Kontrol penceresine 4-5 damla idrar damlatınız. 2. 5-20 dakika bekledikten sonra test penceresinden sonucu okuyabilirsiniz. 3. Test penceresinde 2 çizgi oluşmuşsa sonuç pozitifdir.
Yaklaşık 3 ila 5 dakika süre boyunca idrarda bulunan hCG hormonunun saptanması beklenir. İdrarda bulunan hCG miktarı normal seviyede ise sonuç penceresinde yalnızca tek bir çizgi belirir ve test negatif sonuçlanır.
Pek çok çeşit hamilelik testi bulunmaktadır. Çoğu testte, idrar yolunuzun sonunda bir çubuk yerleştirmeniz veya idrar topladığınız bir kaba, 5 – 10 saniye çubuğu batırmanız gerekmektedir. Birkaç dakika sonra, çubuk test sonuçlarını gösterecektir.
Gebelik testi sonucu nasıl değerlendirilir? İdrarda silik de olsa belirtilen süre içinde ikinci çizginin çıkması ve kanda değerin 10 ıu/l üzerinde olması gebelik olduğunu gösterir.
Evde yapılan hamilelik testleri de hastanede yapılan idrar testine benzer çalışır. Burada da eczaneden alınan gebelik testi idrar yaparken çubuğun orta kısmına idrar getirilir. Biraz bekledikten sonra çubuktaki iki çizgiden gebelik olup olmadığı tespit edilir.
İlgili 18 soru bulundu
Testi yaptığınız saat da önemlidir. çok büyük bir fark yaratmasa da sabah saatlerindeki yani uyanınca ilk idrar, her zaman çok daha iyi sonuç verir. İdrar testi kitlerinde son kullanma tarihi geçmiş ya da yaklaşmışsa sonuç yanlış çıkabilir. Çünkü burada hCG seviyesini belirleyen kimyasal bozulmuş olabilir.
Gebelik testini ilk idrarla yapmak şart mı? Testin sabah yapılması daha doğru sonuç alınması açısından önemlidir. Hamilelik testleri özellikle günün ilk idrarı kullanıldığında daha doğru sonuç verir.
Gebelik testi için bir saat sınırlaması yoktur. Ancak sabah saatlerinde idrar daha yoğun olacağı için doğru sonuç verme ihtimali daha da yüksektir.
Evde yapılan idrar gebelik test kitinde, eğer ikinci çizgi silik bir şekilde görünüyorsa, bu durum gebelik şüphesi olduğunu gösterebilir. Ancak, testten sonra yaklaşık 3 dakika bekledikten sonra ikinci çizgi belirginleşmezse, sonuç negatif olarak kabul edilir.
İdrarda gebelik teşhisi ilişkiden hemen sonra sonuç vermemektedir. Testin doğru sonuç verebilmesi için kişinin adet gecikmesi yaşaması gerekmektedir. Bir diğer deyişle hamilelik şüphesi olan kişi hamilelik testi yapmak için ilişkiye girdikten sonra 14 gün yani 2 hafta beklemelidir.
İdrarın, kitte bulunan yere damlatılması sonucunda gebelik testinin pozitif ya da negatif sonucuyla karşılaşabilirsiniz.
Adet gecikmesi, halsizlik, uyku hali, memelerde hassasiyet ve şişkinlik, sık idrara çıkma, bel ve kasık ağrıları, kokulara karşı hassasiyet, mide bulantısı hamileliğin erken döneminde görülebilecek belirtileri olarak gösteriliyor. Hamilelik belirtileri genellikle gebeliğin ilk 1-2 haftasında başlayabilir.
Testin aç veya tok karnına yapılması farketmez. Günün her saatinde yapılmalıdır.
Testi yapmadan önce çok fazla su içmiş olmanız, idrarınızdaki hCG seviyesini azaltabilir, bu da testin bu gebelik hormonunu saptamasını zorlaştırabilir.
Adet gecikmesi beklenmeden idrarda gebelik testi yapılması halinde hatalı negatif sonuçların elde edilebileceği bilinmelidir. Fakat adet gecikmesi yaşayan kadınlar için idrar testi sonuçları %97 gibi yüksek bir doğruluk oranına sahiptir.
Eğer hamilelik testini çok erken uyguladıysan, sonuç hamilelik olsa bile negatif bir sonuç alabilirsin. Nadiren de olsa yanlış test sonucuna ulaştığını anladığında testi tekrarlaman gerekebilir.
Testi olması gereken zamandan erken uygularsanız bir çizgi silik çıkabilir. Beklenen adet döneminin tarihinden önce testin yapılması en bilinen hatalar arasındadır. Bu durumda kadında hCG hormonu bulunmaz. Bu yüzden bir çizgi silik çıkabilir.
Bir miktar idrarın, gebelik testi kitinin üzerine damlatılmasıyla yapılır. Bu kit, idrardaki Beta-HCG oranını ölçerek tek çizgi yani negatif veya çift çizgi yani pozitif sonuçlarını verir.
Hamilelik testi t ne demek diye merak ediyorsanız eğer çizgi hem c hem de t'de ise bu gebe olduğunuza işarettir. Sadece t sembolünün üzerindeyse test geçersizdir. Cinsel sağlık kategorisinde yer alan gebelik kistleri oldukça hızlı cevap vermelerinin yanı sıra bazen yanlış sonuç gösterebilirler.
Hamilelik testini uyguladıktan sonra talimatta yazan süreye uymadan sonucu kontrol ettiğin zaman yanlış sonuca ulaşabilirsin. Uzun süre bekletilen testler yalancı pozitif sonucuna neden olabilir. Bazı gebelik tedavileri hCG hormonu içerdiği için yalancı pozitif sonucuna neden olabilir.
Evde hamilelik testi yapıldığı zaman pozitif çıkan sonucun yanlış olma ihtimali vardır. Evde yapılan hamilelik testleri, doğru şekilde kullanıldığında ve test sonucu doğru okunduğunda güvenilir sonuçlar verirler, ancak yanıltıcı sonuçlar da mümkündür.
Minik limon parçacıklarının da bardağa düşmesine özen gösterin. Şimdi sıra geldi heyecanlı bekleyişe: limon parçacıkları ya da ufak granüller dibe çöküyorsa bunun hamile olduğunuz anlamına geldiği söylenmektedir. Yani testiniz pozitif. Eğer parçacıklar yüzeyde kalıyorsa demek ki hamile değilsiniz.
Bunun en net cevabı ise kuşkusuz gebelik testleridir. Gebelik testleri, idrardan yapılan ve kandan yapılan testler olarak 2 türlüdür. İdrardan yapılan testler, beklenen adet tarihinin gecikmesinden ortalama 2-3 gün sonra doğru sonuç verir.
Evet, 3 haftalık gebelik kan testinde ve idrar testinde çıkmaktadır.
Gebeliğin 5. haftasında idrarda veya kanda yapılan gebelik testi ile hamilelik saptanır. Ultrason ile gebelik kesesi ve bebek kalp atışları görülür.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri