* G10 : İş koordinat sistemi offset miktarı harici girişi belirtir. * X, Y, Z : Bir iş koordinat sisteminde konumlandırma için kullanılan koordinat değerleri (iş parçası sıfır noktası). (G90) : Belirtilen koordinat değerleri yeni iş parçası sıfır noktasını oluşturur.
Group of Ten (G-10), IMF'nin yetersiz kalması durumunda birbirlerine ve özel durumlarda üçüncü devletlere kredi verilmesi için anlaşma yapmış 11 sanayileşmiş ülkeler topluluğu.
M10: Ayna ayaklarını kapatmaya yarayan koddur. M11: Ayna ayaklarını açmaya yarayan koddur. M13: İş milini saat ibresi yönünde döndürme ve soğutma sıvısını açmak için kullanılabilir. M14: İş milini saat ibresi tersi yönde döndürme ve soğutma sıvısını kapatmak için kullanılabilir.
G01: Menenjit, başka yerde sınıflandırılmış bakteriyel hastalıklarda.
G-kodu, CNC makineleri için bir programlama dilidir. G kodu “Geometrik Kod” anlamına gelir. Bu dili bir makineye ne yapacağını veya bir şeyi nasıl yapacağını söylemek için kullanırız.
İlgili 27 soru bulundu
Bu koordinat sisteminde, girilen kesici takıma ait eksenel yer değiştirme mesafeleri iş parçasının sıfır noktasına göre verilir. Bu koordinat sistemi basit parçaların programlanmasında tercih edilmesine rağmen karmaşık ve kompleks iş parçalarında kullanılması tavsiye edilmez.
CNC Torna G Kodları
G00-G0: Tornanın talaş kaldırmadan boşta ve hızlı ilerlemesi. G17: Düzlem seçimi. G28: Tezgâhı 0 noktasına gönderme. G96: Sabit yüzey kesme hızı
Açısal koordinat komutu genellikle bir çember etrafında delik delmek için kullanılır. G16 komutundan sonra kullanılan parametrelerden X yarıçap, Y açı olarak algılanır.İlk delikten sonraki delikler mutlak (G90) ya da eklemeli (G91) olarak tanımlanabilir.
ICD-10 kodu: G40.0 Lokalizasyona bağlı (fokal) (parsiyel) idiyopatik epilepsi ve fokal başlangıçlı nöbetleri olan epileptik sendromlar.
CNC İşleme Merkezi G kodları olan G00/G0 komutun kullanılması, tıpkı CNC torna tezgâhlarında olduğu gibi kesici takımın boşta hızlı hareketini tanımlamak için kullanılır. Kesici takımın P1 noktasından P2 noktasına yaptığı hareket G00/G0 hareketidir.
G99: Sinir sisteminin diğer hastalıkları, başka yerde sınıflandırılmış hastalıklarda.
G98: Sinir sisteminin diğer hastalıkları, başka yerde sınıflandırılmamış
Tek pasolu diş açma çevrimidir.
G49 komutu, G43 (G44) komutunu iptal etmek için kullanılır. Aslında bu komuta başvurulmasına gerek yoktur. Çünkü her takımın kendi uzunluk telafisi bulunur. Takım değişiminde ayrıca uzunluk telafisi uygulamak için G43 (G44) ve H komutu kullanılabilir.
Derinliği fazla olmayan deliklerin delme komutudur. Delik sonuna gelindiğinde takım hızla iş parçası dışına çıkar. Görevi bittikten sonra G80 komutu ile iptal edilmesi gerekir (Şekil – 176).
G97 : Sabit devirle kesme yapmamıza yarar G97 S1000 M03 Yazar isek sabit 1000 devirle çalışır programımız.
ICD-10 kodu: G25 Diğer ekstrapiramidal hastalıklar ve hareket bozuklukları
G 28 Tezgâh Sıfır Noktası Nedir
CNC programının başında ve sonunda emniyet için taret iş parçasından en uzak noktaya (Tezgâh Sıfır Noktası) gönderilmesi gerekir. Bunun için G28 komutu kullanılır. Bu işlem için önce G28 kodu ve arkasına kesicinin gitmesini istediğimiz koordinat eklemeli olarak yazılır (Şekil – 100).
GO1 – G1 : Kesici takımın talaş kaldırarak hareketi olup takım iş parçası ile temas halindedir.
G50: Trigeminal sinir hastalıkları [V. kranial sinir]
G53: Başka yerlerde sınıflandırılmış hastalıklarda kranial sinir hastalıkları
G72 Alında kaba talaş çevrimi (Eksene dik tornalama)
şekillerin işlenmesinde kullanılır.Programda finiş profili tanımlandıktan sonra kaba tornalama paso hareketleri otomatik olarak yaratılır. X ekseninde U , Z ekseninde W(2) kadar finiş paso payı kalır.
G40, G41 ve G42 komutları kesici takım uç yarıçapı telafisi ile ilgili komutlardır. Şekil – 103' te görüldüğü gibi kesici takım uçlarının özellikle eğrisel tornalama esnasında iş parçasının yüzeyine temas eden noktaları sürekli olarak değişmektedir.
İş parçası üzerindeki vida dişlerinin açılmasında kullanılan çevrimdir (Şekil – 125).
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri