GDI kısaltmasının açılımı “Gasoline Direct Injection- Direk benzin enjeksiyonu” şeklindedir. Bu motora ismini veren firma Mitsubishi'dir. İlk olarak 1996 yılında M
GDI kısaltmasının açıklaması Gasoline Direct Injection yani Direkt Benzin Enjeksiyonudur. Üretilen bu motora adını Mitsubishi vermiştir. Mitsubishi'nin ürettiği bu teknolojiyle ürettiği motorlar 1996 Mayıs ayından beri üretilmektedir.
GDI motorlar, doğrudan enjeksiyon sayesinde yakıtın daha verimli yanmasını sağlar. Bu da hem daha az yakıt tüketimi hem de daha yüksek enerji verimi anlamına gelir. GDI motorların tasarımı, yanma odasına daha fazla hava almasını sağlar. Bu, daha yüksek bir sıkıştırma oranı ve dolayısıyla daha iyi performans demektir.
Günümüzde GDI motor tipine ilave bir de turbo beslemeli olarak karşımıza çıkan T-GDI motor bulunmaktadır. Aralarında ki farklar ise şu şekildedir: - T-GDI motorlar GDI motora nispeten daha fazla güç üretmektedir.
“Fuel Stratified Injection”ın kısaltması olan FSI, benzinli içten yanmalı motorlara denir. Bu teknoloji, yakıtın daha verimli bir şekilde yanmasını sağlamak için yakıt enjeksiyonunun doğrudan yanma odasına püskürtülmesiyle çalışıyor. FSI teknolojisi ilk olarak Alman otomobil üreticisi Volkswagen tarafından kullanıldı.
İlgili 30 soru bulundu
TSI'ın açılımı Turbo Stratified Injection ifadesinden geliyor ve Turbo Kademeli Enjeksiyon olarak Türkçeleştiriliyor. Kısacası bu motorun en temel iki özelliği mevcut. İlki, turbolu olması ve ikincisi de direkt enjeksiyon ile çalışması.
volkswagen'in ürettiği benzinli * ve dizel motorların karşılaştırması. tsi motorlar, performans ve sessizliği ile öne çıkarken, tdi motorlar ise yine performans ve düşük yakıt tüketimleri ile öne çıkarlar. bu motorlar, skoda ve seat gibi farklı marka otomobillerde de kullanılır.
Chery Tiggo 7 Pro | Rekor Satış Yapan Çinli | 1.6 TGDI, 183 BG - YouTube.
MPI (Message Passing Interface) bir bilgisayar iletişim protokolüdür. Dağıtık bellekli bir sistemde paralel program koşan düğümlerin arasındaki iletişim için kullanılan fiilen standart bir protokoldür.
Çift şarjlı ve direk enjeksiyonuna bağlı motora TSI denir. TSI İngilizce açılımı ise Turbo Spercharger İnjektion kelimelerinin baş harflerinden oluşmaktadır. TSI motorlar 1.4 litre motor hacimleri sahip olması ile beraberinde kullanım sağlanılmaktadır.
4.Nesil Kia Sportage (2015-2021)
Seride üç benzinli motorun yanı sıra bir dizel motor var. Benzin seçenekleri 1.6 litre, 2.0 litre veya 2.4 litre olup, sırasıyla yaklaşık 97 kW/161 N⋅m, 120 kW/200 N⋅m ve 138 kW/241 N⋅m sunarken dizel 2.0 -yaklaşık 135 kW/400 N⋅m üretecek litre turbo.
Tam açılımı ingilizce Comman Rail Diesel İntercooler olan ve dizel püskürtme sistemiyle çalışan bir motor türüdür. CRDI anlamı ise tutuculu püskürtme şeklinde tanımlanabilir. Zira bu motorlar egzoz gazı emisyonu prensibiyle çalışır.
Üretim kapasitesi 500.000 Takım/Yıl. Chery'nin üçüncü nesil motoru olarak, Chery ACTECO'nun yeni platformu tarafından geliştirilen F4J16 turboşarjlı direk enjeksiyonlu motor.
GDI motoru, genel olarak Kia ve Hyundai kullanıyordu geçtiğimiz yıllarda. Ancak teknoloji olarak Mitsubishi ye aittir.
TDI (Turboşarjlı Direkt Enjeksiyon), Volkswagen Grubu'nun turbo kompresöre ek olarak bir ara soğutucuya sahip common rail doğrudan enjeksiyonlu turbo dizel motor serisi için kullandığı terimdir.
1.4MPI motorlarda Turbo mevcut ancak hacim ve Turbo oranları bence orantısız. Bu sebepten ötürü rakiplerinden daha fazla yakıyor.
· MPFI, benzinli motorlarda kullanılan bir yakıt enjeksiyon teknolojisidir. Dizel motorlarda kullanılan CRDi'ye benzer. · MPFI sistemi, her silindire tam miktarda yakıt vermek için yakıt enjektörlerinden yararlanır. · Hassas yakıt dağıtım sistemi sayesinde MPFI, yakıt verimliliğini artırır.
MPI motor çok noktadan yakıt enjeksiyon sistemine sahip motorlara denir. Aracın emme manifoltuna bağlı olan 4 adet yakıt enjektörü, ECU'dan gelen sinyallere göre yakıtı emme manifoltuna gönderir. Orada hava ile karışım hale geldikten sonra emme subaplarından yanma odasına geçer.
HDI (High Pressure Direct Injection), PSA'nın ilk kez 1997'de uyguladığı dizel motordur.
Turbo Fuel Stratified İnjektion kelimelerinin baş harflerinden oluşan TFSI, turbo beslemeli direkt benzin püskürtmeli motor olarak tanımlanır. Bu motor sisteminde emme subapları arasında yer alan enjektör, yakıtı doğrudan yanma odasına püskürtür.
Hangi Marka Araçlarda CRDI Motor Sistemi Mevcut? Günümüzde otomotiv üreticilerin arasında yer alan Hyundai ve Kia marka araçlarda CRDI motor sistemi kullanılmaktadır. Tüketiciler bu üreticilerin CRDI motor sistemlerinin ürettikleri performanstan ötürü bu markaları seçmektedirler.
Dizel araçlarda kullanılan ''tdi'' simgesi, otomobilin turbo, dizel ve enjeksiyonlu olduğunu anlatıyor. Daha yeni modellerde kullanılan ''cdi'' terimi ise ''Common roil diesel injektion''ın kısaltması anlamına geliyor.
TSI, açılımı "turbo stratified injection" olan bir terimdir. Söz konusu açılımın Türkçe karşılığı "turbo kademeli enjeksiyon" demektir. Yani bu motor turbo özelliğine sahiptir.
Volkswagen'in ürettiği TDI motor, yakıt türü dizel olan motor çeşitlerinden. Bu motorun bir diğer adı ise enjeksiyonlu turbo dizel motor olarak biliniyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri