Geyikli Plajı Duş ve soyunma kabini hizmeti veren tesis olmamasına karşın şezlong ve şemsiye kiralayabileceğiniz işletmeler mevcut durumdadır. Su ısısı ortalamanın biraz üzerinde soğuk olan denizinde derinlik oranı ise yüksek değildir. Bu sebeple çocuklarınızla birlikte rahat bir şekilde denize girebilirsiniz.
Denizi sığ olduğu için çocuklu aileler tarafından da rahatlıkla tercih edilebilen Geyikli Plajı'nın suyu, bölgedeki denizlere göre biraz soğuktur.
Bozcaadanın en güzel plajı. Suyu çok soğuk,fazla dalga yok,çocuklu aileler için ideal bir plaj,fazla derin değil.Yiyeceklerinizide beraberinizde götürürseniz akşama kadar denize girip beraberinde piknik yapabilirsiniz.
Ölüdeniz Plajı (Belcekız Plajı)
Ölüdeniz Plajı veya diğer adıyla Belcekız Plajı, Ölüdeniz'in en işlek plajı. Yaklaşık 3 kilometre uzunluğunda. Halk plajı olduğundan giriş ücretsiz. Denizi çok güzel ama derin ve dalgalı.
Denizi sığ mı hemen derinleşiyor mu ? “Denizi sığ mı hemen derinleşiyor mu ?” Tabiat parkı içindeki kumburnunun solu hemen derinleşir sağı ölüdeniz olan kısımdır yani dalgasız ve çok sığdır.
İlgili 30 soru bulundu
Fethiye Ölüdeniz derinliği kaç metre? Ölüdeniz yani Kumburnu plajında derinlik ilk 4-5 metre boyunca boyu geçmemektedir.
Ölüdeniz Belcekız Plajı'nda 5 metrelik dalgalar sahildeki 2 kulübeyi yıktı. Fethiye'nin Ölüdeniz Mahallesi Belcekız Plajı'nda saatteki hızı yer yer 25 kilometreyi bulan rüzgar nedeniyle dev dalgalar oluştu. Kıyıya çarparak, yükselen dalgaların boyu, 5 metreyi buldu.
Kumburnu Plajı'nın diğer tarafı ise ücretsizdir. Ücretli alan Ölüdeniz Plajı olarak bilinir. Ücreti plaj alanının kumu altın sarısı rengindedir ve denizi sığdır. Ücretsiz plaj alanının denizi ise daha derindir metrelerce ileri gidilmesi durumunda dahi su seviyesi bel hizasını geçmemektedir.
Kumburnu Plajı
Sığ ve sıcak suyu sebebiyle aileler ve özellikle de küçük çocukların yüzmesi için uygun. Nadiren deniz kestanelerinin olması haricinde bir çocuğun yüzmesi için oldukça uygun bir denize sahip. Giriş ücretsiz olsa da şezlong ve şemsiye kiralamak paralı.
Lara derin konyaaltı derin.
6- Geyikli Plajı-Ezine
Sürekli kalabalık olan plajın, bölgedeki diğer denizlere göre suyunun daha soğuk olduğunu söyleyebiliriz. Denizin hemen derinleşmemesi sayesinde çocuklu aileler tarafında da çokça tercih ediliyor. Sabah saatlerinde dalgalı olan denize öğleden sonra gitmenizi öneriyoruz.
– Tarım ve Orman Bakanlığı'nın verilerinden alınan bilgilere göre, Türkiye'nin en soğuk deniz suyu sıcaklığı Akçakoca'da ölçüldü. Akçakoca'yı Zonguldak takip ederken, en yüksek sıcaklık ise 32 derece ile Mersin'de ölçüldü.
Oldukça geniş ve uzun olan plajın bir kısmı taşlık bir kısmı da incecik kum. Sığ denizi le çocuklu aileler için ideal noktalardan. Adanın kalabalık koylarından kaçıp daha huzurlu bir ortam arayanların tercihi.
Geyikli Plajı
Duş ve soyunma kabini hizmeti veren tesis olmamasına karşın şezlong ve şemsiye kiralayabileceğiniz işletmeler mevcut durumdadır. Su ısısı ortalamanın biraz üzerinde soğuk olan denizinde derinlik oranı ise yüksek değildir. Bu sebeple çocuklarınızla birlikte rahat bir şekilde denize girebilirsiniz.
Su seviyesinin yükselip alçalmasına bağlı olarak göl yaz aylarında zaman zaman kalp şeklini alıyor. Özellikle eylül ayında pembeye yakın tonlara bürünen gölün, kasım ve aralıkta genellikle hardal sarısı olan rengi bazı günlerde yaşanan ısı değişikliğiyle yine pembeye dönebiliyor.
Gökçeada'nın dört bir tarafında mavi bayrağa sahip olan birçok plaj bulunuyor. Özellikle sakinlik ve gürültüden uzak plajlar tercih edenler için ilk sırada yer alır. Bu konuda kefalos (Aydıncık) plajı çok fazla öne çıkıyor. 1200 metrelik genişliğe sahip olan plaj ücretsiz şekilde değerlendirilebilir.
Sarımsaklı Plajı, Küçükköy
Küçükköy bölgesinde, Ayvalık'ın en güzel plajlarından biri. Denizi temiz ve kumluk. Çocuklu aileler için uygun çünkü denizi git git sığ devam ediyor. Oldukça uzun bir sahil şeriti var bu nedenle de plajda şezlong ve şemsiye kıtlığı yaşanmıyor.
Kaynağını Faralya Mahallesi'nden alan ve 50 m yükseklikten aşağı dökülen şelale, vadinin tam ortasından akan bir dere ile Akdeniz'e ulaşır. Kelebekler Vadisi, kamp ve doğa tatili için en iyi adreslerden biri olarak gösterilmektedir. 300 metrelik kumsala ve tertemiz turkuaz mavisi bir denize sahiptir.
Bununla beraber halk plajı kullanacak olan kişiler duş, soyunma kabini ve tuvalet için ekstra ücret ödemektedir. Fethiye'nin en temiz plajları arasında olan Kumburnu Plajı, özellikle giden kişilerin doğası içerisinde uzun süre zaman geçirmek istediği yerler arasında.
Altınkum Plajı
Mavi bayraklı denizi, denizin tertemiz olduğunu kanıtlar niteliktedir. Sığdan yavaş yavaş derinleşen denizi plajın çocuklu aileler tarafından tercih edilmesini sağlamaktadır.
10- Altınkum Plajı, Çeşme
Deniz sığ olduğu için birden derinleşmiyor, özellikle yüzme konusunda kendisini çok tecrübeli hissetmeyenler ya da yakındaki İzmir Çeşme otellerinde tatil yapan çocuklu aileler için uygun olsa da soğuk suyu sebebiyle serin deniz suyu sevenler için tercih sebebi.
Çeşme'nin merkezine on dakikalık mesafededir. Bu plaj beş yüz metre uzunluğunda ve on beş metre genişliğindedir. Altınkum plajı ismini altın rengi kumlarından almaktadır. Plajın denizi yavaşça derinleşir, suyu her zaman soğuktur ve sıcak, bunaltıcı günlerde insanların vazgeçilmez bir yerdir.
Suyun dibinde tek bir yosun bile bulamazsınız ve dibi beyaz bir kumla örtülüdür. Bu suyun ve kumun kırdığı ışık ise görenlere turkuaz bir renk sunar.
Denizin kıyısında, dalga cephesine suyun derinliğinin etkisi, rüzgarın etkisinden daha fazla olduğundan, sonuçta o kıyıya vuracak.
Ölüdeniz adı gibi oldukça sakindir ve kıpırtısızdır. Deniz kulağı adı verilen lagün oluşumlarından biri olan Ölüdeniz adeta durgun bir gölü andırmaktadır. Kışın fırtınalı günlerde yakın sahillerde dev dalgalar oluşsa bile Ölüdeniz sakinliğini korumaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri