Otuz santimetreye dek boyları olan pek çok çiçek, ilkbahar mevsiminden yaz mevsimine dek gün içerisinde pembe, kırmızı, menekşe beyaz ve sarı renklerde meydana gelir. Orkide çiçeğini anımsatan oldukça renkli çiçekli Gecenin Kraliçesi melezleri de mevcuttur.
- En kısa ömürlü bir çiçektir. Bir gecenin kraliçesi çiçeği 4 saat içerisinde yaşar ve ölür. - Kremsi bir meyve vermektedir. - Sadece geceleri açan bir çiçektir.
Yılda bir defa açıyor ve sabah gün doğumunda tekrar soluyor...
Yılbaşı Çiçeği Ne Zaman Açar? Yılbaşı çiçeği adından da anlaşılacağı gibi kış aylarında çiçek veren bir bitkidir. Çoğunlukla ise aralık sonu ocak başı gibi bir zamanda çiçek veren bu bitki muazzam görüntüsüyle dikkatleri üzerine çekmektedir.
Çiçeklendirme: Atlas çiçeğinin çiçek açtığını görmek için en fazla 3 yıl beklemeniz yeterli aslında.Atlas çiçeğinin çiçek açmak için istekleri şunlar.Aslında bu tüm kaktüsler için geçerli.Soğuklama: yani kışın üşümeyen kaktüs çiçek açmaz.
İlgili 25 soru bulundu
Atlas çiçeği, ilkbahar ve yaz aylarında çiçek açar. Ancak, çiçekleri çok uzun ömürlü değildir ve birkaç gün sonra solmaya başlar. Bitkinin sürekli çiçek açması için düzenli sulama ve gübreleme yapılması önerilir.
Yarı gölgeye dayanıklı, ışığı, güneşi seven ve kolay bakımı ile bahar, yaz ve sonbahar aylarında çiçek açar. Çiçek fazla sulama gerektirmez. Hatta susuzluğa karşı dayanıklıdır.
Çiçeğin çabuk açması ve büyümesi için toprağa bir miktar kuru çay da konulabiliyor. Çiçeklenme mevsimi geciktiği takdirde sulama suyuna yılbaşı çiçeği coşturan ve vitaminler koymak fayda sağlıyor.
Yılbaşı Kaktüsü Neden Büyümüyor? Yılbaşı kaktüsü bakımı kolay bir bitkidir. Ancak, direkt güneş alan pencere önlerine veya kalorifer gibi ısıtıcıların yanına konumlandırılırsa bu bitkinin sağlıklı büyümesine engel olur. Eğer yılbaşı kaktüsü küçük bir saksıda, sıkışmış bir toprakta ise kökleri yeterince gelişemez.
Aşırı beslenen bitkiler çok az çiçek açar veya hiç çiçek açmaz. 3. Çiçeğiniz büyüme aşamasındayken onu çevirmeyin, yılbaşı çiçeği ışığa doğru büyür ve aniden farklı bir yönde gelişmek zorunda kalırsa çiçekler güçsüzleşir ve düşer.
Mor çiçekleri ile oldukça ün kazanan safran çiğdem çiçeği, nadir bulunan bir tür olduğu için listenin başında yer alıyor.
Bu çiçeği evde yetiştirmek mümkün değildir. Tropik iklimlerde yetiştiğinden dolayı Gecenin kraliçesi çiçeği bu adı almıştır. Gecenin kraliçesi çiçeği piyasada da en nadir bulunan çiçeklerdendir. Yani bu çiçeği herhangi bir çiçekçiden satın almanız imkansıza yakındır.
Atlas çiçeği hibritleri tam gün güneşe, saatler boyunca direkt güneşe maruz kalmaya uyum sağlayan yapıdadırlar. Ancak yarı gölge alanlarda daha güzel görünümlü oldukları gibi gelişimleri de hızlı olur. Bu bitkilerin güneşi fazla almaları yalnızca kış ayları için önerilmektedir.
Burney Rölyefi (ayrıca Gecenin Kraliçesi rölyefi olarak da bilinir), İsin-Larsa veya Eski Babil dönemine ait yüksek kabartmalı Mezopotamya terakota plakadır. Kabartmada kanatlı, çıplak, tanrıçaya benzeyen, kuş pençeli, baykuşlarla çevrili ve iki aslanın üzerine tünemiş bir figür tasvir edilmiştir.
Gece kraliçesi olarak da bilinen Kadupul çiçeği, yılda sadece bir kez ve gece açar şafak doğmadan ölür ve toplandıktan sonra sadece 4 saat yaşar. Asma Yeşim (Jade Vine-Strongylodon Macrobotrys):
Kaudpul olarakta bilinen Gece Yarısı Çiçeği yılda sadece bir kez açan ve gün batmadan solan çok özel bir bitkidir. Bu narin özelliği sayesinde Kaudpul, "Gecelerin Kraliçesi" diye isimlendiriliyor. Keşişler ve budistler tarafından ruhani bir çiçek olarak bilinmektedir.
Direkt olarak güneş ışığına maruz kalmayı sevmeyen çiçek, aydınlık odaları sevmektedir. Güneşi direkt olarak almayan, ancak sürekli olarak aydınlık kalan bir odada çiçek, hızlı bir şekilde büyür. Çiçek, gün ışı aldığı yöne eğilim gösterebilir. Gün ışığını yeterince almayan kısmı düzenli olarak güneşe çevrilmelidir.
Yılbaşı çiçeği doğrudan güneş ışığı almayan aydınlık ortamları sever. Bitkinin çiçek açabilmesi için serin bir yerde tutulması gerekir. Sıcak havayı sevmeyen bu bitkinin, büyüme döneminde az sulanması önemlidir. Ayrıca bu dönemde gübreleme yapılması da çiçeğin sağlıklı ve güzel olmasını sağlar.
Kokina çiçeğinin şans ve mutluluk getireceğine inanılmaktadır. Bir başka efsaneye göre de eğer kokina çiçeğiniz bir sonraki yıla kadar evde bozulmadan durursa yeni bir ev alacağınıza işaret etmektedir. Kokina çiçeği, vazoda süs bitkisi olarak kullanıldığı gibi saksıda canlı süs bitkisi olarak da kullanılır.
Yılbaşı kaktüsünüzü kış aylarında 10 ila 15 santigrat derecelerde konumlandırabilirsiniz. Aşırı sıcak ve soğuklar bitki verimliğini olumsuz yönde etkileyecektir, unutmamalısınız. Sulama: Yılbaşı kaktüsünüzü çiçeklerini açtıktan sonra daha sık, çiçeksiz olduğu dönemlerde ise daha az sulamalısınız.
Yılbaşı Çiçeği Yaprağı Neden Buruşur? Kokina çiçeği ılık ortamlardan hoşlanan bir bitki türüdür. Bu nedenle eğer ki bulunduğu ortamdan hoşnut değilse ya da suyu az geldiyse hemen yapraklarını buruşturmaya başlayacaktır.
Senede bir kere açan bu çiçeğin toprağı suyu tutmalı ve havadar olması gerekir. Özellikle doğal ve humuslu bir toprak tercih eder. Eğer çiçek açmama problemi fark ettiyseniz toprağı bu şekilde değişebilirsiniz. Ayrıca kokina çiçeği kokina tomurcuk halindeyse kesinlikle yerinden oynatılmamalıdır.
Yıldız çiçeği kışın bakımı mümkün olmadığı için saklamaya daha elverişlidir. Çünkü sonbahara kadar çiçeklenen bu bitki, soğuk kış günlerinde güzelliğini ve sağlığını koruyamayabilir.
Güneş ışığını sever ve ne kadar güneş görürse o kadar sağlıklı büyür. Özellikle bahar ve yaz aylarında gün içerisinde en az 5 saat kadar güneş görmelidir. Havadar ve sıcak ortamları sever. Soğuktan nefret eder ve oldukça dayanıksızdır.
Yıldız çiçeği, Asteraceae familyasından Dahlia cinsini oluşturan yaz ve sonbahar mevsiminde çiçek açan gövdesi çalı, kökleri yumru şeklinde bitki cinsi. Anavatanı Meksika olup bu ülkenin ulusal çiçeği olarak kabul edilmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri