaması gibi hallerde söz konusu olur.
Yabancı, Türkiye'ye girişinde herhangi bir yasağın bulunup bulunmadığını emniyetten veya göç idarelerinden öğrenebilir. Ancak yabancının bunu kendisinin sorgulayabilmesi için bizzat ülkemizde olması gerekir. Şayet yabancı yurt dışındaysa avukatı aracılığıyla bu sorgulamayı yapabilir.
Detaylı bilgi almak isteyenler Göç İdaresi 157 Numaralı Çağrı Merkezini arayabilirler.
Göç idaresi tarafınca belirli süreler içerisinde Türkiye'yi terk etmeye davet edilen yabancı uyruklu kişilerin bu süreler içerisinde Türkiye'yi terk etmemesi halinde, haklarında Ç-137 tahdit kodu işlenir ve bu kişilerin Türkiye'ye 5 yıl boyunca girişleri engellenir.
Bu tür bir durumda kendisinin ödemesi gereken miktar 2022 yılı için 25 USD (İlk ay harç bedeli) + 35 USD (İlk aydan sonraki her ay için 5 USD) + Kart bedeli (2022 yılı için 110 TL) ve 240 TL idari para cezasının toplamı olacaktır.
Deport kararı verilmiş ve henüz deport kaldırma süreci devam ediyorsa, evliliğin bu sürece olumlu veya olumsuz bir etkisi olmaz. Ancak yabancı kişi deport edilmiş ve Türkiye'ye geri gelmek istiyorsa, evlilik gerekçesini ileri sürerek meşruhatlı vize alabilir.
Deporte yolcuların, deport edilme, yanı sınır dışı edilme nedenlerine göre bulunduğu ülkede belirli bir süre girememe ya da hayatı boyunca ülkeye alınmama gibi durumlarla karşılaşabilir. Vize ihlali gibi durumlarda, çoğu ülkenin uyguladığı ceza, vize ihlali yapan kişinin ülkeye 5 yıl boyunca giriş yapamamasıdır.
G-89 tahdit kodu, “Yabancı Terörist Savaşçı” olduğu tespit edilen yabancılar hakkında düzenlenen idari tahdit kodudur. Hakkında G-89 kodu konulan yabancının Türkiye'ye giriş süresiz yasaklanır.
187 Doğalgaz Arıza/Doğalgaz Acil hattıdır.
Ç-113 tahdit kodu, yetkili makama yapılan itiraz başvurusu veya idare mahkemesinde açılacak iptal davası yolları ile kaldırılır. Bunun yanında, yabancı hakkında sınır dışı kararı verilmişse, karara karşı iptal davası açılmalıdır.
Yabancı hakkında deport kararı verilmiş ise ülkeye giriş yapmak istediğinde meşruhatlı vize başvurusu yapabilir. Bu vize türüne başvuru yapabilmek için de koşulları sağlaması gerekir. Meşruhatlı vize alabilmek için yabancının evlilik sebebi ile veya eğitim ve araştırma nedenine dayanarak başvuru yapması mümkündür.
Bu doğru bir yöntem olmadığı gibi yasal da değildir. Çünkü deport cezaları pasaporta değil kişiye verilmektedir. Bu yöntem ile Türkiye'ye giriş yapılmak istenildiğinde pasaport kontrollerinde pasaportların değiştirildiği bazen gözden kaçabiliyor.
İlk olarak yabancı kişi meşruhatlı vize almış olabilir. Bu vizesi ile hakkında verilmiş olan sınır dışı karar süresi dolmadan Türkiye'ye giriş yapabilir. İkinci olarak ise yabancı kişi, hakkında verilmiş olan deport kararının iptali hakkında idare mahkemesi üzerinden dava yolu talep edebilir.
Ülkeden gönüllü olarak çıkış
-Genellikle Almanya için hiç veya sadece kısa süreli için bir Wiedereinreisesperre alırsınız. Bir Geri Dönüş Danışma Merkezine sorun. Yabancılar dairesine ülkeden çıkış yapmayı planladığınızı söyleyin. O zaman yabancılar dairesi sizi sınır dışı etmeyecektir.
V-87, Türkiye'de geçici koruma statüsünde bulunup gönüllü olarak ülkesine dönüş yapan yabancılara konulan tahdit kodudur.
Bunun için E-Devlet sistemi üzerinden direkt olarak https://www.turkiye.gov.tr/emniyet-yurda-giriscikis-belge-sorgulama linki üzerinden sorgulama gerçekleştirebilirsiniz. Ancak tedbiren koyulmuş ve henüz E-Devlet sistemine aktarılmamış bir yurt dışı çıkış yasağı da söz konusu olabilecektir.
Mahkemeye başvuran kişi, sınır dışı etme kararını veren makama da başvurusunu bildirir. Mahkemeye yapılan başvurular on beş gün içinde sonuçlandırılır. Mahkemenin bu konuda vermiş olduğu karar kesindir.
– Yabancının ikamet izni uzatma başvurusu reddedilmiş ve on gün içinde Türkiye'den çıkış yapmamış ise, – Yabancı, uluslararası kurum ve kuruluşlar tarafından tanımlanan terör örgütleriyle ilişkili olduğu değerlendirildiyse, Yabancı hakkında sınır dışı etme (deport) kararı alınır.
Sınır dışı edilen kişilere bir sınır dışı kararı (deportation order) gönderilmektedir. Bu kişi bu karar geçerli olduğu müddetçe ülkeye tekrar giriş yapamayacaktır. Yani İngiltere vizesine başvuru yasağı vardır. Sınır dışı kararı alındıktan 3 yıl sonra kaldırılması talep edilebilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri