Cihazınızın Google hesabı ayarlarından Senkronizasyon ve Yedekleme ayarlarını kapatırsanız resimleriniz Google fotoğraflara aktarılmayacaktır. Senkronizasyon açık olduğunda Galerinizin kotasının dolması nedeniyle veya Galeriden resimlerinizi silseniz dahi Google Fotoğraflarda resimlerinize erişebilirsiniz.
Önemli: Google Fotoğraflar'a mobil cihazlarda yedeklediğiniz fotoğraf ve videolar, Google Fotoğraflar uygulamasından silindiğinde cihazınızdan da silinir. Yedeklenen fotoğraf ve videoları cihazınızdan değil, yalnızca Google Fotoğraflar'dan nasıl kaldıracağınızı öğrenin.
Google Fotoğraflar uygulamasını açın > Kitaplık'a dokunun. 2. Çöp Kutusu'nu seçin > Seç'e dokunun. 3. Geri yüklemek istediğiniz fotoğrafları işaretleyin > Geri Yükle'ye dokunun.
Son Silinenler albümünüzü kontrol etme
Fotoğrafınızı veya videonuzu yanlışlıkla sildiyseniz Son Silinenler albümünde bulabilirsiniz. Fotoğraflar > Albümler'e gidin ve Diğer bölümünde Son Silinenler'e dokunun.
Tamamen sunucuya yedekliyor telefonunda yer kaplamaz.
İlgili 42 soru bulundu
Cep telefonlarında en fazla depolama alanı kullanan içerikler şüphesiz fotoğraf, oyun, mesajlaşma ve sosyal medya uygulamalarıdır. Özelikle fotoğraf ve mesajlaşma uygulamalarının gereksiz içeriklerinin belli aralıklarla silinmesi, yer sıkıntısı yaşanmasını da önleyecektir.
Yedeklemeyi etkinleştirdiğinizde fotoğraflarınız photos.google.com'da depolanır.
Bir dosyayı çöp kutusundan sildiğimiz zaman, bu dosyanın bulunduğuna dair veri, disk indeksinden çıkarılıyor ve bu bölge kullanılabilir alan olarak işaretleniyor. Yani, aslında bir dosyayı sildiğimizde, dosyanın verisi silinmiyor; dosyanın bulunduğuna dair bilgi siliniyor.
Apple'ın iCloud platformu, fotoğraflar ve videolar için iPhone'da varsayılan yedekleme servisidir. Diğer taraftan, eğer iPhone'daki herhangi bir fotoğrafı silerseniz, iCloud'dan da kaldırılır.
Google Yedekleme
Google hesabınızı kullanarak bir yedekleme dosyası oluşturduysanız veya yedeklemenizi Google'a bağladıysanız, fotoğraflar da dahil olmak üzere Android telefonunuzda kaybolan veya silinen tüm verileri her zaman kurtarabilirsiniz.
Windows Geri Dönüşüm Kutusuna atılarak silinen dosyalar, Geri Dönüşüm Kutusu klasöründe “Geri Yükle”ye sağ tıklayıp onaylayarak hemen geri getirilebilir. Geri dönüşüm kutusundan geri yüklenen dosyalar, orijinal klasöründe içeriği, tarih ve saat vb. ile aynen tekrar görünecektir.
DiskDigger mobil uygulaması hem Android cihazınızın dahili belleğinden hem de SD karttan silinen video ve fotoğrafları geri getirebiliyor. Uygulamayı kullanmak için root işlemi yapmanıza gerek yok ancak cihazınız rootluysa çok daha detaylı bir tarama yaparak tüm silinen dosyalara ulaşmanız mümkün.
telefonunuzu fabrika ayarlarına döndürdüğünğzde Google Fotoğraflar'a yedeklenmiş olan medyalarınız silinmez.
Varsa kilitli klasördeki medyalarınızın yedeklenmediğini unutmayın. Bunlar telefona format attığınızda silinir. Telefonunuzdaki Google Fotoğraflar uygulamasında sağ üst köşedeki profil resminizden girebileceğiniz ayarlardan yedekleme ve senkfonizasyonu kapatın.
Google Fotoğraflar ile yedeklediğiniz fotoğraflarınızı https://photos.google.com adresinden bulabilirsiniz.
Şunlar olmuş olabilir; 1- Yedekleme tamamlanmamış olabilir, sonrasında telefondan silinince google hesabınızda da olmamış olur. 2- Google fotoğraflar uygulamasından yedeklenen fotoğraflar silinince hem google hesabınızdan hemde telefondan silinir.
Google Drive dosyalarınızı silmek için çöp kutusuna taşıyın. Çöp kutusundaki dosyalar 30 gün sonra otomatik olarak silinir. 30 günlük süre dolmadan önce çöp kutunuzdaki dosyaları geri yükleyebilirsiniz. Çöp kutunuzu boşaltmak için ilgili dosyaları kalıcı olarak da silebilirsiniz.
Başka bir telefonda aynı açık olan gmailden görünür mü Merhaba, Google Hesabınız o diğer cihazda açık ise ve Google Fotoğraflar uygulaması o cihazda yüklü ise yedeklenen fotoğraflarınızı görüntülüyebilirler.
Android telefonunuzda veya tabletinizde Google Fotoğraflar uygulamasını açın. Adım 2. Üç çubukta Menü düğmesine tıklayın. Ardından Çöp Kutusu'nu görebilirsiniz.
Android 11 sürümünde mesajlardaki çöp kutusuna erişmek için lütfen aşağıdaki adımları takip edin. 1 Mesajlar uygulamasına dokunun. 2 Sağ üst köşede yer alan üç noktaya dokunun. 3 Çöp kutusu sekmesine dokunun.
Bilgisayar'ı seçerek Bilgisayar'ı açın. Silinen veya değiştirilen dosya veya klasörü içeren klasöre gidin, sağ tıklayın ve ardından Önceki sürümleri geri yükle'yi seçin. Klasör bir sürücünün en üst düzeyindeyse (örneğin C:\ dizinindeyse), sürücüye sağ tıklayın ve ardından Önceki sürümleri geri yükle'yi seçin.
Google Drive bir depolama alanı hizmetidir. Google One ise Google Drive, Gmail ve Google Fotoğraflar arasında kullanabileceğiniz daha fazla depolama alanı sunan bir abonelik planıdır. Ayrıca, Google One ile ek avantajlardan yararlanabilir ve üyeliğinizi ailenizle paylaşabilirsiniz.
Bekleyen ödeme veya kota sorunları olmayan etkin bir Google One üyeliğiniz varsa da etkin kabul edilirsiniz. Google Fotoğraflar'da 2 yıl veya daha uzun süre boyunca herhangi bir etkinlik gerçekleştirmezseniz içeriklerinizin tamamı Google Fotoğraflar'dan silinebilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri