10. Akşam sporundan sonra saatin çok geç olduğunu düşünenler ne yemeli? Hafif protein destekli bir beslenme yeterli olacaktır. Bol yeşillikli, az yağlı, ızgara tavuklu bir salata yada mevsim meyveleriyle hazırlanmış bir tabak size kaybettiğiniz enerjiyi ve proteini geri kazandıracaktır.
Sporunu geceleri yapan kişilerin geceleri tüketmeleri gereken şeyler, genellikle hafif besinlerdir. Protein tüketimi, gece sporlarından sonra sadece haşlanmış yumurta ve salata tüketilerek karşılanabilir. Bunun yanında da genellikle sağlıklı karbonhidratlar eşlik edebilir.
Gece spordan sonra Çok düşük karbonhitratli ve Yüksek proteinli birşeyler yiyebilirsiniz.
Spordan sonra kilo vermek için lifli, protein açısından zengin, sağlıklı karbonhidrat ve yağlar içeren, düşük kalorili yiyecekler tercih edilebiliyor. Sebze yemekleri, salatalar zayıflamak isteyenlerin yıldızı oluyor. Egzersiz yaparken hızla kilo vermek için kızartmalardan, hamur işlerinden uzak durmalısın.
Spordan sonra tüketilen taze sıkılmış meyve suyu, kaybedilen minerallerin vücuda geri alınmasını sağlar. Özellikle narenciye sınıfındaki ürünleri rahatlıkla tercih edebilirsiniz. “Spordan sonra ne içilir?” sorusunun cevabı, bu şekilde özetlenebilir.
İlgili 24 soru bulundu
Antrenman sırasında en çok merak edilen konulardan biri, yağ yakımıdır. Yaptığınız spor koşu, yüzme, bisiklet, kas geliştirme ya da HIIT kardiyo hangisi olursa olsun, spora başladığınız andan itibaren yağ yakmaya başladığınızı bilmelisiniz. Spor esnasında glikojen ve glikoz deposu aynı anda kullanılmaya başlar.
YAĞ VÜCUTTAN NASIL ATILIR? Araştırmalar sonucunda, yağ yakma sürecindeki çoğu kilo ve yağ solunum yolu ile atılıyor. Yüzde 84'ü büyük bir oranda karbondioksite dönüşüyor ve akciğer tarafından yağlar suya dönüşerek, ter, idrar, nefes yoluyla vücut sıvısı olarak atılıyor.
En Hızlı Yağ Yakıcı Yiyecekler
İçeceklerinize ve yiyeceklerinize tarçın ekleyerek yağ yakımını hızlandırabilirsiniz. Bunun dışında şekersiz fıstık ezmesi, keten tohumu, elma sirkesi, kahve, hindistancevizi yağı, zencefil ve yeşil çay da hızlı yağ yakıcı yiyecekler arasındadır.
Açlığın ikinci aşamasının birkaç hafta sürebileceğini ve bu süreçte ilk olarak yağların ana enerji kaynağı olarak kullanıldığını belirten Beslenme ve Diyet Uzmanı Özden Örkçü, “Kişinin karaciğeri, yağ asitlerini bir enerji kaynağı olarak kullanılabilecek keton cisimlerine metabolize eder.
Vücudun tüm fonksiyonları yavaşlar ve kendini uykuya hazırlar. Bu süreç içinde spora başlanırsa, vücut yeniden harekete geçip dinçleşecektir. Bu nedenle, gece spor yaptıktan sonra kişinin tekrar uyku durumuna geçmesi uzun bir zaman alabilir. Bu durum kişi için sorun yaratmıyorsa, gece spor yapmanın sakıncası yoktur.
Uyurken kasların besinsiz kalmasını önlemek amacıyla gece yatmadan önce bir ölçek protein tozu tüketilebilir. Böylelikle kaslar gece boyunca ihtiyaç duyduğu proteini alacağından kas yakımı engellenmiş olur. Her protein tozu farklı bir hızda sindirildiği için tüketilmesi önerilen zaman dilimleri farklıdır.
Spordan Sonra Uyumak
Spordan sonra bitkin hissediyor olsanız bile uyumak dürtüsüne karşı gelmelisiniz. Spordan sonra hemen uyursanız vücudunuza rahatlaması ve gevşemesi için izin vermemiş olursunuz. Yatmaya gitmeden önce bir buçuk iki saat beklemeniz gerekiyor.
Antrenman sırasında kaybedilen sıvının yerine konması hem yapılan egzersizin etkilerini artırır, hem de sporcunun genel sağlık durumunu korumasına yardımcı olur. Spor yaparken su ile birlikte vücuttan elektrolit kaybı da söz konusudur. Vücut sıvı elektrolit dengesini düzenleyebilmek için doğal maden suyu tüketilebilir.
Spordan sonra tartının fazla göstermesi çok sık aldığımız sorulardan biridir ve doğrudur: antrenman yaptıktan sonra antrenman başına göre kilonuz daha yüksek çıkabilir.
Uygulayacağınız bu sistemde idrar renginiz renksiz, soluk saman veya açık sarı arasında değişecektir. Bu hem sizin zayıflarken yeterli su içtiğinizi hem de karaciğer, safra kesesi ya da böbrekte herhangi bir rahatsızlığın oluşmadan sağlıklı kilo verdiğinizi de gösterecektir.
Aslına bakarsanız "Gece Aç Uyumak Kilo Verdirir mi?" sorusunun cevabı koca bir "HAYIR"dır. Akşam saat 8den sonra , yatmadan birkaç saat önce veya ne zaman olursa olsun , yemek yeme kesintileri sizin daha fazla yağ yakmanızı veya yağ depolamanızı sağlamayacaktır.
Vücutta yağ kaybını gösteren en önemli ölçütlerden biri de mezura ile çevre ölçümleridir. Her ay düzenli yapacağınız mezura ölçümleri yağ kaybettiğinizi anlamanın en iyi ölçütlerinden biridir. Bunun dışında; kaliper ölçümü kullanılabilecek en doğru ölçüm tekniklerinden biridir.
Bir kasenin içine yoğurt, nane, kekik, pul biber ve yarım limon suyunu alıp güzelce karıştırın. Hazırladığınız bu kürü uyumadan önce tüketip üzerine en az 3 barak su için. Bu kürü 15 gün uygulayıp 1 hafta ara verin. Pul biber kürü sayesinde vücudunuzdaki farkı göreceksiniz.
Yağ yakıcı baharatlardan faydalanın!
Kimyon, anason, karabiber, zerdeçal, rezene, tarçın, zencefil, melisa, papatya, fesleğen, kekik, biberiye, nane, kırmızı pulbiber, sumak en iyi yağ yakıcı baharatlardır. Vücuttaki ödem, toksin atılmasına yardımcı olurken göbek ve bel çevresindeki yağların yakılmasını sağlar.
Kahve direkt olarak yağ yakımı sağlamıyor.
Sadece yağ yakıcı egzersizler yapmadan önce kahve içerseniz, yağ yakımınızı olduğundan daha hızlı bir seviyeye getiriyor. Bu etkilerden yararlanmak için kafein oranı yüksek ve kalorisiz kahveler tüketmek gerekiyor.
Aracınızın kontağı kapalıyken yağ çubuğu ile motor yağının seviyesini ölçmeniz de size yağ eksilmesi ile ilgili bilgi verecektir. Her yağ çubuğunda ideal yağ seviyesini gösteren bir çizgi vardır. Eğer ölçüm yaptığınızda çubuktaki yağ izleri bu çizginin altında bir seviyedeyse motorun yağ yakmasında söz edilebilir.
Vücutta yakılan yağlar kısa süreler içerisinde vücuttan genellikle idrar ve dışkı yolu ile atılmaktadır.
12:00-13:00 arası alınan kalorinin en hızlı kullanıldığı, organlar arası yağ yakma mekanizmalarının da en iyi koordinasyonun sağlandığı zaman dilimidir. 16:00-17:00 arası kardiyovasküler ve kas dayanıklılığının en iyi olduğu zaman dilimidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri