Omuz Ağrısına Hangi Bölüm Bakar? Omuz ve sırt ağrıları için Fizik Tedavi bölümünün yanı sıra Dahiliye bölümlerdi yardımcı olmaktadır.
Eklemlerde kireçlenme, dolaşımda bozukluk, boyun fıtığı, yumuşak doku hasarı, omuz eklemi sorunları ve sinir sıkışması ve iltihap oluşumu sol omuz ağrısının yaygın nedenleridir. Bununla birlikte sol omuzda aniden hissedilen ağrı bazen kalp krizi belirtisi de olabilmektedir.
Fiziksel bir problem olması ile beraber omuz ve sırt ağrıları söz konusu olduğunda Fizik Tedavi bölümü buna bakar. Karşılıklı yönlendirme ile birlikte ortopedi bölümü üzerinden de gerekli tedavi yöntemleri ele alınır.
Bunun için hastanelerin Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon (fizik tedavi) bölümüne/doktoruna başvurmanız gerekir.
Değişik nedenlerden dolayı kol ağrısı meydan geldiği durumlarda, çözüm bulmak için öncelikle ortopedi bölümüne gidilmektedir. Genelde bu tür ağrılar için yaşanabilecek olası problemlere ortopedi bölümü bakar. Sinirlerle ilgili sorun yaşandığı zaman ise nöroloji polikliniği bu konuda öne çıkar.
İlgili 20 soru bulundu
Omuz sorunlarında omuzda oluşan ağrı ile birlikte; kol, dirsek, boyun ve sırt gibi diğer bölgelerde de ağrı hissedilebilir.
Eğer omuz ağrısı ve hareket kısıtlılığı ani bir travma sonrasında ortaya çıktıysa acil olarak hekime başvurulmalıdır.
Omuz Ağrısı Nasıl Geçer? Omuz ağrısını geçirebilmek için evde yapılabilecek bazı işlemler bulunmaktadır. Bu işlemler; buz tedavisi, ısı tedavisi, esneme – germe hareketleri, masaj ve biberiye yağı karışımından oluşmaktadır. Buz ve ısı tedavileri kasların rahatlamasını ve gevşemesini sağlamaktadır.
Omuz ağrıları için şu tedavi yöntemleri kullanılabilir
İlaç tedavisi: Ağrı kesiciler,NSAI (enflamasyon giderici romatizmal ilaçlar), kas gevşeticiler . Omuz içine yapılan enjeksiyonlar: Lokal enjeksiyon olarak kortizon , kıkırdak yenileyiciler ve lokal anestezikler kullanılır.
Sol omuz ağrısı nedenleri
Dolaşım bozukluğu hastalıkları ve eklem kireçlenmesi gibi rahatsızlıklara ek olarak kalp problemleri de sol omuz ağrısına neden olabilir. Omuz sinirlerinde yaşanan iltihaplanma ve sinir sıkışması gibi nedenler sol omuzda keskin ağrılara ve uyuşmalara yol açabilir.
Bacak, kol, kalça, omuz, omurga gibi aksiyel kemiklerde ise kemik ve yumuşak doku tümörleri konusunda deneyimli ortopedi ve travmatoloji uzmanlarına başvurulmalıdır.
Kulunç ağrısı için hastanelerin Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon bölümüne başvurmanız gerekir.
Omuz ağrısının özellikleri, sorunun nedenine bağlı olarak farklılık gösterir ve ağrı farklı biçimlerde hissedilir. Omzunuz sürekli ağrıyabilir veya sadece hareket ettirdiğinizde ağrıyabilir, yani ağrı geçici veya sürekli olabilir, bu durumda tıbbi teşhis konulması ve tedavi edilmesi gerekir.
En çok görülen omuz ağrısı nedeni sıkışma sendromudur. Sıkışma sendromu, kolumuzu kaldırmamızı sağlayan kasların tendonlarının ve bu bölgedeki kesenin omuzu oluşturan kemik yapılar arasında sıkışması sonucunda görülür.
Omuz kireçlenmesinde hem sırtta hem de hem kola doğru ve boyna yayılan geceleri uyandıran şiddetli ağrılar olabilir.
Yanlış uyku pozisyonları omurgayı nasıl etkiliyor? Omuz, bel ve boyun bölgelerinde ağrı şikayeti olan bireyler için ise yüzüstü uyku pozisyonu önerilmemektedir. Bel fıtığı olanlar için en iyi uyku pozisyonunun, yan yatış pozisyonu olduğu saptanmıştır. Yan yatış pozisyonunda bacaklar arasına yastık yerleştirilmelidir.
Omuz sağlığınız için D vitamini alımını ihmal etmeyin
Omuzlarda meydana gelen bu yırtıkların önüne geçmek adına günde 15-20 dakika güneşlenmek gerekir. Omuz tendon yırtıkları boyun ağrıları ile karıştırılabilmektedir.
Omuz sıkışması erken teşhis edildiğinde ilaç tedavisi, aralıklı soğuk uygulama, omuz hareketlerinin düzenlenmesi ve fizik tedavi ile sorun ortadan kaldırılabilirken, tedavide geç kalındığında ise omzun döndürücü kaslarının sıkışması sonucu oluşan tendon yırtıklarının ameliyatla onarımı gerekli olabiliyor.
Sıklıkla kas zorlanması ve yanlış hareketler sonrası oluşan omuz ağrıları, kısa sürede kendiliğinden iyileşir. Travmaya bağlı omuz yaralanmalarında ise acil müdahale gerekebilir.
Yapışkan kapsülit ya da adezif kapsülit olarak da bilinen donuk omuz, omuz ekleminde meydana gelen sertlik ve ağrı ile karakterize bir durumdur. Yaşam kalitesini ileri derecede bozabilen, kişinin hareketlerini kısıtlayabilen veya ağrı semptomlarıyla kendini gösteren donuk omuz sendromu, ciddi bir sağlık problemidir.
Ani başlayan omuz ağrılarında, zedelenme ve zorlanmaya bağlı ağrılarda öncelikle soğuk uygulanması önerilir.
Sağ Omuz Ağrısı ile Belirti Verebilen İç Organ Sorunları
Safra taşı, safra kesesi iltihabı, karaciğer hastalıkları, kadınlarda yumurtalık kistinin patlaması, zatürre (akciğer enfeksiyonu) sağ omuz ağrısı yapabilir. Omuz ağrısı ile beraber karın ya da göğüs ağrısı olması yansıyan ağrı ihtimalini akla getirir.
Bursa denen eklem içi keseciğin iltihabıdır. Ağrı ve hareket kısıtlılığına neden olan bursa iltihapları, genellikle omuz çatı kemiğinin (akromion kemiği) gaga şeklinde olması nedenli sıkışmalar, omuz seviyesi üzerinde yapılan aktiviteler, spor faaliyetleri ve düşme sonrası görülür.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri