Dar Ağız veya Geniş Ağız biberonlarımızın özellikleri aynıdır. Her iki şekil biberonlarımızda özel hava akış kanalına sahip olup gaz önleyici özelliklere sahiptir. Akış hızları her iki biberon emziğinde dar veya geniş aynıdır ve 0+ aydır. Tek farkı şekilleridir.
Cam biberonun plastik biberona göre avantajı malzemenin doğal olması ve daha hijyenik kullanım sunmasıdır. Cam biberon kullanımın birden fazla avantajı var. Cam biberon tercihinin önemi şöyle özetlemek mümkün: Cam, plastik ve kauçuk gibi yumuşak malzemelere göre çok daha sağlıklı bir seçenektir.
Geniş ağızlı biberonlar ; Biberonları ve emzikleri geniş ağızlarıyla tanınır ve biberonla en doğal beslemeyi sunar. bu durumlarda daha sık tercih edilen bir modeldir. Geniş ağızlı emzikler, anne meme ucunun karışmasını önlemek için meme şekline benzer geniş ağızlı bir tasarıma sahiptir.
Anne sütünü, hiçbir şekilde bozmadan bebeğe ulaştıran ideal biberon seçimini, biberonun yapısı, hacmi, yapıldığı materyal ve biberon emziği belirlemektedir. Bebeğiniz için en uygun olan cam biberon ya da polipropilen biberonlardan birini seçerek gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz.
0-6 ay arası az akışlı emzik kullanmanız önerilir. 6-18 ay arası orta akış, 18 ay ve sonrasında bebeğinizin besin ihtiyacı artacağı içinse 3 numaralı güçlü akış özelliğine sahip biberon emzikleri tercih edilmelidir.
İlgili 36 soru bulundu
İlk aydan itibaren kullanılabilir. Tek deliklidir. Anne göğsüne benzer geniş emzik yapısı biberondan emzirmeye geçişi kolaylaştırır. Doğal hareket için esnek spiral tasarım ile ekstra yumuşak biberon emziği göğüs hissini taklit eder.
2 delikli biberon uçlarında çift delik bulunur. Orta akışlı ve 3-6 ay bebekler için uygun olan bu ürün sayesinde acıkma sıklığı artan bebeğin gelişimine uygun şekilde beslenmesi mümkün olur.
Biberondan emzik akış hızı, üzerindeki deliklerle belirlenir. İlk bir ayda yavaş akışlı emzikler (küçük delikli) önerilir. 3 ay civarında orta akışlı, 6 ay civarında hızlı akışlı emziğe geçmek önerilir.
Biberon seçimi bebeklerin sağlıklı ve yeterli beslenebilmeleri için oldukça önemlidir. Yenidoğan biberon seçimi yapılırken birçok noktaya dikkat edilmeli. Biberonun yapıldığı madde, biberon boyu, şekli, biberonun anti-kolik özelliği, emzik yapısı, emzik şekli, emziğin delik sayısı önem taşır.
Yenidoğan bebeğin emme becerisinin zarar görmemesi için emzik veya biberon ile mümkün olduğunca (tıbbi bir gereklilik olmadıkça) tanıştırılmaması gereklidir. Biberondan emmek ile anne memesinden emmek tamamen farklıdır. Biberon ya da emziğe alışan bebek anneyi emmek istememekte ve memeyi reddetmektedir.
Genellikle 3. ayla 4. ay arasındaki dönemde bebeklerde meme reddi başlar.
Biberon Ne Kadar Sürede Değiştirilmeli? Biberon emziğinin değişimini gerekli kılacak durumlar aslında biberonlar için de geçerli. Uzmanlar, beslenmenin sağlıklı ve hijyenik bir şekilde devam edebilmesi adına bir biberonun maksimum 6 ay boyunca kullanılması gerektiğini ifade ediyor.
PP biberonlar da cam malzemeye alternatif seçeneklerdir. Dayanıklılık konusunda ekstra destek sunan bu ürünler, genellikle plastik malzeme ile karıştırılıyor. Ancak belirtmek gerekiyor ki PP ile plastik aynı malzeme aynı şey değildir.
İlk bir ayda yavaş akışlı yani tek delikli emzikler önerilirken, 3 ay civarında orta akışlı yani 2 delikli emzikler önerilir. 6 ay civarında ise hızlı akışlı emziğe geçebilirsiniz. Biberon formları: Yuvarlak ağızlı biberonlar çok kullanılır. Temizlenme ve içine mama koyma yönünden rahattır.
Bununla birlikte süt zamanla bakteri oluşumuna neden olur. Bu bakteriler de biberon iyi bir şekilde temizlenmezse, bebeği hasta edebilirler. Bu yüzden biberonları çok iyi şekilde temizlemek gerekir.
Yenidoğan bebekler için küçük boyutta yani 90-150 ml olanlar uygundur. 3-6 ay aralığındaki bebekler için 240-260 ml biberonlar kullanılabilir. 6 aydan büyük bebekler içinse 320-340 ml biberonlar tercih edilebilir. Aslında biberon boyutu tamamen bebeğin ihtiyaçlarına göre belirlenir.
“Bebeğin yatık, biberonun yere dik” olduğu standart biberonla bebek beslenmesi pozisyonunda, biberondaki süt yer çekiminin de etkisiyle hızla ve kolayca bebeğinizin ağzına akacak bebeğiniz de bu hıza uyum sağlamak için daha hızlı içmek durumunda kalacaktır.
Akış hacmi bebeğiniz için uygun olmalı
Bu bakımdan, bebek üç aylık olduktan sonra orta akışlı emziğe geçme ihtiyacı hissedecektir. 3 aylık bebek için orta akış emziği uygun olacaktır.
Biberon boyutları
120-150 ml'lik biberonlar ilk aylar için kullanılır. Su ve ara öğünler için idealdir. 240-260 ml'lik biberonlar ise üç ila altı aylık bebekler için kullanımı uygundur. Son olarak, 320-340 ml'lik biberonlar ise biraz daha iştahlı bebeklerin 1 yaşına kadar kullanabileceği boyuttadır.
- Biberon ucunun hangi maddeden üretildiği önemlidir. En çok tercih edilen biberon uçları silikon ve kauçuk olanlardır. Kauçuk uç, doğal ve yumuşak olmakla birlikte daha dayanıksız bir yapıya sahiptir. Silikon ise ısı değişimlerine ve fiziki zorlamalara daha dayanıklı kokusuz tatsız tamamen doğal bir materyaldir.
Biberona alışan bebek, onun kolaylığını memede bulamayınca, kolayı seçerek, memeyi red eder. Bazen de büyüme atağına girer. Her gün güzelce emen bebek, birden memeyi istemez, anne aç olduğunu düşünerek, emzirmeye zorlar, bebek iyiden iyice daha çok reddeder ve memede bir kavgadır alır başını gider.
İçme sırasında biberon emziği neden çöküyor veya emzik ucu neden biberonun içine doğru çekiliyor? Bu, valf tıkanırsa veya emzik ucu boyutu çok küçükse ve çocuğun güçlü şekilde emmesi gerekiyorsa söz konusu olabilir. Her zaman valf yoluyla biberona hava girmesine dikkat edin veya bir boy büyük emziği kullanın.
Biberon ile verilen süt, bebek uyuduktan sonra dişlerinin üzerinde birikecek ve uyku esnasında tükürük salgısının da az salgılanmasıyla dişler temizlenemeyecek. Bu da mikropların asit oluşturması için gerekli ortamı sağlayarak, diş minelerinin mineral yapısını bozacak.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri