Genel kültür konularından 60 tane soru sorulur. Bu soruların 30 tanesi tarih konularından, 18 tanesi coğrafya konularından, 9 tanesi vatandaşlık konularından ve 3 tanesi de güncel konulardan çıkar. Genel yetenek konuları ise Türkçe, Matematik ve Geometri derslerinin belirli konularını içerir.
KPSS GYGK'de 30'u Türkçe, 30'u Matematik, 27'si Tarih, 18'i Coğrafya, 9'u Vatandaşlık ve 6'sı Güncel Bilgiler konularından olmak üzere toplamda 120 soru sorulmakta. Aşağıda ise derslerin konu ve soru dağılımlarını ele alacağız.
Ön lisans ve Ortaöğretim (Lise) KPSS sınavları sadece çift yıllarda yapılır örneğin:2018,2020,2022,2024 gibi yıllar da yapılır. Sınav sonuçları ise sınav tarihinden itibaren iki yıl geçerli sayılır. Genel Kültür Testi (60 Soru), Genel Yetenek Testi (60 Soru) toplamda 120 sorudan oluşmaktadır.
KPSS Genel Yetenek Genel Kültür (GK-GY) sınavı, lisans, önlisans ve ortaöğretim düzeyinde memur olmak isteyen adayların girmesi gereken bir sınavdır. Sınavda Türkçe, Matematik, Tarih, Coğrafya, Vatandaşlık ve Güncel Bilgiler olmak üzere 6 dersten toplam 120 soru sorulur.
KPSS Genel Yetenek testlerinin içeriği, Türkçe ve Matematikten oluşur. Adayların, mantık, problem çözme, okuduğunu anlama ve sahip oldukları temel bilgi ve beceriler sınanır. Genel Kültür testine de girilmesi zorunludur.
İlgili 35 soru bulundu
KPSS lisans kaç net kaç puan getirir? KPSS lisans sınavına giren adaylar KPSS puan hesaplamalarını merak ediyor. KPSS lisans sınavında 55 net 70 puan getirirken, 62 net 75 puan getirmekte. KPSS lisans 72 net 80 puan ederken, 84 net ise 85 puan getirecektir.
80 Puan Almak İçin Gerekli Net
KPSS'de 80 puan elde etmeyi amaçlayan adayların, 50 ile 55 net arasında performans göstermeleri gerektiği ifade edildi. Bu sayılar, sınavın zorluk seviyesi ve değerlendirme kriterlerine göre belirlenen ortalama net sayılarını temsil ediyor.
Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) Lisans Genel Yetenek ve Genel Kültür olmak üzere iki bölümden oluşur. Genel yetenek testi içerisinde 30 Türkçe, 30 matematik olmak üzere 60 soru; genel yetenek testi içerisinde 25 tarih, 18 coğrafya, 9 vatandaşlık ve 6 güncel bilgiler olmak üzere toplam 60 sorulmaktadır.
Geçtiğimiz yıllarda yapılan KPSS Ön Lisans sınavı verilerine dayanarak, toplam 35 net yapan aday 67,147 puan, 45 net yapan aday 71,359 puan, 70 net yapan aday 80,783 puan almıştır.
Cümlenin Ögeleri [Soru Sayısı: 1 ] Ses Olayları Konusu [Soru Sayısı: 1 ] Yazım Kuralları Konusu [Soru Sayısı: 1 ] Paragraf Konusu [Soru Sayısı: 14 ]
KPSS 2021 sınavınıza 3 Ay kala Genel Yetenek Genel Kültür ve Eğitim Bilimleri derslerinizin tamamını bitirmek istiyorsanız bu çalışma programını kullanabilirsiniz.
KPSS P3 puan türü Genel Kültür ve Genel Yetenek testlerinin eşit oranda ağırlığa sahip olduğu, Lisans B Grubu kadroların atamasında kullanılan puan türüdür. KPSS P3 puanının hesaplanmasında; Genel Yetenek yüzde 50, Genel Kültür yüzde 50 ağırlığa sahiptir.
Bütün adaylar gibi öğretmen adayları da GY- GK (Genel Yetenek / Genel Kültür) + Eğitim Bilimleri + ÖABT (Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi)'ne girmek zorundadır.
GK, GY KPSS'de bulunan derslerin genel başlığıdır. Genel Yetenek, Matematik ve Türkçe; Genel Kültür, Tarih, Coğrafya, Vatandaşlık ders sorularından ve güncel sorulardan oluşmaktadır. GK, GY testleri KPSS içerisinde yer almaktadır.
TYT'de 30 Net Kaç Puan Getirir? TYT'de 30 net 235,772 puan getirir. 2021 ve 2022 yılında düzenlenen TYT verilerine göre 30 net ile aşağıdaki puanlar alınır. Puan hesaplamaları yapılırken diploma notu 60 ve OBP (ortaöğretim başarı puanı) yani okul puanı ise 300 kabul edilerek yapılmıştır.
2024 KPSS sınav tarihleri
KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) 4 Ağustos, KPSS Ön Lisans 1 Eylül, KPSS Ortaöğretim 15 Eylül, KPSS Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi (DHBT) ise 22 Eylül'de yapılacak.
KPSS Bir günde kaç ders çalışılmalı? KPSS'ye hazırlanırken günde kaç ders çalışılması gerektiği, bireysel öğrenme stilinize ve çalışma alışkanlıklarınıza göre değişebilir. Ancak, genel olarak, günde en az 3-4 ders çalışılması önerilir.
80 VE ÜZERİ ALIM YAPAN KURUM VE KURULUŞLAR
Bu puan aralığında olan adayların en çok şansının olacağı kurumlar Adalet Bakanlığı, CTE ve Belediyelerin memur alımlarına başvuru yapabilir ve bu kurumlarda memur olabilirler.
KPSS Lisans sınavına girecek olan adaylar Genel Yetenek Testinden, Türkçe (30) Matematik (30)
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri