Gardrop İçi Nasıl Olmalı? Gardıropların kullanışlı olması ve içindeki eşyaların düzenli görünmesi için mümkün olduğunca fazla bölmeli olması gerekiyor. Buna göre içinde bir askılık alanı, birkaç raf, birkaç çekmece ve ayakkabıların da yerleştirilebileceği alanların olması ciddi anlamda işlevsellik yaratıyor.
İçerisine az miktarda Arap sabunu koyarak hazırladığınız temizlik suyu ya da beyaz sabun ile yıkadığınız bir temizlik bezi bu konuda size yardımcı olabilir. Bu arada temizlik bezi olarak da mobilyaya zarar vermeyecek mikrofiber bezlerden yararlanabilirsiniz. Temizlik bezinin çok ıslak olmamasına dikkat etmelisiniz.
6 kapılı bir gardırobun ölçüleri farklılık gösterse de genel olarak standart ölçüler kullanılır. Yükseklik, 180 ila 220 cm arasında değişebilir. Genişlik ise 240 ila 300 cm arasındadır. Derinlik ise 50 ila 60 cm arasında olabilir.
Şifonyer düzenlerken temel prensip, daha az yere daha fazla eşya koyabilmektedir. Dolayısıyla kıyafetleri ve çamaşırları ütüleyip katladıktan sonra düzgün bir şekilde şifonyer çekmecelerine yerleştirmenizi tavsiye ederiz. Şifonyerler genellikle dikey tasarımlara sahiptir ve bel hizasına kadar yükselebilmektedir.
Kırmızı, siyah, koyu yeşil, mor gibi renkler kişilerde psikolojik olarak uyku kalitesini azaltmakta ve kalp atım hızını arttırmaktadır. Bu sebeplerden ötürü gardırop renk tercihi olarak genelde beyaz, krem, ekru ve tahta rengi tonlarının tercih edildiği görülmektedir.
İlgili 35 soru bulundu
Yatak odasında tercih edilen beyaz renk, sakinlik ve huzur hissi oluşturmaktadır. Yatak odasında beyaz tonlarını mobilyada ve duvar renklendirmesinde kullanmak, rahatlatıcı atmosfer yaratmaya yardımcı olabilir. Uyku kalitesini yükseltecek etkiye sahiptir.
Sarı ve turuncu tonları yatak odalarında sıcak bir etki yaratmaktadır. Ayrıca yine bu renklerin kasları gevşettiği bilinmektedir. Pembe rengi ise insanlara pozitif enerji vermektedir.
Yatak odalarında ekstra alan ihtiyaçları için kullanılan, yatağın yanına konulan ve üstü masa gibi kullanılmaya elverişli çok amaçlı dolaplara komodin denir. Komodin günümüzde çoğu yatak odasında yaygın olarak kullanılmaktadır. Halk arasında yaygın olarak şifonyer, konsol veya çekmeceli dolap olarak da bilinmektedir.
Komodinler; gözlüğünü, telefonunu, bir bardak suyunu veya kitabını koyabileceğin, özellikle yatak odası tasarımlarında olmazsa olmaz tamamlayıcı parçalar arasında yer alan eşyalardır. Aynı zamanda dekorasyonunu tamamlarken ufak tefek eşyaların için depolama alanı da oluşturacaktır.
Şifonyerler, genellikle adı yatak odası takımları ile birlikte anılan bir mobilyadır. Bilinenin aksine bu tür mobilyaların tek kullanım alanı yatak odaları ile sınırlı kalmamaktadır. Şifonyer olarak adlandırılan mobilyalara ev girişi, hol, yemek odası ve daha birçok alanda yer verebilirsiniz.
Dolap derinliği en az kaç olmalı? Mutfak üst dolap derinliği en az 33 cm, alt dolap derinliği en az 56 cm olmalıdır.
Yatak odalarında ideal ölçülendirmeler yapılırken, oda içerisindeki dolaşım dikkate alınmalıdır. Yatak kenarlarında, dolap ile diğer eşyalar arasında veya komodin, şifonyer, vb. eşyalar arasındaki ideal ölçü 45 cm olarak değerlendirilebilir.
6 Kapılı Gardrop Kaç Cm.? 6 kapılı gardrop modelleri farklı ölçülerde üretilmektedir. Genellikle 180 cm ile 220 cm arasında bir yüksekliğe ve 120 cm ile 200 cm arasında bir genişliğe sahiptir.
Dolabınızın içine lavanta, yasemin gibi kurutulmuş çiçeklerin güzel koku keselerinden koyabilirsiniz. Boş bir sprey kutusuna yumuşatıcı koyup dolabın içine sıkabilirsiniz. Koku şişelerini ağzı açık şekilde dolabınıza koyarsanız dolabınız güzel kokacaktır.
Mutfak dolabı kapaklarının temizliğinde aşındırıcı ağır kimyasallar yerine geleneksel ve doğal bir yöntem olan sirkeli su ve bulaşık sabunu ile temizleme yapılır.
Mutfak Dolapları Neyle Silinir? Mutfak dolaplarının iç yüzeylerini temizlemek için sıcak su ve bulaşık deterjanı kullanabilirsiniz. Bu karışımı bir kovada hazırlayabilir ve mikrofiber bez veya sünger kullanarak tüm iç yüzeyleri silebilirsiniz. Leke ve kirleri temizlemek için bazı durumlarda baskı uygulayabilirsiniz.
Komodin Yerine Raf Kullanın
Ayrıca, raf sistemleri sayesinde komodinlerdeki aksesuarlarınızı da düzenli bir şekilde sergileyebilirsiniz.
Komodin, yatak odasının en önemli parçalarından birisidir. Yatak, her bir yatak odasında her zaman en önemli dekorasyon parçası olsa da, odada en az bir komodin yoksa tamamlanmış sayılmaz.
Pencere önünde yatak, genelde tercih edilmeyen bir kullanım şeklidir. Yatak odası planlamalarında yatakların pencere, kiriş gibi engellere sahip duvarlarda konumlanmamaları önerilmektedir. Bu durumun nedeni olarak ise yatağın yatak odasında odak noktası olması gerektiği belirtilmektedir.
Yatak konumlandırılması yapılırken, odanın çok büyük olmaması halinde en geniş duvara yatağın konması önerilmektedir. Yatak odalarının odak noktalarının yatak olması sebebi ile, diğer eşyalar da yatağa göre yerleştirildiğinden bu anlamda yatağın odadaki konumu önem taşımaktadır.
High-Gloss : Mobilya sektöründe parlak ve yarıparlak malzemelerden üretilmiş paneller, genel adlarıyla high-gloss (yüksek parlaklık) panel olarak adlandırılmaktadır. Kısaca high-gloss adı verilen malzemeler; Akrilik.
Yatak Odası Takımı Nelerden Oluşur? Yatak odası takımı; Yatak, gardırop, baza/karyola, şifonyer, makyaj masası ve komodinden oluşur. Kullanıcı ihtiyacına göre tamamı bir odada olacağı gibi komodin ya da şifonyerin olmadığı modeller de vardır.
Nötr Renkler: Beyaz, bej, krem, gri gibi nötr renkler yatak odalarında sıkça tercih edilen renklerdir. Bu renkler sakinlik ve temizlik hissi uyandırır, aynı zamanda diğer renklerle kolayca uyum sağlar. Pastel Tonları: Yumuşak pastel tonları, yatak odasına hoş bir romantik ve huzurlu atmosfer katar.
Yatak odasında ayna bulundurmak, birçok kişi için pratik bir çözüm olsa da minimal boyutlu aynalar haricinde tercih edilmesi önerilmez. Özellikle yatak hizasında aynaların konumlandırılmaması tavsiye edilir.
Rahatlatan renk temaları ile evinizde huzura kavuşun...
Mavi, yeşil ve mor tonları serinleten ve huzur veren tonlar olarak bilinir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri