Tırnaklarınızı uzatamıyor iseniz ve çabuk kırılıyor ise protez jel tırnak ile her zaman uzun ve bakımlı tırnaklara sahip olabilirsiniz. Ortalama üç haftada bir bakım gerektirdiğinden üç hafta boyunca kalıcı oje ile birlikte uyguladığınızda sürekli bakımlı ve uzun tırnaklara sahip olmanızı sağlar.
Protez tırnak, bakımı düzenli yapıldığı sürece iki ay kullanılaiblir.
Kişiye göre değişen tırnak uzama hızına göre önerilen ortalama süre 3-4 haftadır. Periyodik protez tırnak bakımları yapıldığı sürece istenilen süre kadar kullanılabilir ve kişi istediği zaman da çıkartılabilir.
Hazırlığı ve çıkarma işlem doğru yapıldığı takdirde, protez tırnak doğal tırnağa zarar vermez. Ancak bazı durumlarda bakım ihmal edildiği taktirde bazı sorunlar ortaya çıkabilmektedir. Yapım aşamasında temizlik ve hijyene dikkat edilmezse tırnak problemleriyle karşı karşıya kalınabilir.
Tırnakların çok daha uzun süre boyunca kullanılabilmesi için kişi tarafından bazı adımlara dikkat edilmesinde fayda vardır. Kimyasal maddelere temas etmemek bu dönemde protez tırnak yaptıranlara tavsiye edilir. Ev temizliği veya bulaşık yıkarken eldiven kullanmanız tırnakları korumak için yeterli olacaktır.
İlgili 33 soru bulundu
Protez tırnak abdest geçirir mi? Nihat Hatipoğlu konuyla ilgili, '' Protez tırnak abdest ve gusüle engeldir.
Protez tırnağınız kimyasal maddelere temas etmemesine özen göstermelisiniz. Örneğin bulaşık yıkarken yada temizlik yaparken kesinlikle eldiven kullanmanız gerekmekte.Aynı zamanda ojenizi aseton içermeyen çıkarıcılar ile çıkarın. Aynı zamanda şampuan yada sabun gibi maddelerden etkilenmemektedir.
Kalıcı oje, protez tırnak uygulaması ve parlatıcı gibi tırnak kozmetikleri ayrıca mantar hastalığına davetiye çıkartıyor. Özellikle ürünlerin yapımında ve çıkartılmasında kullanılan kimyasallar, tırnaklarınıza ciddi zararlar vererek mantar enfeksiyonunun gelişmesine uygun ortam hazırlayabiliyor.
- Protez tırnak, doğal tırnağa zarar verir mi? Sağlıklı, hijyenik hizmet veren salonlarda, protez tırnak teknik ve pratik eğitimini bitirmiş sertifikalı teknisyenler tarafından, Sağlık Bakanlığı onayından geçmiş ürünlerle uygulandığı takdirde herhangi bir sorunla karşılaşılmaz.
Kalıcı oje ve protez tırnaklar mantara davetiye çıkarıyor
Bu ürünlerin yapımında ve çıkarılmasında kullanılan kimyasallar tırnaklarda yapısal bozukluklar ve hasarlar yaratıp, mantar enfeksiyonlarına yatkınlık gelişmesine sebep olmaktadır.
Protez Tırnak kullanırken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir? Tırnakta çatlama, kırılma gibi problemler yaşamamak için tırnakları darbeden korumak önemlidir. Üzerine oje sürüyorsanız, asetonsuz oje ile çıkarmanızı, çamaşır suyu vb. gibi temizleyicilerle temas etmemesini tavsiye ederiz.
Her iki yöntem de birbirinden farklı avantajlara sahiptir. Jel tırnaklar, tırnağa doğal bir görünüm kazandırırken, protez tırnaklar daha sağlam ve dayanıklıdır. Ayrıca, protez tırnaklar daha uzun süre kullanılabilirken, jel tırnaklar 2-3 hafta içinde bakım gerektirir.
Takma Tırnak Tekrar Kullanılır Mı? Takma tırnaklar tek kullanımlık olarak üretildiği için tekrar kullanılamaz. Takma tırnaklar genellikle tek kullanımlıktır.
Kimlere Protez Tırnak Uygulaması Yapılmaz? Tırnakları yada parmaklarında çeşitli cilt ve deri hastalıkları ile mantar problemi olan kişilerin protez tırnak uygulaması yaptırmaması gerekir. Öncelikle bu rahatsızlıklarla ilgili iyileşme süreci tamamen beklenmelidir.
Piyasada şablon + jel ile yapılan tırnaklar genelde jel tırnak olarak adlandırılırken, uzatma destekleri yapıştırılarak( tip tekniği) yapılan tırnaklara protez tırnak denmektedir. Aslında her ikisinin görsellik ve sağlamlık açısından herhangi farkı yoktur. Her ikisi de jel ile yapılır, genel adları protez tırnaktır.
Protez tırnak uygulaması kendi tırnaklarınıza herhangi bir zarar vermez, tırnaklarınızı yıpratmaz yada inceltmez. Çünkü protez tırnak uygulaması sırasında kendi tırnaklarınızın tamamı kapatılmaz. Tırnaklarınızın yalnızca uç kısımlarına protez tırnaklar özel yapıştırıcılar aracılığıyla yapıştırılır.
“Sürekli olarak jel tırnak kullanmak, tırnaklarınızın doğal nefes almasını önleyebilir ve tırnak yatağındaki mantar ve enfeksiyon riskini artırabilir. Bu nedenle, jel tırnakların uygulanma sıklığı, tırnaklarınızın sağlığına dikkat edilerek belirlenmelidir.
Protez Tırnakların Dezavantajları
Öncelikle, uygulama süreci bir uzmanlık gerektirir ve yanlış yapıldığında doğal tırnaklara zarar verebilir. Protez tırnaklar doğru bir şekilde çıkarılmazsa da doğal tırnaklara zarar verebilirler.
Protez tırnak kişinin kendi tırnaklarının üzerine koruyucu uygulandıktan sonra uygulanır. Böylece gerçek tırnaklara zarar vermez. Ve gerçek tırnağın nefes almasına engel olmaz. Üzerine oje uygulanabilir hatta sürülen ojenin daha kalıcı olmasını sağlar.
Protez tırnak düzenli bakım gerektirir. Takma tırnaktan daha kullanışlıdır. Verdiği estetik görüntü sayesinde uzun süre yemiş olduğunuz tırnakların istenmeyen görüntüsünü önler. Her zaman kullanabilirsiniz.
HATİPOĞLU, sözlerine şöyle devam etti: "Deri altına yapılan kalıcı makyaj abdest veya gusüle engel değil. Fakat Peygamber Efendimiz vücutla bu şekilde oynamayı hoş görmüyor. Protez tırnağın ise hiç kurtarır yanı yok, elinizden geldiğince kaçının! Protez tırnak abdest ve gusüle engeldir.
Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan alınan bilgilere göre Protez tırnakla abdest alınır mı sorusu şu şekilde cevaplandı; "Gusül veya abdest alırken, yıkanması gereken organların kuru yer kalmayacak şekilde yıkanması gerekir. Aksi halde gusül veya abdest geçerli olmaz.
İşlem esnasında kullanılan özel sıvılarla protez tırnaklar çıkarılmaktadır. Eğer evde çıkarmak durumunda kalırsanız pamuk parçalarını asetonla bolca ıslatıp tırnaklara uygulayın. Ardından alüminyum folyolara sarıp 1 saat kadar bekletin. Tırnak itici ürünle malzemeyi nazikçe tırnak üzerinden kaldırın.
Protez tırnak uygulaması yaptırmayı düşünen kadınların aklına takılan sorulardan bir tanesi de bu uygulamayı yaptırdıktan sonra kendi tırnaklarının sararıp sararmayacağıdır Protez tırnak uygulamasında kişinin kendi tırnaklarının dip kısmı hava aldığından dolayı tırnaklarda herhangi bir sararma meydana gelmez.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri