Class G: Bu ampli tasarımı temel olarak Class A/B amplilerin çıkış felsefesi ile kademeli bir besleme devresinin bileşiminden oluşur. A/B tasarımlardaki sabit besleme gerilimi yerine girişteki sinyalin genliğiyle orantılı olarak çıkış elemanlarının ihtiyaç duyabileceği voltaj kademeleri önceden seçilir.
Class D: Giriş sinyalinin kare dalga formunda darbeler üzerine bindirilerek elde edilen yükseltme prensibini kullanan ampli topolojisidir. Kare dalga taşıyıcının yarattığı distorsiyon çıkış aşamasından hemen önce özel bir filtre devresi ile süzülerek temiz sinyal elde edilir.
C sınıfı amfi
Bu sınıf amfiler ses dalgasının sadece bir yarısını kullanmaktadırlar. Bu sebeple çıkış sinyalinde çok fazla distorsiyon bulunmaktadır. Ses dalgasının bir yarısını işlemediği için bu yük azlığı da çok az enerjiye ihtiyaç duymasını sağlar, yüksek güç verimliliği sağlamaktadır.
Sınıf D: Şu anki teknoloji ile üretilemeyen fakat çalışma mantığı olarak B sınıfının oldukça hızlandırılmış teorik bir versiyonudur. Sınıf E: Kare yapılı dalga boylarını güçlendirilir. Sadece özel kontrol cihazlarında kullanılmaktadır.
Lambalı amfi, pre amfi, power amfi, surround amfi ve entegre amfi olarak çeşitleniyor.
İlgili 23 soru bulundu
Class A Amfi – Yüksek Ses Kalitesi ve Yüksek Isı
Etiket formatında yer alan enerji verim sınıflandırması, A, B, C, D, E, F ve G harfleri kullanılarak belirtilmektedir: A en verimli sınıfı, G ise en verimsiz sınıfı nitelendirmektedir. Teknolojik gelişmelere bağlı olarak gerektiği takdirde sınıflandırmada üç ilave sınıf kullanılabilir.
G Enerji Sınıfı
İndeks değeri 125'in üstünde olan G, verimliliği en düşük enerji sınıfıdır. Bu enerji sınıfı etiketine sahip elektrikli cihazların harcadığı enerji, faturaları olumsuz yönde etkiler.
Buna göre enerji verimliliği en yüksek olan beyaz eşyalar A+++ grubundayken, en düşük verimlilikte olanlar D sınıfındaydı. Mart 2021 tarihinde yapılan değişiklikle bu ölçeklendirme değişti. Günümüzde ise enerji verimliliği A, B, C, D, E, F ve G sınıflarıyla ifade edilir.
Amplifikatörle birlikte en iyi RMS derecesine sahip en az 50 watt RMS olan hoparlörleri arayın. Daha büyük araçlar ve sadece daha fazla ses isteyenler için, kanal kurulumu başına en az 75 watt RMS'ye çıkarmalısınız.
Tam yatar pozisyona getirilebilen koltuklar business class için genel standarttır ve koltuk genişliği 34 inç (86,3 cm), koltuk aralığı ise 87 inç (220 cm) boyutlarına kadar çıkabilmektedir.
Amfi alırken hoparörünüzün sürekli güç derecesinin 1,5 ya da 2 katını sağlayan bir amfi seçmeniz en doğru ürünü almanızı sağlıyor. Bu kurala uygun olarak hareket ettiğinizde hem ses ekipmanlarınız zarar görmüyor hem de mümkün olan en iyi ses kalitesini almanızı sağlıyor.
Hoparlör seçiminde 8 ohm olmasına dikkat edilmelidir. Bu anfi ve hoparlör cihazlarının uyumlu olmasını sağlayacak özelliklerden birisidir. Hoparlörün peak gücü için 50 – 60 watt seçenekleri tercih edilebilir. Bu değer 100 watt üzerinde olduğunda da ses sistemi sorunsuz bir şekilde çalışacaktır.
Ses çıkış gücü: 4 x 80 RMS şeklindedir.
Geniş kitle ve alanlara sesi yayımlamak için amfiler kullanılır. Stereo amfi mono amfiye göre daha teknolojik ve büyük ses sistemlerinde kullanılmaktadır. Birden fazla kanala yani ses aktarım yoluna ihtiyaç duyulduğu anda mono yetersiz kalacak ve ses aktarım kalitesini kaybedecektir.
Elektronik aletlerin harcadığı enerji miktarını belirten tanıtım kartına enerji etiketi denir. Enerji sınıfları; A, B, C, D, E, F, G sınıfı olarak bilinir. En yüksek verimliliğe sahip A enerji sınıfı iken en düşük enerji verimliliğine sahip sınıf G sınıfıdır.
G Enerji Sınıfı
İndeks değeri 125'in üstünde olan G, verimliliği en düşük enerji sınıfıdır. Bu enerji sınıfı etiketine sahip elektrikli cihazların harcadığı enerji, faturaları olumsuz yönde etkiler.
C ENERJİ SINIFI
Enerji tasarrufu sağlama potansiyeli yüksek üçüncü en iyi grup, C enerji sınıfı etiketine sahip cihazlardır. Bu enerji sınıfında yer alan ürünler, orta düzeyde nitelendirilebilecek şekilde elektrik tasarrufu yapmanıza yardımcı olur. Maksimum indeks değerleri ise 64'tür.
A enerji sınıfı, en yüksek verimliliği temsil ederken G enerji sınıfı en düşük verimliliği temsil eder. A enerji sınıfı en yüksek verimliliği sunar ve genellikle daha yüksek bir satış fiyatına sahiptir. Ancak uzun vadede daha düşük enerji faturaları nedeniyle tasarruf sağlar.
Bir çamaşır makinesi “D” sınıfı enerji etiketi taşıyorsa bu, cihazın enerji tüketimi açısından orta düzeyin altında olduğunu gösterir. Bu çamaşır makineleri daha yüksek elektrik faturasına ve olumsuz çevresel etkilere yol açabilir. C sınıfına kıyasla ortalama %16 daha az verimlidir.
Enerji sınıfları A sınıfından başlayarak enerji tüketimlerini olumsuz yönde artar. Dolayısıyla A sınıfı en iyi tasarrufu sağlayan sınıftır. F sınıfı diğer sınıflara göre çok fazla enerji tüketimi sağlar. F sınıfı enerji tüketimi aylık ortalama 60 KW elektrik tüketilmesine neden olmaktadır.
Anfi kullanımında önemli olan şey, sesi sağlayan cihaz, hoparlör ve anfinin güç uyumudur.
Omaj kısmı hoparlörün amfiye gösterdiği dirence denir. Bir amfiye 8 ohm hoparlör taktığınızda daha az ses alabilyorken 4 ohm taktığınızda daha az direnç göstereceğinden daha yüksek ses verecektir. Watt da ses gücünü temsil eder. Watt ne kadar yüksek ise ses o kadar yüksek çıkar.
5 kanal amfiler, birden fazla hoparlörü yönetmek ve ses sistemlerine güç sağlamak için kullanılır. Bu amfiler, yüksek kaliteli ses çıkışı ve kanal ayrımı sağlar. Genellikle araç ses sistemlerinde ön, arka ve subwoofer hoparlörleri için kullanılır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri