Evin içinde hiç oturmasa dahi sorumludur. Bazıları eşyalarını barındırmak için ev kiralayabiliyorlar. Ancak sorun ev içinde değilde, bina logarlarında, kanalizasyon borularında meydana gelmiş ise sorumluluk ev sahibine aittir. Ama çoğu zamanlarda kiracılar bu masrafı öderler.
Gider Borusu Tıkanıklığı Kimin Sorumluluğundadır
Bina hattının genel sorumluluğu tüm bina sakinlerindedir. Eğer bu tıkanıklık veya kaçak bina kanalında fakat sorun sadece sizin dairenizi etkiliyorsa yine sorumluluk tüm apartmana aittir.
Kiracının Ödemekle Yükümlü Olmadığı Masraflar
Söz gelimi kullanılmasa da o mülkün site aidat masrafı, çevre vergisi gibi giderleri olacaktır. Söz konusu giderler mülkün varlığından ileri geldiğinden mülk sahipleri bunlara katlanmak zorundadır. Çünkü mülkiyet hem haklar hem de yükümlülükler demetidir.
Belediye Her Tıkanıklığa Müdahale Eder Mi? Belediye sadece rögar ve ana kanalizasyon tıkanıklıklarına müdahale eder. Çoğu zaman rögar tıkanıklıklarının da giderilmesi bina sakinleri tarafından yapılmaktadır. Eğer siz de bu tarz bir sorun yaşıyorsanız öncelikle tuvalet tıkandı belediye vasıtasıyla çözüm arayabilirsiniz.
Bu sebeple kiracının kullanımı sırasında evde çıkan arızaları gayrimenkul sahibi gidermekle yükümlüdür. Bu arızalar, tesisat ya da kombi gibi demirbaş eşyalarda gerçekleştiği takdirde tamir bedelini gayrimenkul sahibi öder.
İlgili 27 soru bulundu
Borçlar Kanunu'nun 317. Maddesine göre kiralanan yerin temizlik, bakım giderleri, demirbaşların iyi tutma halindeki masraflar kiracıya ait bulunuyor. Kombi, petek temizliği kiracıya ait olmakla birlikte parça değişikliği, tamir ya da yenileme gibi durumlarda oluşan masraflar ev sahibine ait bulunuyor.
Doğrudan kullanan kişi ve kişilerin yaralandığı temizlikçi, kapıcı, asansör bakımı, elektrik, su vb işletme giderleri ise kiracı tarafından karşılamakla yükümlüdür. Kat malikleri ortak alanda bulunan tesisleri kullanmaktan kaçınıp ihtiyaç duymadığını söyleyip giderleri ödemekten kaçınamaz.
Haftanın 7 günü 24 saat boyunca kesintisiz hizmet veren “ALO 185 BUSKİ Çağrı Merkezi”, suyu kesilenin, evini su basanın, gideri tıkananın ilk müracaat noktası olma gibi işleve de sahip bulunuyor.
İSKİ ALO 185 Çağrı Merkezi ile;
Ayrıca Alo 185 servisine ALO 153 İBB Beyaz Masa hattı aracılığı ile de ulaşılabilmektedir.
Peçete atılmasından dolayı klozette meydana gelen tıkanıklığa ilk olarak vakumlu pompa ile müdahale edilir. Vakumlu pompanın sorunu çözmemesi durumunda açma teli ile tıkanıklık açılmaya çalışır. Kap içerisine alınan sirkenin üzerine 1 çay bardağı karbonat ve 1 su bardağı sirkenin eklenmesi yeterli olur.
Kiralanan bir evde bulunan eşyalar evin demirbaşları olarak kabul edilmektedir. Bunları aynı zamanda taşınmaz olarak da düşünebilirsiniz. Bir evde taşınması mümkün olmayan; fırın, ocak, ankastre, kombi, duşakabin, klozet, lavabo, petek gibi sökülüp götürülemeyecek ürünler evin demirbaşlarıdır.
Kombinin bozulmasında kiracının herhangi bir kusuru yok ise; kombi tamiri, parça değişimi veya kombinin yenilenmesi ev sahibi tarafından yaptırılmalıdır. Eğer kombi arızası ile ilgili kiracının kusurlu olduğu tespit edilirse; bu kez oluşacak masraflar kiracı tarafından karşılanmalıdır.
borçlar kanunu'nun 317. maddesi gereğince; kiralanan yerin temizlik ve bakım giderleri kiracı tarafından karşılanır. bu nedenle demirbaşların (kombi, klima vs.) temizlik ve bakımı kiracıya aittir. parça değişikliği, tamir ya da yenileme gibi durumlarda oluşan masrafları ise ev sahibi öder.
Her markette kolaylıkla bulunan; karbonat, sirke ve tuz ile tıkanmış lavabo kolaylıkla açılır. Bir su bardağı karbonat ve bir bardak sirke karıştırılarak gider alanına dökülür. Ardından eldiven takılmış bir elinizle ya da tıpa ile gider kapatıp 30 dakika kadar bekleyebilirsiniz.
Tuvaletten alt kata su sızması, genellikle yanlış montaj veya bozuk tesisat nedeniyle meydana gelir. Bu durumda, sorumluluk genellikle kullanıcıya veya ev sahibine aittir.
Apartman gider borusu tıkanma sebebi boru eğiminin düzgün olmamasından da kaynaklanmaktadır. Eğim düzgün olmadığından dolayı boru içinde yer alan su lağım kuyusuna ulaşmayacaktır. Bundan dolayı da boru içinde tıkanma olur.
Bir bardak daha kabartma tozu ekleyin ve hemen ardından 1 bardak sirke eklemelisiniz. Kabartma tozu ve sirkenin 5 dakika reaksiyona girmesine izin verdikten sonra gidere 2 bardak sıcak su dökmelisiniz. Tıkanıklığı manuel olarak da temizleyebilirsiniz.
Kanalizasyon hatlarının ve rögarların tıkanmasındaki en önemli nedenler ıslak mendiller, petler, naylon poşetler ve temizlik bezleridir. Bazı durumlarda da kullanım süresi dolmuş veya hatalı montajı yapılmış bir malzeme düşerek kanalizasyon hatlarının tıkamaktadır.
Birçoğumuzun başına gelme olasılığı vardır, ancak Tuvalet Tıkandı Belediye Açar Mı, Gelir Mi? Bu panik sorgulamaların yapılmasını yersiz olduğunu iletmek isteriz. Hem Aski ve Belediyeler, hem de ÖzeL Vidanjör hizmeti veren şirketler tıkanan tuvaletinizi ya da Klozetinizi açarlar merak etmeyin.
Sirke ve kabartma tozu kimyasal olarak denenen bir yöntemdir. Bu yöntemde yapılması gereken karbonat tıkanan tuvalete dökülülür ve sonrasında kimyasal tepkime sayesinde açılmasına sebep olur. Fırça ile tuvalet tıkanıklığı açma. Fırça yöntemi bastırma yaparak olmaktadır.
Tuvalet tıkanıklığına evde çözüm yöntemlerinden en zararsız ve doğal olanı kuşkusuz karbonat ve sirke yöntemidir. Sirke, karbonat ile tepkimeye girer. Bu tepkime sayesinde, tıkanıklığa sebep olan cisim açılır. Ancak sirke karbonat tepkimesi çok güçlü ve zarar verici bir reaksiyon değildir.
Öncelikle gidere yaklaşık bir bardak (200 ml) karbonat dökülür ve arkasından 1 bardak tercihen beyaz sirke dökülür. Bu karışım saç topaklarını çözmede işe yarayacaktır. 10 dakika sonra giderden aşağıya sıcak su dökerek giderin açılmasını sağlayabilirsiniz. Sıcak suyu giderden dökerken dikkatli olmayı unutmayın.
Kiracı ile ev sahibi arasında sıkça gerginlik yaşanmasına sebep olan bir konudur. Borçlar kanununun 317. maddesine göre, kombinin temizliği ve bakımı kiracıdan sorumludur.
Kiracı eğer ki evde musluk bozulursa bu durumu ev sahibine bildirmesi mümkün olmadığı gibi kendinden kaynaklı sorunlar nedeni ile bozulduysa kendisi yaptırmak ile yükümlüdür. Eğer ki eve girdiğinde musluk bozuk ise bunu ev sahibinin yaptırması gerekmektedir.
boya tamamen ev sahibine aittir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri