Kameradan veya video dosyalarından aldığı görüntülerde yer alan veritabanına kaydedilmiş nesneleri bulup işaretleyen program.
YOLO konvolüsyonel sinir ağları kullanarak nesne tespiti yapan bir algoritmadır. Açılımı ''You Only Look Once'' demektir. Sebebi ise algoritmanın nesne tespitini oldukça hızlı bir şekilde ve tek seferde yapabiliyor olmasıdır.
Görüntü etiketleme, aktivite tanıma, yüz algılama, yüz tanıma, video nesnesini müşterek bölümleme gibi bilgisayarla görme görevlerinde yaygın olarak kullanılmaktadır.
YOLO (You Only Look Once) görüntüdeki nesneleri konumlarıyla bereber tek seferde tespit edebilen bir yapay sinir ağıdır. Görüntüyü hücrelere bölerek her bir hücrede nesneler için confidence değerlerini ve bounding boxları tahmin etmeye çalışan çıktı vektörleri üretir.
Ön işleme için birçok algoritma mevcuttur. Bu yöntemleri sıralamak gerekirse Regresyon, esikleme, kümeleme, filtreleme, binnig, karar ağaçları vb. denilebilir.
İlgili 39 soru bulundu
Görüntü işleme (Computer Vision) görüntülerden önemli bilgilerin çıkarılması ve işlenmesi için kullanılan yöntemlerdir. Görüntülerdeki nesnelerin tespit edilmesi, takip edilmesi ve sınıflandırması gibi birçok yöntem vardır.
YOLOv4, Nisan 2020'de yayınlanan ve COCO veri setinde son teknoloji performansa ulaşan gerçek zamanlı bir nesne algılama modelidir. Nesne algılama görevini iki parçaya bölerek çalışır; Sınırlayıcı kutular aracılığıyla nesne konumlandırmasını tanımlamak için regresyon. Nesnenin sınıfını belirlemek için sınıflandırma.
İnternetin bu tarafında görebileceğiniz şeylerin 95%'inin yasal olmadığını bilmeniz gerekir. Birçok şey yasal değil fakat yasal olan kısımlar da olduğu için Dark Web'e girmeniz yasak değildir. Dark Web'i yasalara uygun şekilde kullanmak kullanıcıya bağlıdır.
Darkweb'e girmek yasal mı 🧐
Dark web'e girmek ve gezinmek tamamen yasaldır. Darkweb, yaygın olarak yasa dışı faaliyetlerle (uyuşturucu, kara para aklama, çalınan kimlik bilgilerinin ticareti gibi) ilişkilendirilir.
Sansürden kaçınmak ya da bilgi paylaşımlarını rahatça yapabilmek için de Deep Web kullanılabilir. Ancak amacın farklılaştığı ve daha da karanlık bir hal aldığı yere ise Dark Web denir.
Nesne algılama çevremizdeki maddeler diye tabir ettiğimiz tüm nesnelerin görüntüden ya da videolardan bulmaya yönelik bir oluşumdur. Nesne algılama algoritmaları, anlamlı sonuçlar üretmek için Makine Öğrenim'den (Machine Learning) veya Derin Öğrenim'den (Deep Learning)faydalanır.
Yüklem bulunduktan sonra, belirtili nesneyi bulmak için yükleme “neyi, kimi” soruları yöneltilir. Bu soruların yanıtı, belirtili nesneyi verir. Örneğin, “Her akşam haberleri izlerim.” cümlesinde “neyi izlerim?” sorusunun cevabı olan “haberleri” kelimesi, belirtiyi nesnedir.
Nesne tabanlı sınıflandırma nedir? Nesne tabanlı sınıflandırma, görüntü üzerindeki benzer spektral özelliklere sahip piksellerin gruplandırılarak bu pikselleri temsil eden görüntü objelerinin oluşturulması ve pikseller yerine söz konusu objelerin sınıflandırılması temeline dayanmaktadır.
YOLO, evrişimsel sinir ağlarını (CNN) kullanarak nesne tespiti yapmamız için geliştirilmiş bir algoritmadır. Açılımı “You Look Only Once ” |“ Yalnızca Bir Kez Bak” tır. Güzel bir çalışma gerçekleştirilirse gerçektende tek görüşte oldukça hızlı bir şekilde nesne tespiti yapabilir.
Anchor Boxes Nedir? Ağımızı eğitmeden önce veri kümesindeki nesnelerin tahmin etmek için önceden belirlenmiş bir yükseklik ve genişliğe sahip kutulardır. Anchor Box denilen kutuların boyutu, veri kümenizde performansı artırmak için belirlemeniz gereken önemli parametrelerden biridir.
SSD (Single Shot Detector) algoritmaları ön plana çıkmaktadır. SSD algoritması farklı katmanlardaki özellik haritalarından küçük nesneleri belirleyen bir algoritmadır. Faster R-CNN algoritmasına göre daha kötü başarım oranına sahip olmasına karşın, daha hızlı bir sonuç üretmektedir.
Deep web'e Google, Yahoo, Bing ya da diğer arama motorları ile giriş yapılamaz. Bu dünyada boy gösteren tüm siteler, arama motorları tarafından indekslenmediği için -yani arama sonuçlarında gösterilmediği için- o kapsamda yer alır.
Ross William Ulbricht (d. 27 Mart 1984), darknet pazarı web sitesi Silk Road'u 2011'de kurup 2013'te tutuklanana kadar işleten Amerikalı. Site, anonimlik için Tor'u ve para birimi olarak bitcoin kullandı ve uyuşturucu maddeler gibi yasadışı ürünlerin ticaretine ev sahipliği yaptı.
Deep Web'i kimileri 4 kimisi 5 kimisi 8 katman olarak anlatır. Ancak ben burada 5 katman olarak toparlayıp, içeriklerinden ve olası 6. katmandan da bahsedeceğim. Bilinen internet ve içindeki her türlü bilgiyi içerir.
Tor'u kullanmak yasalara aykırı mıdır? Yazılım açısından Tor ve diğer anonim tarayıcı kullanımı tam anlamıyla yasalara aykırı değildir. Aslında, bu sözde "Dark Web" tarayıcıları yalnızca internetin bu kısmına bağlı değildir.
#kesfetteyiz #keşfet #fypシ #cihankarga #tavsankostum olay:Tavşan kostümlü amerikalı iki kardeş çocukları kaçırıp para istiyor vermezlerse çocukları öldürüyorlar. Bunu gören kayserili "Cihan Karga" bulundukları yere baskın yaparak iki kardeşi öldürüyor.
Yazılım tarafında, Tor ve diğer anonim tarayıcıların kullanımı kesinlikle yasa dışı değildir. Aslında, bu "karanlık web" tarayıcıları sadece internetin bu kısmına bağlı değildir.
Nesne Tespiti(Object Detection); fotoğraflardaki, videolardaki ve gerçek zamanlı görüntülerdeki nesneleri tespit etmeye odaklanan bilgisayarlı görü ve görüntü işleme ile ilgili bir bilgisayar teknolojisidir.
you only live once (yolo)
Diğer yandan YOLO'nun kurucusu olan Haydar Çolakoğlu, hem TEB Yönetim Kurulu Üyesi hem de Çolakoğlu Grubu Yönetim Kurulu Üyesi. YOLO'nun operasyonlarıyla da bizzat ilgileniyor. Aldığımız yeni bilgilere göre YOLO, yönetim kademesindeki 12 kişilik tecrübeli ekibin 1 yıllık çalışmaları sonucu geliştirilmiş.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri