Mutfak Tezgahı Temizliği Tezgahı temizlemeden önce üzerindeki bütün malzemeleri kaldırın, ardından cif sıkıp bir süre bekleyin. Cif iyice tezgahtaki yağı çözdükten sonra bir bez yardımıyla silin. Mutfak temizliği bu kadar!
Cif krem, sprey ve jellerinin kolayca uygulanması sayesinde kireç, yağ, küf gibi zorlu lekelerle mücadelenizde en büyük yardımcınızdır.
Granit, ahşap, mermer ve seramik gibi yüzeylerin yanı sıra beyaz eşya temizliğinde de rahatlıkla faydalanabileceğiniz Cif jel temizleyici; banyo, ocak, fırın ve kapılarınızın temizliği konusunda da yardımcınız oluyor.
Cif Sprey Her Yer Leke Uzmanı, yaşam alanlarınızdaki leke kabusuna son veriyor. Özenle geliştirilen çok amaçlı formülü sayesinde pratik ve güvenli bir şekilde uygulayabileceğiniz leke çıkarıcı sprey, evinizin neredeyse her alanında korkusuzca kullanılabiliyor.
Mutfak Dolabı Cif'le Silinir mi? Cif içerisinde bulunan kimyasal partikülleri ile temizlik sonrasında çizilmeler oluşacağı için kullanımı tavsiye edilmez.
İlgili 19 soru bulundu
Mutfak dolaplarının iç yüzeylerini temizlemek için sıcak su ve bulaşık deterjanı kullanabilirsiniz. Bu karışımı bir kovada hazırlayabilir ve mikrofiber bez veya sünger kullanarak tüm iç yüzeyleri silebilirsiniz. Leke ve kirleri temizlemek için bazı durumlarda baskı uygulayabilirsiniz.
“Yağlı mutfak dolapları neyle silinir?” sorusunun cevabı ise hazırlayacağınız bulaşık deterjanı, sirke ve ılık su karışımı olabilir. Fakat dilerseniz yağ sökücü temizleyici ürünlerden yardım alarak da mutfak dolaplarından yağ lekelerini kolaylıkla çıkarabilirsiniz.
Mermer lekelerini çıkarmak için evde bulunan malzemelerden faydalanabilirsiniz. Fakat mermer temizleme yöntemleri arasında en iyi sonucu elde etmek için Cif Naturals gibi mermer temizliğine uygun ürünlerden faydalanmalısınız.
Her zaman kusursuz bir temizlik için kullandığınız cif, çamaşır suyu, tuz ruhu, Arap sabunu gibi akla ilk gelen temizlik ürünlerine maalesef ki beyaz kapı temizlerken veda etmeniz gerekiyor. Çünkü bu tip ürünler, beyaz kapıları temizlerken aynı zamanda aşırı bir şekilde yıpratıp çürütmeye neden oluyor.
Güçlü formülü sayesinde tuvalet taşı gibi çok kirli yüzeyler bile cif markalı temizlik ürünleriyle derinlemesine temizlenebilir. Bu ürünlerin kullanılabileceği bir diğer yer ise banyolardır.
Cif Doğanın Gücü Çok Amaçlı Sprey, içeriğindeki limon ve karbonat sayesinde mutfak, banyo ve salon yüzeylerinde doğal kaynaklı aktifleri ile güçlü temizlik sağlar. Bu güçlü çok amaçlı yüzey temizleyici; mutfak, banyo, salon ve antre gibi evinizin tüm alanlarında yağ ve kirleri söker atar.
Cif, banyo ve mutfakta sıkça kullandığımız temizlik ürünlerinden bir tanesidir. Fazla kullanımda dahi tezgah ve fayansların bile beyazlamasına neden olan Cifi bazı ev kadınlarımız ne yazık ki halı üzerindeki herhangi bir lekeyi çıkartmak için kullanmaktadır. Bunun sonucunda ise halı üzerinde beyaz bir leke kalmaktadır.
Temizliğe konfor getiren bu sprey, ocak temizliği, ankastre temizliği, mutfak dolabı, fayans, evye, tezgah, aspiratör ve fırın temizleme gibi alanlarda veya endüstriyel mutfaklarda da kullanılabilir.
Hangi Yüzeylerde Kullanılır? Ocak, fırın, mangal, davlumbaz, buzdolabı, banyo, lavabo, duşakabin, fayans arası, tuvalet, motorsiklet jantları, koltuk kumaşı gibi yüzeylerde zorlu kirleri ve lekeleri söker atar.
Geniş bir kap içinde bir miktar bulaşık deterjanı ile bir çay bardağı sirkeyi karıştırın. Kullanacağınız alana göre üzerine su ekleyin ve yeniden karıştırın. Hazırladığınız bu temizlik suyunu bir sünger ile alın ve kirlenmiş dolap kapaklarını ya da raflarını ovalayarak temizleyin.
Duvar kaplamanız dokulu boyalardan oluşuyorsa, verimli temizlik için sabunlu su da kullanabilirsiniz, ancak amonyak ile değil, boraks ile daha iyi. Piyasada sodyum borat içeren uygun temizleyiciler bulabilirsiniz. Cifle duvar silme yöntemi de inatçı kirlerde oldukça kullanışlı bir yöntemdir.
Bu oda kapılarının en sağlıklı temizleme yöntemi nemli bez ile temizlemek ya da Arap sabunu ile temizlemektir. Temizlik yapıldıktan sonra iyice kurulanması gerekir. Islak kalması durumunda yüzeyi deforme olabilir. Arap sabunu ise içerisinde kimyasal ürün bulunmayan sağlıklı bir temizlik ürünüdür.
Arap sabunu bulunmuyorsa bulaşık deterjanı kullanın.
Beyaz kapı temizliği için tercih edilebilecek malzemelerden biri de bulaşık deterjanıdır. Evde arap sabununu olmadığı durumlarda aynı etkili temizlik sonucunu elde etmek için bulaşık deterjanı da kullanabilirsiniz.
- Beyaz kapılar sert sünger beziyle silinmemeli. Temizlik için kuru sünger, sabunlu sünger, cam bezi, nemli bez ya da kapı temizliği için özel üretilmiş bezleri kullanabilirsiniz. - Beyaz kapıların günlük temizliği için kuru toz bezini kullanabilirsiniz.
1) Karbonatlı Temizlik
Karbonatın üzerine 1 bardak ılık su ekleyerek karıştırın. Karışan suyu yumuşak sünger yardımıyla alın ve mutfak tezgahınızı tamamen silin. Lekeli yerler için biraz güç uygulayabilirsiniz. Tüm tezgahı sildikten sonra nemli ve temiz bezle, karbonatlı suyu tezgahtan arındırın.
Mermer mutfak tezgahında beyaz beyaz sabun artığı ya da su damlası gibi lekeler görüyorsanız aslında bunlar leke değil limon ya da sirke gibi asitli maddelerin taşı deforme etmesinden kaynaklıdır. Cilalı, parlak mermerlerinizi temizlemek için asla cif gibi içerisinde partikül bulunan temizik malzemeleri kullanmayın.
Beyaz mermerler için uygun olan limon ve beyaz sirke ile temizlik, tezgahın daha parlak ve daha temiz olması için uygulanabilir. Yapmanız gereken bir fincan beyaz sirke içine birkaç damla limon ekleyin ve bu karışımı kullanarak tezgah üzerini temizleyin.
Yüzeyleri silin: Mutfak dolapları, ocak, fırın gibi yüzeyleri silmek önemlidir. Sıcak su ve bulaşık deterjanı ile bir bez kullanarak bu yüzeyleri temizleyin. Yağlı lekeleri çıkarmak Asperox Sarı Güç Yağ Çözücü ürününü kullanın. Temiz bir bezle silerek kurulayın.
Boş sprey şişesine sirkeyi dökün ve mutfaktaki yağlı bölgelere sıkın. 5 ila 10 dakika bekletin. Yağ lekelerinin bu sürede kabardığını ve yüzeye çıktığını göreceksiniz. Yumuşak bir bezle silin. Sirke kokusundan hoşlanmıyorsanız sirkeyi yarım ölçek su ile seyreltebilirsiniz.
Mutfak dolabını silerken kesinlikle, toz ve krem temizleyiciler kullanılmamalıdır. Toz içeren kimyasal temizleyiciler, ilk etapta temizliyor gibi görünseler de dolap yüzeylerinde aşınmaya yol açarlar. Mutfak dolabı temizliği sabunlu su ve nemli bezle yapılmalıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri