GANO'su 1.80'in altında olan öğrenciler üst yarıyıldan yeni ders alamaz. Ancak başarısız oldukları alt yarıyıl derslerini tekrar eder.
1,80'in altında olan öğrenci o yarıyılda başarısız sayılır. Genel not ortalaması (GNO) 2.00'nin altında ve Dönem not ortalaması (DNO) iki yarıyıl üst üste 1.80'in altında olan öğrenciler üst dönemden ders alamazlar. Bu öğrenciler Genel not ortalamalarını 2.00'ye yükseltene kadar sınıf tekrarı yaparlar.
(3) Bulunulan yarıyıl sonu itibariyle GNO'su en az 2.00 olan öğrenciler, başarılı öğrencilerdir. Bu öğrenciler, transkriptlerinde (FF), (FD), (YS) ve (DS) olan dersleri verildikleri ilk yarıyılda tekrar alırlar.
Geçme notu 60'tır. Finalsiz geçme yoktur. Dönem 4-5-'de vizit usulüdür. Yazılı sınavlar da yapılır.
(2) Gireceği sınıftan veya yarıyıldan önceki öğretim süresinde sağladığı genel not ortalamasının (gireceği sınıfa veya yarıyıla geçiş notu dahil) en az % 60 veya eşdeğeri, 4 tam not üzerinden 2.00 olması gereklidir.
İlgili 31 soru bulundu
Başvuru koşulları nelerdir? Kurumlararası Yatay Geçiş başvurusu yapabilmek için GANO'nuzun 4 ,00 üzerinden en az 3,00 olması ve yatay geçiş yapacağınız yarıyıla kadar müfredatınızda bulunan tüm dersleri almış ve başarmış olma şartı yer almaktadır.
Yatay Geçiş yapmak isteyen öğrencilerin Genel Akademik Not Ortalaması (GANO) puanının 100 üzerinden değerlendirme yapılan üniversitelerde en az 60; 4.00'lük sistemde değerlendirme yapılan üniversitelerde ise en az 2.00 olması gerekmektedir.
Genel not ortalaması 2.00'nin altında olan öğrenciler, üçüncü yarıyıl not ortalaması en az 2.00 olsa dahi üst yarıyıllardan ders alamazlar. Bu durumdaki öğrenciler, yalnız alt yarıyıllardan alamadıkları, başarısız oldukları ve başarısız olduğu yarıyıllardaki şartlı başarılı olduğu dersleri alırlar.
(5) Başarı notu değerlendirme tablosuna göre kredili bir dersten bir öğrenci; a) (AA), (BA), (BB), (CB) veya (CC) notlarından birini almış ise o dersi başarmış sayılır. b) (DC) veya (DD) notlarından birini almış ve GNO'su 2.00 ve üzeri ise koşullu başarılı sayılır.
Son olarak Çomü'de çan eğrisi yoktur. Bütünleme, yaz okulu, son sınıfta mezun olamayan öğrenciler için 3 ders sınavı ve tek ders sınavı vardır.
MADDE 35 – (1) Kayıtlı olduğu programdaki almakla yükümlü olduğu bütün ders ve çalışmalardan başarılı olan ve lisans düzeyinde 240 AKTS, ön lisans düzeyinde 120 AKTS kredisini tamamlayan ve GANO' su en az 2.00 olan öğrenciler diploma almaya hak kazanırlar.
Yönetmeliğin ilgili maddesi şu şekildedir:Mezuniyet aşamasında;a) GANO'su 2,25 ve üzerinde olan öğrencilerin DC harf notları,b) GANO'su 2,50 ve üzerinde olan öğrencilerin DD harf notları başarılı sayılarak mezun olurlar.
b)Yıllık düzende eğitim yapılan birimlerde yıl başı genel ağırlıklı not ortalaması (GANO) 1,80'in altında olan öğrenciler, c)Entegre eğitim yapılan birimlerde yıl başı genel ağırlıklı not ortalaması (GANO) 2,00'nin altında olan öğrenciler sınamalı öğrenci kabul edilirler.
MADDE 27 – (4) GANO'su 1.80'in altında olan öğrenci yeni ders alamaz. Bu durumda olan öğrenciler not yükseltme amacıyla, öncelikle başarısız olduğu derslerden başlamak ve dönemsel AKTS yükünü aşmamak kaydıyla geçmiş yıllardaki derslerine tekrar kaydolabilirler.
Soru: Kaç dersten başarısız olursam okulum uzar? Cevap: İki durumda öğrencinin dönemi uzayabilir.Durum1: Bir yarıyılda 11 ve üzeri AKTS (Kredi) lik derslerden FF veya FG notu ile başarısız olan öğrencilerin 1 yarıyıl okulu uzar.
İşte sınıftan geçme şartları! LİSEDE KAÇ DERSTEN SINIFTA KALINIR? Liselerde yıl sonu ortalaması 50'nin altına olan ve 3 dersten zayıfı olan öğrenciler sınıf tekrarına kalıyor.
Genel not ortalaması koşullu geçmeyi olanaklı kılmaktadır. İlgili fakültenin belirlediği bir puan sınırı bulunmaktadır. Bu genellikle 2.00 ya da 2.50 şeklinde olmaktadır. Belirlenen şartlar asgari düzeyde sağlandığı takdirde koşullu geçme olabilmektedir.
Koşulları yerine getirmesine rağmen bitirme sınavına giremeyen veya girdiği halde başarısız (FF) ya da koşullu başarılı (DD) ve (DC) harf notu alan öğrenciler o ders için açılacak bütünleme sınavına girebilir. Bir dersten (DC) ve (DD) harf notlarından birini alan öğrenci o dersi koşullu olarak başarmış sayılır.
Harf puanlama sistemine göre CD, DC veya DD alan öğrenciler dersi sorumlu geçmiş olur. Bu not ortalamasına ise sorumlu geçme ya da koşullu geçme denmektedir. Üniversiteden mezun olmak isteyen öğrencilerin belirli bir Not ortalamasını tamamlaması gerekmektedir. Bu not ortalaması Üniversitede 2.00 olarak kabul edilir.
İlk yarıyıldaki (güz yarıyılı) AGNO'su 1.80'in altında kaldığı için bu öğrenci sınamalı öğrenci konumundadır. Öğrenci, eğer 1. ve 2. yarıyıllarda FF almış olsaydı; bu dersleri mutlaka tekrar almak durumunda kalacaktı. Öğrencinin ilk iki yarıyılda F notu olmadığı için, bu iki yarıyıldan ders alması gerekmemektedir.
Ortalaman 2.00 geçerse o koşulluları geçmiş sayılıyorsun.. ortalaman 2.00 'dan düşükse o 50 ile 65 arasındaki notlarının olduğu derslerden kalıyorsun.. üniversiteye bağlı her üniverrsitede işleyiş farklı öğrenci işlerini ara en doğru bilgiyi onlar verir. 1.8'in altında kalırsan mezun olamıyorsun.
Ortalaması 50'nin altında olan öğrencilerin 3 zayıfı varsa derslerden sorumlu olarak sınıfı geçer. Ancak yıl sonu ortalaması 50'nin altındaysa ve 3 dersten fazla yani 4 dersten fazla zayıfı olanlar sınıf tekrarı yapar.
Yatay geçiş için öğrencinin;
Kayıtlı olduğu kurumdan sağladığı genel ağırlıklı not ortalamasının (GANO) 4'lü sistemin uygulandığı üniversitelerden gelen öğrenciler için en az 2.30 ve 100'lü sistemin uygulandığı üniversitelerden gelen öğrenciler için en az 60 olması gerekir.
Buna göre, yatay geçiş başvuruları, adayların genel not ortalaması ile programın puan türünde yükseköğretime kayıt olduğu yıldaki ÖSYS/YKS puanının en az yüzde 40'ı hesaplamaya dahil edilerek, senato tarafından belirlenmiş olan kriterlere göre değerlendirilecek ve ayrılan kontenjana göre geçiş sağlanacak.
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri