İçinde banyo, tuvalet ve dolaplar bulunmaktadır. Ayrıca kampta voleybol, basketbol, tenis, badminton, mini futbol, masa tenisi aktivelerinin yapılabileceği...
Gençlerin serbest zamanlarını çeşitli sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerle değerlendirmelerini sağlamak amacıyla kurulmuş tesislerdir. Kamplara katılan gençlerin ulaşım konaklama ve yemek ihtiyaçları Gençlik ve Spor Bakanlığınca karşılanmakta ve gençlerden her hangi bir ücret alınmamaktadır.
Gençlik Kampları kaç gün sürüyor? Gençlik kamplarımız genel itibarıyla yedi gün sürmekte olup, her yıl planlamaya göre de değişebilmektedir.
Kamp özelliği; Kamp kapasitesi 132 kişidir. Kampta konaklama alanı olarak 4'er kişilik 40 adet bungalov, 4'er kişilik 16 adet yatakhane, toplantı salonu, havuz ile aktivite alanları bulunmaktadır.
Gençlik ve Spor Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nün yaz aylarında düzenlediği ücretsiz kamplarda, karma uygulamadan vazgeçildi. Bu yıl 9 ilde düzenlenecek gençlik kamplarına, kız ve erkeklerin ayrı ayrı dönemlerde katılmaları kararı alındı.
İlgili 41 soru bulundu
Kimler Başvurabilir: En az 15 yaşında olan tüm bireyler başvuru yapabilir. Kampların yaş grupları 15-17 ve 18-30 olarak ikiye ayrılmakla beraber 30 yaş üzeri bireylerin kabul edildiği kamplar da mevcuttur.
Gençlik Merkezi Programı, çocuk adalet sistemine girmiş, tutuksuz yargılanan, tahliye sonrası ve/veya suç ile ilişkilenme riski taşıyan 12-18 yaş aralığında, ailesi yanında yaşayan çocuklar için, 1997 yılından beri devam eden bir önleme modelidir.
Bu kapsamda 03 Temmuz-10 Eylül 2023 tarihleri arasında düzenlenecek olan "Ulusal Yaz Dönemi Gençlik Kampları" na 12-25 yaş aralığında bulunan gençlerimiz https://gencizbiz.gsb.gov.tr internet sitesi üzerinden 15 Mayıs-16 Haziran 2023 tarihleri arasında müracaat edebilecektir.
Bakanlığımız tarafından her yıl düzenlenen gençlik kampları için başvurular 16 Mayıs 2023 tarihinde başlıyor. Deniz, Doğa ve Çadır kamplarımızda çeşitli sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerle unutamayacağınız bir dönem yaşamak ve birbirinden güzel hikayeler biriktirmeniz için son başvuru tarihi 16 Haziran 2023'dür.
1936 yılından bu yana kamplarını gerçekleştiren Kızılay, her yıl binlerce çocuk, genç ve gönüllüsünü ağırlamaya devam ediyor. 2022 yılı kamplarına da hız kesmeden devam eden Kızılay, Ankara/Çamkoru, İstanbul/Heybeliada, Mersin/Silifke, Aydın/Efeler ve Osmaniye/Aslantaş'ta bir araya geldiği çocuk ve gençler için çeşitli ...
Kamp liderlerinin %69.9'u 18 yaşından sonra sigara içmeye başlamıştır. %55.4'ü günde 10 tane ve daha az sigara içerken, %20.5'i günde 11-15 adet, %24.1'i günde 15 sigaradan fazla içtiğini belirtmiştir. İçilen sigara miktarı yaş gruplarına göre farklılık göstermiştir.
Kimler Başvurabilir: En az 15 yaşında, eğitim yaşamı içerisinde olan tüm gençler kamplara katılmak için başvuru yapabilir. Kampların yaş grupları 15-17 ve 18-30 olarak ikiye ayrılmakla beraber 30 yaş üzeri gönüllülerin kabul edildiği kamplar da mevcuttur.
Kamp başvuruları, Başkanlığımız https://kampbasvuru.tarimorman.gov.tr/basvuru web sayfasında yer alan Kamp Başvuru Formu linkinden online yapılacaktır. Başvuruların, en geç 29 Mayıs 2023 Pazartesi günü mesai saati (18:00) bitimine kadar yapılması gerekmektedir.
Doğa yürüyüşü, kano yapma, egzersiz, spor, eğlence ve başka aktivitelerle yaz kampının geleneksel özellikleri vardır. Ayrıca sahne sanatları, müzik, bilgisayar programlama, dil öğrenimi, matematik dersleri, engelli çocuklar için özel etkinlikler yapılır.
Başvuru sonuçları:
Sonraki dönemler ise en geç 21 Temmuz 2023 tarihinde https://gencizbiz.gsb.gov.tr adresinde ilan edilecektir. - Gençlik kampları atama sonuçları, https://gencizbiz.gsb.gov.tr adresi sonuç açıklama kısmından başvuru esnasında verilen bilgiler ile bireysel olarak görüntülenebilecektir.
Kamplarımıza başvuran gençlerimiz https://gencizbiz.gsb.gov.tr bağlantı adresinden sırasıyla gençlik kampları, gençlik kamp sonuçları ve sonrasında açılan sayfanın en üst satırında yer alan Edevlet başvuru linkinden sonuçlara ulaşabilir.
Başvurular http://e-genc.gsb.gov.tr adresi üzerinden yapılacaktır. Başvuru yapmak için tıklayınız. - Online başvuru yapma imkânı bulunmayan gençlerin gençlik merkezlerine gitmesi halinde bu kişilerin başvuruları da görevlilerce aynı sistem üzerinden yapılacaktır.
(2) Gençlik Liderliği Yetiştirme Eğitimi: İlk düzey eğitimi ve uygulama eğitimi olmak üzere iki bölümden müteşekkildir. (3) Gençlik Liderliği Yetiştirme Eğitimini başarıyla tamamlamış ve gençlik merkezlerinde görev alan gençlik liderleri için yılda en az bir kez olmak üzere gençlik liderliği gelişim eğitimi düzenlenir.
Gençlik merkezlerine üye olacaklarda aranan şartlar şunlardır; a) 12 -24 yaşları arasında olmak, b) 2 adet vesikalık fotoğraf, nüfus cüzdanı veya örneğini getirmek, c) Gençlik merkezinden alınacak başvuru formunu eksiksiz doldurup imzalamak.
7. TEMATİK "KIŞ KAMPLARI" BAŞVURUSU BAŞLAMIŞTIR. Program Tarihi: 30 Ocak-3 Şubat 2023 tarihleri arasında gerçekleştirilecektir.
Gençlik Merkezleri; merkez üyesi olan tüm gençlerin beden ve ruh sağlığını korumak, sosyo-kültürel gelişimlerini desteklemek, ilgili alanları doğrultusunda eğitimlerine katkı sağlamak ve beceri kazandırmak amacıyla açılmıştır.
Gençlik dönemi UNESCO tarafından 15-25 yaş aralığında belirlenirken, Birleşmiş Milletler Örgütü (BM) 12-24 yaş aralığını öngörmüştür. Türkiye ise BM'in belirlediği 12-24 yaş arasını gençlik dönemi olarak benimsemiştir.
Bu kapsamda, bünyemizde faaliyet gösteren gençlik merkezinde yabancı dil kursları, satranç, el becerileri, diksiyon, resim, halkoyunları, fotoğraf çekimi, bağlama, ney, gitar, bilgisayar, ebru sanatı, dersleri, tiyatro, kısa film ve belgesel çekimi gibi gençlerin ilgi duyduğu her alanda kurslar açıyoruz.
Gençlik çalışanları, doğrudan gençler için çalışan, onların bireysel ve sosyal gelişimlerine katkı sunan bunu yaparken genellikle yaygın ve sargın öğrenme tekniklerini kullanan ve/ya gençlik hakları alanında çalışan profesyonel çalışanlardır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri