G türü yetki belgesi ticari amaçla eşya veya kargo taşımacılığı alanında acentelik yapacak gerçek ve tüzel kişilerin alması zorunlu olan yetki belgesidir. Taşımanın şekline göre G1, G2 ve G3 olarak türlere ayrılır.
G türü yetki belgesi: Ticari amaçla eşya ve kargo taşımacılığı alanında acentelik yapacak gerçek ve tüzel kişilere verilir.
(3) G türü yetki belgesi: Ticari amaçla eşya ve kargo taşımacılığı alanında acentelik yapacak gerçek ve tüzel kişilere verilir.
c) G3 yetki belgesi: Yurtiçi ve/veya uluslararası kargo acenteliği yapacaklara, verilir. (7) H türü yetki belgesi: Ticari amaçla yurtiçi ve uluslararası eşya taşımacılığı alanında komisyonculuk yapacak gerçek ve tüzel kişilere verilir.
Şirket adına veya vergi levhası olan bir kişi adına alınan her türlü ticari araç için ve aracı kullanacak sürücüler için yetki belgesi alınması zorunludur.
İlgili 23 soru bulundu
G2 yetki belgesi, uluslararası ve yurt içi ticari amaçla eşya taşımacılığı alanında acentelik yapacak olan gerçek ve tüzel kişilere verilen belge türüdür. G2 yetki belgesini almak isteyen gerçek veya tüzel kişilerin vergi ve oda kaydının olması bununla birlikte 30 bin Türk Lirası sermayeye sahip olması gerekmektedir.
G3 yetki belgesi ticari amaçla yurt içi kargo taşımacılığı alanında acentelik yapacak olan gerçek veya tüzel kişilere verilen yetki belgesi türüdür. G3 yetki belgesi için başvuran şahıs veya şirketlerin, vergi ve oda kaydının bulunması en az 20 bin Türk Lirası sermayeye sahip olmaları şarttır.
G1 yetki belgesi ticari amaçla yurt içi eşya ve kargo taşımacılığı alanında acentelik yapacak gerçek ve tüzel kişilere verilen belge türüdür. Bu belge ile acentelik yapılacağından, belgeye araç eklenmesi söz konusu değildir.
G Belgenizi Nasıl Alacaksınız? Beton G belgesi almanın ilk aşaması firmanızda yapılacak ön incelemedir. Bu aşamada G belgesi alınacak ürünle ilgili yasal standartlar incelenir, yapılması gereken test ve deneyler belirlenir. Daha sonra ilgili bölümlerin personeli ürün standartları ve yükümlülüklerle ilgili eğitilir.
ç) G4 yetki belgesi: Uluslararası ve yurtiçi kargo taşımacılığı alanında acentelik yapacaklara, verilir. (7) H türü yetki belgesi: Ticari amaçla eşya taşımacılığı alanında komisyonculuk yapacak gerçek ve tüzel kişilere verilir.
K2 Yetki belgesi yurtiçinde, kendi adına ticari veya hususi olarak kayıt ve tescil edilmiş taşıt veya taşıtlarla, sadece kendi esas iştigal konusu ile ilgili eşya taşımacılığı yapacak ve ticari maksatla taşımacılık yapmayacak, gerçek ve tüzel vergi mükelleflerine verilen belge türüdür.
C türü yetki belgesi: Yurtiçi ve/veya uluslararası eşya taşımacılığı veya hususi taşımacılık yapacak gerçek ve tüzel kişilerin alması zorunlu olan yetki belgesidir.
M3 yetki belgesi, tarifeli olarak ticari amaçla uluslararası ve yurt içi kargo işletmeciliği yapacak gerçek ve tüzel vergi mükelleflerine verilen belge türüdür.
(5) G3 yetki belgesi sahipleri; en fazla 2 adet kargo veya dağıtım işletmecisiyle sözleşme yapabilirler. G3 Yetki Belgesi Ücreti 8.491-TL.
SRC 1 belgesi, uluslararası yolcu taşımacılığı işlerinde çalışan sürücülerin alması gereken belgedir. Yurtdışına yolcu taşımacılığı yapan sürücülerin SRC 1 alması gerekir.
Src Belgesi Nedir? Src, ticari araç kullanıcılarının alması gereken bir belge türüdür. 4925 sayılı Karayolu Taşıma Yönetmeliği çerçevesinde ticari olarak faaliyet gösteren sürücülerin yani eşya, kargo ve yolcu taşımacılığı işini ücret mukabilinde icra edenlerin mesleki yeterlilik eğitimi almaları gerekmektedir.
G Belgesi Yapı malzemeleri Sektöründe Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından zorunlu hale getirilmiş bir belgedir.Birden fazla bileşen malzeme ile bir araya getirilmiş bir ürün G Belgesi almak zorundadır. Aksi halde ürünün piyasa da satışına izin verilmemektedir.
G Sınıfı Müteahhitlik Belgesi: Tek sözleşmede 1.5 milyonluk iş ve 1500 metrekare alanda inşaat yapılmış olunmalıdır. Bu grubun tek ruhsatta üstlenebileceği inşaat, 3 bin metrekare alandır.
G belgesi, hazır betonun üretimi, taşınması ve kullanımıyla ilgili belirli standartlara uygunluk sağlandığını gösteren bir onaydır. Bu belge, üreticinin teknik kapasitesini, laboratuvar altyapısını ve kalite kontrol sistemini değerlendiren bir denetim süreci sonucunda verilir.
G1 Grubu Müteahhitlik Belgesi İle Kaç m² İnşaat Yapılabilir ? H Müteahhitlik karnesi ile m² birim maliyeti 865 TL olan 1-A sınıfı yapılardan en fazla 15.043 m² inşaat yapılabilir. H Müteahhitlik karnesi ile m² birim maliyeti 1320 TL olan 1-B sınıfı yapılardan en fazla 9.857 m² inşaat yapılabilir.
G Grubu: İş deneyim tutarı yapım işleri eşik değerinin 7/100'ünü geçen başka bir deyişle iş deneyim tutarı en az 4.5 milyon lira olan ve ortalama yıllık usta iş gücü en az 1, teknik personel iş gücü en az 1 olanlar. Bu sınıf tek ruhsatta en fazla 3 bin metrekare yapabilecek.
C3 Yetki belgesi icari olarak uluslararası ve yurt içi ev ve büro eşyası taşımacılığı yapacak olan gerçek ve tüzel kişilere verilen yetki belgesi türüdür. C3 Yetki belgesi almak isteyen gerçek ve tüzel kişilerin oda ve vergi kaydının olması 25 bin Türk Lirası işletme sermayesine sahip olması gerekmektedir.
T türü yetki belgesi Terminal işletmeciliği yapacak gerçek ve tüzel kişiler ile kamu kurum ve kuruluşlarının alması zorunlu olan yetki belgesidir. Taşımanın şekline göre T1, T2 ve T3 olarak türlere ayrılır.
H1 yetki belgesi ticari amaçla yurtiçi eşya taşımacılığı alanında komisyonculuk yapacak gerçek ve tüzel yapacaklara verilir. H1 yetki belgesi için başvuranların, 20.000 Türk Lirası sermaye veya işletme sermayesi ile bu işe elverişli bağımsız bir büronun kullanım hakkına sahip olmaları şarttır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri