Amaç: Genel anestezi uygulaması ile, gözdışı nedenlerle operasyon geçirecek hastalarda, en sık görülen göz travması korneal abrazyondur. Gözün korunması amacıyla, göz kapaklarının göz bandı ile kapatılması ve konjuktival keseye göz kayganlaştırıcı sürülmesinden bahsedilebilir.
Ameliyattan önce su dahil 8 saatlik açlık dönemi gerekiyor. Bunun nedeni ise midenin dolu olması durumunda anestezi sırasında mide içeriğinin akciğerlere kaçarak yaşamsal problemlere neden olabilmesi.
Anestezi sonrası nelere dikkat edilmelidir? Anesteziden sonra bir süre yorgun ve uykulu olmanız normaldir. Bu durum anestezi tipine ve verilmekte olan ağrı kesicilere bağlı olarak daha da uzayabilir. Ameliyattan ne kadar zaman sonra gıda alabileceğinizi doktorunuz size söyleyecektir.
Öncelikle, göz çevresini uyuşturmak için damlalar verilir. Daha sonra uyuşan göz çevresine bir enjeksiyon yapılır (ama göz küresinin içine değil). Lokal anestezi enjeksiyonu ağrılı bir işlem mi? Bu kişiden kişiye değişir.
1-2 gün sürebilir, genellikle geçicidir.
İlgili 37 soru bulundu
Ameliyat yüzüstü pozisyonda ve genel anestezi altında yapıldığından ameliyata kadar bir şey yiyip içilmemelidir. Aksi halde kusma durumunda akciğerlere mide sıvısı kaçar ki bu ciddi sonuçlar doğurabilen bir durumdur. Ameliyattan 3-4 saat sonra ağızdan su ve meyve suyu benzeri sıvılara başlanır.
Anestezi Nasıl Etki Eder? Tüm anestezi tipleri çeşitli seviyelerde sinir sistemini baskılayarak (deprese ederek) ağrının hissedilmesini engeller. Lokal anestezi sadece uygulandığı alandaki sinir hücrelerini baskılayarak ağrı duyusunun iletilmesini önler.
Damla anestezi yöntemiyle göz uyuşturulmaktadır. Hasta işlem sırasında hiçbir ağrı hissetmez. İhtiyaç görülmesi halinde işlem sırasında heyecanlanmaması için hastaya sakinleştirici verilebilmektedir. Damla dökülüp uyuşturulan gözün etrafı iyice temizlenmektedir.
CILOXAN POMAT : DİKİŞ ALINANA KADAR HER GÜN KULLANILACAK. ARNICA KREM : YARA YERİNE DEĞİL, KAPAK ÇEVRESİNE SÜRÜLECEK. SCAREX JEL : DİKİŞ ALINDIKTAN SONRA KULAK ÇÖPÜĞÜ YARDIMI İLE İNCE BİR TABAKA HALİNDE DİKİŞ İZLERİNİN ÜZERİNE SÜRÜLECEK.
Alt göz kapağının iç kısmına bir damla damlayacak şekilde damlalığı hafifçe sıkınız. Ellerinizi yüzünüzden yavaşça çekiniz, gözlerinizi hafifçe kapatınız. Gözlerinizi kırpmamaya ve göz kapaklarınızı sıkmamaya özen gösterin, bu durum göz damlasının göz dışına çıkmasına ve etkisinin azalmasına neden olacaktır.
Anestezi en çok ne kadar sürer? Anestezi birkaç dakika veya saatlerce sürebilir. Bu ameliyatın türüne ve seyrine bağlıdır, ameliyatın ne kadar sürmesi gerekiyorsa, anestezi de kesintisiz olarak o kadar sürdürülür.
Anestezi sırasında midenizde yiyecek veya sıvı varsa, bu maddeler boğazınıza ve akciğerlerinize kaçarak hayatınızı tehlikeye atabilir. Yatışınız sırasında boyunuz, kilonuz ve vücut kitle indeksiniz (BMI) tekrar kontrol edilir. Kilonuz için güvenli olan ekipmanlar daha sonra bakımınız sırasında kullanılabilir.
Anestezi çok güvenli olsa da operasyon esnasında ve sonrasında yan etkilere neden olabilir. Anestezinin çoğu yan etkisi hafif ve geçicidir, ancak önceden bilinmesi ve gerekiyorsa hazırlık yapılmasının gerekebileceği daha ciddi yan etkiler de olabilmektedir.
Tüyler cerrahi alana engel olmadığı sürece temizlemeyin, Tüy temizliğini ameliyattan hemen önce gerçekleştirin, Tıraş makinesi ya da tüy dökücü krem kullanın, jilet kullanmayın, Ameliyathanedeki tüm jiletleri ortadan kaldırın ve Tüy temizlik protokolü oluşturun.
Ameliyat olacak hastaları servisde, servis hemşireleri ameliyata hazırlar. Hastaların üzerlerinde sadece iç çamaşırları kalacak şekilde soyunmaları ve özel ameliyat kıyafetini giymeleri gerekir. Bu kıyafetler, giydirilmesi ve çıkarılması son derece kolay olan, arkadan bağlanan, bol kıyafetlerdir.
Bu süre hastaya ve yapılan ameliyata bağlı olarak farklılık gösterebilir. Genellikle eğer batın bölgesini ilgilendirmeyen bir operasyon ise 4-6 saat sonra hastaların gıda alımına izin verilmektedir. Ancak her koşulda bulunduğunuz servisteki görevli sağlık profesyonelinden izin alınması gereklidir.
Ameliyat sonunda göze steril tuzlu su veya gaz kabarcığı ya da silikon yağı gibi vitreus yerine geçen bir madde doldurulur. Vitreus yerine geçen madde kullanıldığında, hastanın ameliyat sonrası özel bir pozisyon alacağı (tipik olarak yüzüstü) bir dönem geçirmesi, retinanın iyileşmesine katkı sağlar.
Göz kremini, cilt bakım rutinin en son aşamasında kullanılmasını öneririz. Yani, cildine nemlendirici, serum veya maske uygulaması yaptıktan sonra en son adımda göz kremi sürmelisiniz. Sadece tek bir istisna var, o da güneş kremi. Eğer güneş kremi sürüyorsanız, göz kreminden sonra güneş kremini uygulamalısınız.
İşte bu sorunun cevabını arıyorsanız, doğru formül ve ürünle cevap kesinlikle evet. Seçtiğiniz göz kreminin kullanımı buna uygun olduğunu sürece göz kapaklarınıza ince bir şekilde göz kremi uygulamanızda hiçbir sakınca yok. Aksine kırışıklıklar için son derece faydalı.
Genelde üst göz kapağına uygulanan ameliyatta göz kapağının kıvrımlarına uygulanan dikişlerle sağlanır ve dikiş izlerinin kaybolması 2-3 ayı bulabilmektedir. Alt göz kapağındaki dikişler ise kirpik hattı boyunca sağlanır veya dışardan hiç kesi uygulanmadan yapılır ve ortalama iyileşme süresi 2 ay olabilecektir.
Ameliyat sonrası: İlk 24 saat soğuk kompres (buz torbası ile) yapılır. İlk 5 gün kapaklar şiş ve mor olur. Ertesi gün bant açılır. 1 hafta göz kapaklarına su değdirilmez.
Göz kapaklarında ameliyattan sonra şişlik ve gerginlik oluşur. Şişliğin düzelmesi yaklaşık 1-2 hafta almaktadır. Dikişler ameliyattan üç ila yedi gün sonra alınır. Dikişler alındıktan sonra, göz kapağı çevresindeki şişlik ve morluk giderek kaybolacaktır.
Modern anestezi pratiğinde yeni ve kısa etkili, yan etki oranları düşük anestezi ilaçlarının gelişmesiyle, “fazla narkoz verildiği” ya da “ hasta narkozu kaldıramadığı” için anesteziden uyanamamak gibi bir durum olamaz. Anestezi bir bilim dalıdır, kanıta dayalı tıbbın verilerini kullanarak kendi kurallarını oluşturur.
Genel anestezi bilincin ilaçlar yardımıyla ortadan kaldırıldığı ve tüm vücudun anestezi etkisinde olduğu anestezi yöntemidir. Bilinç kaybı, duyu kaybı, hatırlamama, ağrı duyusu kaybı, hareketsizlik ve cerrahi uyarılara karşı reflekslerin baskılanması genel anesteziyi oluşturmaktadır.
Genel anestezi birçok kişiye sorunsuz bir şekilde uygulanır. Ancak bazı durumlarda hastanın hayatını riske atmamak için genel anesteziden kaçınılır. Bunlar çoğunlukla kalp ve akciğer gibi rahatsızlıklardır. Solunum sıkıntısı olan kişilerde de mümkünse farklı anestezi teknikleri kullanılır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri