Masaüstündeki “Bilgisayarım” simgesine sağ tıklayın, buradan “Özellikler”i seçin. Adından “Gelişmiş sistem ayarları”nı seçin.
Ayarlardan Gelişmiş başlangıca (WinRE) erişme
Windows 10'da Başlat > Ayarlar > Güncelleştirme ve Güvenlik > Kurtarma bölümüne gidin. Gelişmiş başlangıç bölümünde Yeniden başlat öğesine tıklayın.
Başlangıç Ayarları'na dokunun veya tıklayın. Başlangıç Ayarları'nı görmüyorsanız Gelişmiş seçenekler'e dokunun veya tıklayın ve sonrasında Başlangıç Ayarları'na dokunun veya tıklayın. Yeniden başlat'a dokunun veya tıklayın ve bilgisayarınızın yeniden başlatılmasını bekleyin.
Başlat simgesine tıklayın, Ayarlar yazın ve uygulamayı listeden seçin. Başlat simgesine sağ tıklayın ve menüden Ayarlar öğesini seçin. Windows ve I tuşlarına aynı anda basın. Bir çalıştır kutusu açmak için Windows ve R tuşlarına aynı anda basın ve tamam ms-settings: düğmesine basın.
İlgili 33 soru bulundu
Windows 11'de güç ve ekran ayarlarına erişmek ve bu ayarları değiştirmek için: Başlat'ı seçin. Ayarlar'ı seçin. Sistem'i seçin.
Görev çubuğundaki arama kutusuna gelişmiş sistem yazın ve ardından Denetim masası altında listelenen Gelişmiş sistem ayarlarını görüntüle'yi seçin. Sistem Özellikleri'nde Gelişmiş sekmesini ve ardından Performans alanında Ayarlar'ı seçin.
Gelişmiş Önyükleme Seçenekleri ekranı, Windows 'un gelişmiş sorun giderme modlarında başlamasını sağlar. Bilgisayarınızı açıp Windows başlamadan önce F8 tuşuna basarak menüye erişebilirsiniz.
Android ayarlarını bulma ve belirleme
Google Yönetici konsolu hesabınızda oturum açın. Yönetici hesabınızı (@gmail.com ile bitmeyen hesap) kullanarak oturum açın. Android'e gidin. Bir ayar kategorisini ve ayarı tıklayın.
Sistem ayarları, kullanıcıların çalışma ortamlarını etkileyen her türlü çevresel değişkenin ayarlanmasıdır. Bu nedenle sunucular dahil olmak üzere tek bir uygulama yazılımının kendi iç ayarlarını sistem ayarı olarak görmek doğru olmaz. Pardus'da dört tür sistem ayarını grafik arayüzden yapmak mümkündür.
Windows 11'de güç ve uyku ayarlarını ayarlamak için Başlangıç >Ayarlar > Sistem > Güç & pil>uyku'ya tıklayın. Ekran: Cihazınızı kullanmadıysanız ekranı kapatmadan önce cihazınızın ne kadar bekleyeceğini seçin.
Görev çubuğundaki① [Pil simgesine] sağ tıklayın ve ardından [Güç Seçenekleri]② öğesini seçin. Size uygun bir güç planı seçin③. Seçilen planı özelleştirmek isterseniz seçilen planda④ [Plan ayarlarını değiştir] öğesine tıklayın. [Gelişmiş güç ayarlarını değiştir]⑤ seçeneğine tıklayın.
Windows 10'da varsayılan internet tarayıcınızı değiştirmek için öncelikle yeni modern Ayarlar menüsünü açmanız gerekiyor. (Klavyeden Windows + I kısayolu ile veya Hızlı İşlem Merkezi'nden (Tüm Ayarlar) bu menüye ulaşabiliyorsunuz.)
Android 9 / 10 /11 için: Ayarlar altında Sistem > Sıfırlama seçenekleri yolunu izleyin Tüm verileri sil (fabrika ayarlarına sıfırla) seçeneğiyle devam edin.
Başlat dedikten sonra msconfig yazılarak bu arayüze ulaşılabilir. Ctrl + R – Çalıştır dediğinizde msconfig.exe yazarsanız da istenen sonucu alabilirsiniz.
Google Chrome programını çalıştırınız. Sağ üstte bulunan "Araçlar" başlığına tıklayınız. Açılan menüden "İnternet Seçenekleri" başlığına tıklayınız. Ayarlar penceresinden “Gelişmiş ayarları göster” seçeneğine basınız.
Ayarlar uygulamasında , parolanız, bildirim sesleri gibi değiştirmek istediğiniz iPhone ayarlarını arayabilirsiniz. Ana ekranda (veya Uygulama Arşivi'nde) Ayarlar'a dokunun.
Sistem ayarlarını değiştirme izni, bir uygulamanın yalnızca genel ayarları değiştirmesine olanak verir. Global ayarlarda bir değişikliğe izin vermez. Neden tehlikelidir: Kulağa riskli gibi gelse de, aslında oldukça zararsız bir izindir. Bu izin verildiği takdirde ayarlarda kayda değer bir tehlike yaratmaz.
Not: Android 8 telefonlarda Ayarlar > Sistem altında Geliştirici seçenekleri ayarını göreceksiniz.
Bunun için Ayarlar > Sistem >Telefon hakkında>Derleme numarası adımlarını takip etmeniz gerekiyor. Derleme numarasına ”Artık siz bir geliştiricisiniz” bildirimi görene kadar basmanız durumunda ise geliştirici seçeneklerini aktif hale getirebiliyorsunuz.
Etkinleştirmek için:
1. "Ayarlar" > "Hakkında" > "Yazlılım Bilgisi" seçeneklerini açınız ve "Derleme numarası"na 7 defa üstüste basınız. 2. Artık, Ayarlar'ın altında Geliştirici seçeneklerini görüntüleyebilirsiniz.
Windows Görev Yöneticisi durum sütununda gördüğünüz verimlilik modu, yüksek CPU kullanımı algılandığında tek bir işlem veya işlem grubu tarafından kullanılan kaynakları otomatik olarak sınırlayan yeni bir Windows 11 özelliğidir.
3) Geliştirici modu : Geçerli sertifikaları olmasa bile Microsoft mağazası dışından uygulama yükleyebilirsiniz. Bu seçenek UWP uygulama geliştiricileri için oldukça büyük kolaylık sağlamaktadır. Geliştirici Modu ayrıca, Visual Studio'da UWP uygulama hatalarını da ayıklamanıza olanak tanır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri