orta dereceli öğretim kurumlarında, derse öğretmenden sonra giren öğrenciden istenen kağıt. müdür muavini tarafından tedarik edlir. eğitim hayatına kalınan yerden devam edilebilmesi için alınması şarttır.
Öğrencinin; Okul Müdürü, Müdür Yardımcısı, rehberlik öğretmeni, yurtiçi-yurtdışı danışmanlıklar ve revirde bulunması nedeni ile geç kaldığı durumlardır. İlgili birimlerden alınan ayrılışı saatini gösterir yazılı/sözlü bilgiye göre Müdür Yardımcısının vereceği geç kağıdı ile dersliğe dönülür.
Saat 08.00'ten sonra gelen öğrencilerimiz “geç kağıdı'' ile derse alınır. (b) Ortaöğretim Kurum Yönetmeliği Madde 35 (1) istinaden “her beş defa geç kalma yarım gün devamsızlıktan sayılır”. (c) Saat 08.20'den sonra gelen öğrenciler yarım gün devamsız sayılır.
☑ Birinci ders saatine on dakikadan fazla geç kalan öğrenciler ilk derse alınmaz. Mazeretsiz bu sürenin dışındaki geç gelmeler devamsızlıktan sayılır. ☑ Okul başlangıç saatinden sonra ilk on dakika içerisinde geç kalan öğrenci, ilgili müdür yardımcısı ofisine gider, “Derse Kabul Kâğıdı” alır ve dersliğe gider.
MEB'in yönetmeliğine göre okula gelmeyen, bir derse girdiği hâlde bir veya daha fazla derse özürsüz olarak girmeyen öğrencinin durumunu ders öğretmeni okul yönetimine, okul yönetimi ise velisine ivedilikle bildirir. Okula gelmeyen öğrencinin devamsızlığı tam gün, diğerleri yarım gün sayılır.
İlgili 43 soru bulundu
Okula Geç Kalma
Derse geç kalınması durumunda ilk dersin ilk 10 dakikasından sonra, ilk derse girmeyenlerle ilk derse girdiği hâlde arada bir veya daha fazla derse girmeyen veya geç gelen öğrencilerin devamsızlığı yarım gün sayılır. Yine her 5 defa geç kalan öğrenci yarım gün yok yazılır.
Ara derslere girmemek ve yok yazılmak disiplin suçudur. Günlük ders saati 8 olduğuna göre gün içinde toplam 5 saat derse girmeyen öğrenci YARIM gün; daha fazla saat devamsızlık yapan öğrenci TAM gün devamsız sayılır.
Müdür yardımcısından “Derse Kabul Kâğıdı” alarak sınıfına gitmeyen öğrenci yok yazılır. Bu kağıdı alan öğrencinin numarasının yanına “Yoklama Fişinde”, ders öğretmeni tarafından G (geç) yazılır ve bu kağıt “Yoklama Fişine” iliştirilir. 5. Geç kalması durumunda e-okul'a devamsızlığı özürsüz yarım gün yazılır.
Öğrenciler sabah okula vaktinde gelirler. Geç kalan öğrenciler, ilgili Müdür Yardımcısına mazeretlerini bildirerek geç kağıdı alır ve sınıflarına girerler. Velisi tarafından okula bırakılan öğrencilerin de okul başlama saatinde sınıfta bulunmaları gerekir.
Bunların sonucunda yorulma, bazı durumlar sonucu teneffüs saatleri dışında da görevin uzaması vb... durumlar olabilir. Nöbet bölgesinde son öğretmen de derse girmeden görev yerimi terk edememe durumuna da ek olarak her derse 5-10 dakika arası derse geç girmeyi normal olarak görenler vardır.
Devamsızlık süresi özürsüz 10 günü, toplam 30 günü aşan öğrenciler, ders puanları ne olursa olsun başarısız sayılacak ve durumları yazılı olarak velilerine bildirilecek.
Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB) gerçekleştirilen düzenlemeyle, öğrencilerin okula geç kalmayı alışkanlık haline getirmemesi için ilk derse 5 defa geç kalan öğrenci, yarım gün devamsızlık yapmış sayılacak.
(1) (Değişik:RG-16/9/2017-30182) Geç gelme birinci ders saati için belirlenen süre ile sınırlıdır. Ancak her beş defa geç kalma yarım gün devamsızlıktan sayılır. Bu sürenin dışındaki geç gelmeler devamsızlıktan sayılır.
OKULA VE DERSE GEÇ KALMA –OKULA KABUL : Geç gelme birinci ders saati için belirlenen 5 dakikalık süre ile sınırlıdır. Bu sürenin dışındaki geç gelmeler devamsızlıktan sayılır. Öğretmenler kurulumuzca birinci ders saatinin ilk 5 dakikası geç kalma süresi (Bu süre öğrenciler için bir hak değildir.
Lisede özürsüz devamsızlık hakkı 10 gündür. Lisede özürlü ve özürsüz devamsızlık 45 günü geçmeyecektir. Yani 35 gün özürlü devamsızlık hakkı tanınmıştır.
Milli Eğitim Bakanlığı'nın geçtiğimiz aylarda yayımladığı yönetmelik değişikliğiyle birlikte takdir ve teşekkür belgesini de içeren ödül sistemini değiştirdi. Buna göre, 5 gün devamsızlık yapan öğrenci, takdir ve teşekkür belgesi almaya hak kazanamayacak.
(1) Geç gelme birinci ders saati için belirlenen süre ile sınırlıdır. Ancak her beş defa geç kalma yarım gün devamsızlıktan sayılır. Bu sürenin dışındaki geç gelmeler devamsızlıktan sayılır.
Mevzuata göre derse geç kalan öğretmen, önce sözlü olarak uyarılıyor. Sözlü uyarıyı dikkate almayanlar ihtar ediliyor. Bir ayda iki kez geç kalanlar hakkında ise disiplin soruşturması başlatılıyor. Ücret veya maaştan kesme cezası veriliyor.
MADDE 35- (1) Geç gelme birinci ders saati için belirlenen süre ile sınırlıdır. Bu sürenin dışındaki geç gelmeler devamsızlıktan sayılır. NOT: ÖĞRETMENLER KURULUNDA ALINAN KARAR GEREĞİ GEÇ GELEN ÖĞRENCİ DERSE GİRMEDEN ÖNCE “DERSE KABUL KÂĞIDI” ALARAK SINIFA GİDECEKTİR.
Devamsızlık süresi özürsüz 10 günü, toplam 30 günü aşan öğrenciler, ders puanları ne olursa olsun başarısız sayılacak ve durumları yazılı olarak velilerine bildirilecek.
Yönetmeliğe göre öğrenciler 20 gün özürsüz, 25 gün de özürlü devamsızlık yapabiliyor. Özürlü devamsızlık için yönetmelikte belirtilen durumlar için resmi belge, rapor alınması gerekiyor. Ancak genelgeyle, resmi rapor alınmasına gerek kalmadan öğrenciler velilerinin izniyle 25 güne kadar devamsızlık yapabilecek.
İilk ders yok yazılınca yarım gün sayılmaz. Sadece ilk derse girmeyen öğrenciler yarım gün devamsızlık yapmış sayılır. İlk derse girip diğer derslere giren öğrenciler tam gün devamsızlık yapmış sayılır.
İlkokulda Milli Eğitim Bakanlığı devamsızlık konusunda bir gün sınırı koymamıştır. Tabi ki bu öğrencinin devamsızlık hakkı sınırsız demek değildir. Yani 1.sınıfta, 2.sınıfta, 3.sınıfta, 4.sınıfta devamsızlık hakkı yoktur. Öğrenciler uzun süre okula gelmezse okul idaresi duruma hemen müdahale etmektedir.
Yok yazılırsınız kardeşim yok yazılırsınız devamsızlıgınıza işler hatta sınıfça disipline bile gidebilirsiniz. eğer sınıfta 1 kişi bile yoksa hoca deftere ders işledim diye geçiremez. ondan dolayı dersi telafi amaçlı yazın ''hangi derslerde öyle bir durum olmuşsa'' derse gidersiniz.
İlkokulda sınıf tekrarı bulunmuyor. Ortaokul ve lise öğrencilerinin sınıf tekrarına kalıp kalmadığına devamsızlık ile yıl sonu ortalamasına göre karar veriliyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri