Yeşil çay yapısında antioksidan maddeler barındıran bir bitki çayıdır. Gün içinde tüketilen 2 fincan yeşil çay, idrar yollarında oluşan iltihap ve enfeksiyonun daha kolay iyileşmesine destek olabilir.
İdrar yanmasına iyi gelen başlıca uygulamalar bol su içmek, gaz yapıcı ve baharatlı gıdalardan uzak durmak, idrarı tutmayarak sık sık tuvalete gitmek, temizliğe önem vermek, sigara ve alkol kullanımına son vermek ve ayakları üşütmemek olarak sayılabilir.
Böbrekler ve mesane için en faydalı içecek sudur. Vücudumuzun %60'ı sudan oluşmaktadır, bu nedenle sürekli olarak ihtiyacı olan şeyi vücudunuza vermenizin gerekmesine şaşırmamalıyız. Eğer yeterince su içmezseniz ya da çok fazla sıvı kaybederseniz, aşırı su kaybı neticesinde böbrek taşı oluşabilir.
İlgili 20 soru bulundu
İbrahim Saraçoğlu, idrar yolu enfeksiyonu şikayetinde olan kişilere karnabahar kürünü önermektedir. Yapmanız gerekenler ise kaynattığınız karnabaharın suyunu günde 3 defa olacak şekilde tüketmek. Karnabahar vücudunuzdaki mikropların atılmasında önemli bir rol oynayacaktır.
İşlenmiş gıdalar: İşlenmiş gıdalar; aroma ve koruyucular gibi birçok yapay bileşen içerdiğinden dolay şikayetleri artırabilmektedir. Soğan: Baharatlı ve asitli gıdalarda olduğu gibi soğan tüketimi mesane problemlerine neden olabilmektedir. Özellikle çiğ soğan tüketimi idrar yapma isteğini artırabilmektedir.
Elma sirkesinin pek çok şeye iyi geldiği biliniyor. C vitamininin idrarda bulunan iltihapların tedavisinde büyük rol oynar. Vitamin deposu olarak bilinen elma sirkesi, içerdiği C vitamini sayesinde idrar yolu enfeksiyonuna sebep olan bakterilerin vücuttan atılmasını sağlar.
Elma sirkesi çok konuda olduğu gibi enfeksiyonları yok etme konusunda da faydalıdır. Bir bardak suyun içine birkaç kaşık elma sirkesi ilave ederek içmek idrar yolu enfeksiyonunu idrar yolu enfeksiyonuna iyi gelebilir.
Maydanozun ihtiva ettiği flavonglikozidinin idrar sökümüne katkısı bulunuyor. Bu nedenle maydanoz, böbrek taşı, safra kesesi ve idrar yolu enfeksiyonlarında yardımcıdır.
Yapılan bilimsel araştırmalar gösterdi ki bazı bitkilerdeki antibiyotikler sadece bakterilere değil, kronik idrar yolu enfeksiyonlarının önemli sebepleri olan mikoplazma ve virüslere karşı da etkili. Bu bitkilerin en önemlileri şunlar;kekik, adaçayı, altınotu, meyan kökü, lavanta ve civanperçemi.
Ananas, karpuz, rezene, kereviz, kuşkonmaz, salatalık, enginar, yüksek su içeriğine sahip besinlerdir ve idrar yolu enfeksiyonlarına karşı doğal diüretik etkiye sahiptirler.
Bu bağlamda başvurulabilecek yollar; limon suyu, böğürtlen çayı, kızılcık suyu, karnabahar kürü ve turna yemişi çayı olarak listelenmektedir.
Karnabahar kürü: Karnabaharı kaynatıp suyunu içerek idrar yolu enfeksiyonundan kurtulabilirsiniz. Kaynattığınız karnabaharın suyunu günde üç kere tüketmek enfeksiyondan kurtulmanıza yardımcı olacaktır.
Güçlü bir antioksidan olan yeşil çayın aynı zamanda idrar yolu enfeksiyonlarında da etkili olduğu açıklandı. Yaz hastalıklarının başında yer alan idrar yolu enfeksiyonlarında kullanılan yeşil çay, içerdiği polifenoller ile iyileştirici etkiye sahip...
Mesane Diyeti: Alkol, baharat, gazlı içecek ve kafein tüketimini azaltarak bu hissin de azalmasını sağlayabilirsiniz. Tüm bu maddeler mesane uyarıcı maddeler olduğundan sürekli idrar varmış hissi verebilir. Bol Su İçmek: Yeterince su içerseniz bu mesaneniz için gerekli olan faydayı sağlar.
Hipertansiyon ve kalp damar hastalıklarına karşı koruyucu etkileri olduğu da birçok çalışma ile gösterilmiştir. Yoğurt idrar yolu enfeksiyonlarının sıklığını önemli oranda azaltmaktadır.
Ayrıca elma sirkesi ile salata da hazırlayıp vücudun iltihaplara karşı daha güçlü olmasını sağlayabilirsiniz. Parmaktaki iltihaba ne iyi gelir diyorsanız elma sirkeli suyla iltihaplı bölgeyi temizleyerek iltihabın atılmasına yardımcı olabilirsiniz.
Böbrek yollarında oluşan enfeksiyon yer almaktadır. Antibiyotik kullanımına bağlı olarak bu enfeksiyonlar yaklaşık 10 gün içerisinde tedavi edilmektedir. Fakat kullanılan antibiyotiklere rağmen geçmeyen enfeksiyon çeşitleri genellikle daha ağır enfeksiyon olduğunun habercisidir.
İdrar yanmasına ve kasık ağrılarına en iyi gelen şey sudur. Düzenli tüketilen ve bol miktarda içilmesi önerilen su, idrar yollarında oluşan mikrop ve enfeksiyonun ortadan kalkmasına yardımcı olur. Aynı zamanda ayakların ve bacakların sıcak tutulması da idrar yanmasını geçiren tedavi yöntemlerinden biridir.
İdrar yolu enfeksiyonlarının çoğu antibiyotik haplar ile tedavi edilebilir. Antibiyotikler, enfeksiyona neden olan bakterileri öldürerek etki gösterir.
Elma sirkesi cilt sağlığı için kullanılabilir
Bu durum elma sirkesinin cilt sağlığına iyi gelebileceği, ciltte meydana gelen enfeksiyonları önlemeye yardımcı olabileceği anlamına gelir.
C vitamini kullanın. C vitamini idrarla atılırken idrarın asitliğini de artırır. Asit, ortam bakterilerin yerleşmesini ve üremesini zorlaştırır. Bu durum tedavinin etkinliğini artırabilir ve kısmen de olsa korunma sağlayabilir.
Bol su içmek bakterilerin vücuttan daha hızlı atılmasını sağlayacaktır. Kahve, alkol, asitli meyve suyu ve kafein içeren içeceklerden uzak durulmalıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri