Evraklar fiziki ortamda gelmiş ise gelen evrakların kaydı yapılır. Yazı işleri birimi yazıyı hazırlar, Fakülte Sekreteri tarafından yazı ve varsa ekleri kontrol edilir. Kontrol edilip doğrulanan yazı elektronik ortamda Dekan' a havale edilir. Dekan tarafından imzalanan yazı ilgili birime havale edilir.
GELEN / GİDEN EVRAK İŞLEMLERİ
Kuruma kağıt üzerinde gelen evrakların taranıp sisteme dahil edilmesi, sistem üzerinde oluşturulan evrakların gönderilmesi ve bu evraklarla ilgili takip işlemlerinin yapıldığı modüldür.
Gelen Evrak
kişilerden belgeler gelir. Örgüte dışarıdan gelen belgeler; posta, faks, kargo, kurye, e- mail gibi yollarla gelmektedir. görevlendirildiği olmaktadır.
Tüm kurum/kuruluşlar kendilerine gelen ve gönderilen resmi yazıları arşiv olarak saklamalarının yanı sıra belirtilen esaslara göre yapılan yazışmaları kayıt altına almaktadırlar. Bunun nedeni evrak dolaşımını kontrol edebilmek ve birbiriyle ilgili yazışmalarda önceki evrak bilgilerine ulaşabilmektir.
Fiziksel olarak gelen evrakların, dilekçelerin sisteme kayıt edilmesi için kullanılır.
İlgili 29 soru bulundu
'SGK gelen evrak dosyasına kaldırılmış' ifadesi temel olarak dosyanın işleme alındığını ifade ediyor. SGK ile olan yazışmalarında bir evrakın işleme alınmadan önce SGK gelen evrak dosyasına konulduğunu veya SGK tarafından işleme alınmadan önce bu dosyadan çıkarıldığını ifade eder.
Emeklilik Gelen Evrak Kayıtlı Ne Demek? Erken emeklilik tescil belgeleri, bir kişinin mesleği veya ülkesi tarafından belirlenen resmi emeklilik yaşından daha erken bir yaşta emekli olma hakkını onaylayan veya garanti eden belgelerdir.
Gelen evrakın "beklemede" olması, ilgili kurumun evrakı inceleme, değerlendirme ve gerektiğinde ek belge talep etme amacıyla bir süre beklemeye aldığını ifade eder.
1- Evraklar taranır ve bilgisayara kaydedilir. 2- Memur ya da müdür yardımcısı, birim gelen evrak rolü ile DYS ye girer. 3- Sol en üstte Evrak İşlemlerinden, Gelen Evrak Kayıt sekmesi açılır. 4- Sol alttaki Doküman Seç sekmesi açılır ve bilgisayarda taranan dilekçe seçilerek aç denir.
Evrak Takip Sistemi, kurum, birim ve kişi bazında evrak kaydı, teslim, havale, iade, iptal, dosyalama işlemlerini gerçekleştirir. Bu modül aynı zamanda belge yönetimi için gerekli numeratör (sayaç) altyapısını sağladığından e-imza ile imzalanan tüm dokümanların kurumsal kayıt sisteminde gösterilmesi için zorunludur.
Gelişmelerin ardından 'EYT evrak takibi nasıl yapılır?' sorusu vatandaşların merak ettiği konular arasında yerini aldı. E-Devlet Kapısı üzerinden yada Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) DYS Evrak Takip sayfasından yılı seçip SGK'ya giden belgelerinizi kontrol edebilirsiniz.
Deftere kayıt tarihi belgenin deftere kayıt edileceği (bir başka ifadeyle beyan edileceği dönemi) tarihi ifade ederken, belge tarihi belgenin düzenlendiği tarihi ifade etmektedir.
Gelen ve giden evrak kayıt sıra numaraları, her yılın başında (1) sıra numarası ile başlar. Gelen ve giden evrak kayıt defteri, "gelen evrak kayıt defteri" ve "giden evrak kayıt defteri" olarak ayrı defterler halinde tutulabilir. Bu şekilde tutulan defterler bir araya getirilerek tek bir defter olarak muhafaza edilir.
İlgili hüküm gereğince elektronik ortamda yapılan işlemlerde süre gün sonunda bitmektedir. İlgili yönetmelikte de elektronik ortamda yapılacak işlemlerin ertesi güne sarkmaması için saat 00.00'a kadar yapılması gerektiği belirlenmiştir.
Belge Yönetimi Dört Aşamada Ele Alınmaktadır. Bunlar; (1) üretim-dolaşım (2) dosyalama-erişim-kullanım (3) depolama-koruma (4) değerlendirme-düzenlemedir.
Hukuki Dosyalama ve Evrak İşlemleri; hukuk alanında yer alan mesleklerde standartlara uygun, dosyalama ve arşivleme teknikleri , hukuki belgeler ve dosyalama sistemleri hakkında katılımcılara bilgi ve beceri kazandırmaya yönelik eğitim programıdır.
SGK GELEN EVRAK DOSYASINA KALDIRILMIŞ NE DEMEK? "SGK gelen evrak dosyasına kaldırılmış" ifadesi, SGK (Sosyal Güvenlik Kurumu) ile olan yazışmalarında bir evrakın işleme alınmadan önce SGK gelen evrak dosyasına konulduğunu veya SGK tarafından işleme alınmadan önce bu dosyadan çıkarıldığını ifade eder.
Bunun için SGK'nın DYS Evrak Takip sayfasına e-Devlet üzerinden ulaşılaram sorgulama yapılabilir. SGK'nın Alo 170 hattı da başvuruların ne aşamada olduğunu öğrenmek için bir diğer kaynak. Alo 170'te emeklilik işlemleri menüsünden müşteri temsilcisine ulaşılıp emeklilik başvuru durumu hakkında bilgi alınabiliyor.
Birim Gelen Evrak Kayıt Kullanıcısı olarak tanımlanan personel DYS' ye giriş yaptıktan sonra bu rolünü seçer. Öncelikle Evrak İşlemleri Menüsüne tıklıyoruz, açılan pencereden Doküman Tarama' yı seçiyoruz. Önce tanımlanan tarayıcı ekrana gelecek. Onaylayıp devam ediyoruz.
Başvurunuzun durumunu, SGK Doküman Yönetim Sistemi üzerinden takip edebiliyorsunuz. 'Gelen evrak beklemede' demek ise başvuruların henüz sonuçlanmadığını gösteriyor.
Sonuçların 2 hafta içerisinde açıklanması bekleniyor. Yani ilk başvuruda bulunan EYT'lilerin başvuru sonuçlarının önümüzdeki 10 gün içinde sonuçlanması bekleniyor.
SGK'nın internet sitesi üzerinden yapılan sorgulamalar için öncelikle T.C. kimlik numarası girilir, ardından “sorgula” butonuna basılarak sorgulama gerçekleştirilir. E-devlet üzerinden yapılan başvuru sorgulamaları takibi için ise öncelikle T.C. kimlik numarası ve e-devlet şifresi ile sisteme giriş yapılır.
Tahsis talep formu sigortalı bir bireyin vefat ettikten sonra 18 yaşından büyük hak sahiplerinin maaş, cenaze ve evlenme yardımı alma talepleri yapmak için teslim etmeleri gereken bir formdur.
Sgk evrak kayda alınmış ve işlem sırasını beklemektedir ne demek ? Evrağınızın kayda alındığı, Sırası geldiğinde talebiniz ile ilgili işlem yapılmak üzere ilgili memurda beklediği anlaşışır. Evrakla ilgili işlem yapıldıktan sonra yeniden sorgulama yapıldığında evrak dosyasına kaldırıldı olarak görülecektir.
Personel Dairesi Başkanlığınca emeklilik onayı ve kıdem tazminatı ödeme onayı alınarak Müdürlüğümüze gönderilir. Onayın aslı kıdem tazminatı ödenmesi için Tahakkuk Bürosuna gönderilir. Fotokopisi ise personelin dosyasına konulur. İnternet kanalıyla SGK' dan işten ayrılış bildirgesi düzenlenerek sicil dosyasına konur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri