Gece saatlerinde benzin almaya giderseniz daha ucuza alırsınız. Çünkü gece hava soğuk olur, soğuk havada benzinin öz kütlesi artar. Bu sayede de metreküp başına daha fazla miktarda benzin almış olursunuz.
Yakıttaki genleşme en az o saatlerde. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın Antalya'da gerçekleştirdiği zirveye, akaryakıttaki 'meteorolojik vurgun' damgasını vurdu. Vatandaş açısından da önemli bir not; Benzini gece yarısı alın zira genleşme en az o saatlerde. Haliyle zarar etmezsiniz.
Örneğin, havanın serin olduğu günlerde veya sabah saatlerinde benzin almak daha iyidir. Çünkü hava serinken benzin soğuk nedeniyle sıkışmış formda olduğundan buharsız olarak satın alınır. Bu da aynı miktar paraya daha fazla litre benzin almanızı sağlar.
Kitapçıkta, ozon kirliliğinin olduğu aylarda araç sahiplerinin gündüz yerine gece saatlerinde benzin alması önerisinde bulunularak, bu kapsamda araçlara benzinin saat 20.00 ile 07.00 aralığında alınmasının tercih edilmesi gerektiği kaydedildi.
şişe vb. kaplarla ya da açıktan yakıt alımı ve satımı yasaklanmıştır.
İlgili 23 soru bulundu
Ya benzine dayanıklı bidon al ya da cam şişe kullan. Normal plastikler benzinde çözünür, hem kendini hem benzini bozar.
Merak ettiğim konu şu uygun şartlarda (Plastik ya da Metal benzin bidonlarında) benzin ne kadar süre saklanabilir. Biz 1.5 ay hava almadan bekleyen plastik bidonda bekletip kullanmıştık bi problem çıkmadı. Aynı şekilde 1 aydır güneş ışığından uzak soğuk yerde bekleyen 1 bidon daha var biz öyle depoluyoruz.
Çünkü gece hava soğuk olur, soğuk havada benzinin öz kütlesi artar. Bu sayede de metreküp başına daha fazla miktarda benzin almış olursunuz.
Şüphe durumunda ölçüm kabı aracılığı ile pompadaki sayacın doğru yakıt verip vermediği kontrol edilmeli. Her istasyonda Sanayi Bakanlığı'nın ölçüm kabı yer alıyor, bunun olup olmadığına bakılmalı. Benzin ve motorinin ucuz olması tek kriter olmamalı. Herhangi bir şüphe durumunda EPDK ve Sanayi Bakanlığı aranmalı.
Uzun süre bekleyen benzinde ateşleme olmaz. Sadece bu kadar. Depoya ya yeni yakıt eklersiniz, araç biraz vuruntulu çalışır ya da depo boşaltılır yerine yeni yakıt koyarsınız sıkıntısız çalışır motor.
DEpo kapağın kapalı olduğu sürece sorun olmaz. Boş kalmasından çok daha iyidir.
Benzin depoları plastik ekipmanlardan oluşuyor. Benzin değmeyen yüzeylerin korozyona uğrama imkanı yok. Fakat uzun süre depoda bekleyen benzin de oktan kaybı, dizellerde de setan kaybı olur.
Sıcaklık -20 derecenin altına düştüğünde dizel yakıt, -40 derecelerde ise benzin donar.
Bu konuda şunlar söylenebilir: 1 litre benzin ile ortalama olarak 14.7 km yol kat etmek mümkün olur. 1 litre otogaz- LPG ile 11.36 km yol kat etmek mümkün olur. 1 litre mazot yani motorin ile 22.22 km yol gidilebilir.
Aracın hızı ne kadar artarsa yakıt tüketimi o denli artar. 90 km/s ile gidilmesi gereken bir yolda 120 km/s hız yapmak yakıt tüketimini neredeyse iki katına çıkarır. Yüksek hızın yanı sıra çok düşük hızla gitmek de fazladan yakıt tüketimine yol açabilir. Bu nedenle uzun yolda 80-90 km hızla gitmekte fayda var.
Araba yakıt türlerinden benzinin avantajları maddeler halinde aşağıdaki gibi detaylandırılabilir: Diğer otomobil yakıt çeşitlerine kıyasla daha yüksek bir performansa sahiptir. Yakıt tüketimi açısından diğer akaryakıt çeşitlerine nazaran daha avantajlıdır.
BP tuvaletleri; Hijyenik zemin ve lavaboları ve alt değiştirme üniteleri ile BP istasyonları da temiz tuvaletleri ile tanınan akaryakıt istasyonlarının başında gelir.
Benzin daha hafiftir ve mazottan çok daha hızlı tutuşur. Mazot daha zor tutuşmakla birlikte hacim birimi olarak benzine nazaran daha fazla enerji sağlar. Böylece yük taşımak, uzun yol almak gibi performanslar için mazotlu motorlar; hızlı ivme ve süratle yol almak için ise benzinli motorlar geliştirilmiştir.
Kışın, araçların motor verimi açısından iyi olduğu bir dönem olsa da aslında kışın araçlar daha çok yakar. Aracın mekanik sisteminin içinde bulunan yağ akışkanlığı soğuk hava ile birlikte yavaşlar. Aracın yüksek sıcaklığa ulaşıp motorun ısınması zaman alacağından yakıt tüketimi de o oranda artacaktır.
Kış aylarında ise soğuyan hava, lastik basıncını düşürür. Lastik basıncının düşmesiyle birlikte yakıt tüketimi artar. Çünkü aracın dönüşlerini ve genel olarak hareket kabiliyetini olumsuz etkiler. Böylece araç fazla enerji yani yakıt harcar.
HesApplı'ya hesappli.com adresinden kayıt olabilirsiniz. Kampanyadan yararlanmak için Paraf kredi kartının HesApplı'ya eklenerek, ödeme yöntemi olarak belirlenmesi gerekmektedir. Kampanya, Automatic Filo Yönetim Sistemi'nin kurulu olduğu tüm Petrol Ofisi istasyonlarında geçerlidir.
Yine depoda az yakıt bulundurduğumuzda bu pompa deponun tabanına birikmiş olan pas, tortu ve kirleri çekebilir. Buda pompanın filtresinin tıkanmasına yol açar ve pompa yanabilir. Tüm bu sebeplerden dolayı depoda minimum çeyrek depo benzin bulundurmak benzin pompasının ömrü açısından önemlidir.
Korozyon: Yakıt deposu, zamanla korozyona uğrayabilir ve çürüyebilir. Bu durum, yakıt deposunda deliklerin oluşmasına ve yakıt sızıntılarına neden olabilir. Eğer korozyon önlenemezse yakıt deposunun değiştirilmesi gerekir.
Ambulanslar bu sene petrol ofisiyle anlaştı. Tüm yakıtlarımızı petrol ofisinden alıyoruz. 15 yıllık çalışma hayatım boyunca farklı benzin istasyonlarıyla anlaşma sağlandığı için yakıtımızı aldığımız her benzin istasyonu personeli yıllardır yakıt fişini ambulansa getirir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri