Kümbet Yaylası, Kulakkaya Yaylası, Bektaş Yaylası ve Sis Dağı Yaylası gibi turizm bölgesi ilan edilmiş, Karadeniz'in en güzel yaylalarından bazılarına ev sahipliği yapan Giresun, her köşesinde başka bir doğa güzelliği gizliyor.
Giresun'da mutlaka görülmesi gereken doğal güzellikler arasında Giresun Adası, Kümbet Yaylası, Kulakkaya Yaylası, Kuzalan Şelalesi, Mavi Göl, Sis Dağı, Bektaş Yaylası, Gölyanı Yaylası, Paşakonağı Yaylası ve Karagöl Dağları bulunmaktadır.
İlgili 37 soru bulundu
Sıcaklarda yeşili ve oksijeni bol, isterseniz denize de girebileceğiniz alternatif bir tatil arıyorsanız Karadeniz Turu'na hoş geldiniz. Ağustos ayı Karadeniz turu için en ideal aydır, bu seneki iklim değişikliğinden dolayı Eylül ayının ortalarına kadar da bu süre sarkabilir.
Karadeniz'in muhteşem doğasını keşfetmek ve eşsiz yaylalarda unutulmaz anılar biriktirmek için en uygun zamanı, bölgenin coğrafyası, hava koşulları, doğanın canlılığı kısacası turizme uygunluğunu analiz ettiğimizde turlarımızı da düzenlediğimiz haziran ayı ortası ve eylül ayı ortası arasındaki dönem diyebiliriz.
Giresun'da yer alan başlıca plajlar arasında:Uluburun Plajı, Giresun Belediye Plajı, Asarkaya Plajı, Bulancak Belediye Plajı, Boztepealtı Plajı ve Çerkez Önü Plajı bulunmaktadır.
Giresun kentinin doğu ve batısındaki sahiller kilometrelerce uzayıp giden doğal plajlar durumundadır. Kent merkezine yaklaşık 5 km. uzaklıkta yer alan, Giresun, Belediye, Emniyet, ve Jandarma plajları Giresun`un başlıca plajlarıdır.
Zengin bir mutfağı olan Tirebolu, ısırgan otu yemeği, kiraz tuzlusu, fasulye diblesi, taflan kavurması, turşu kavurması, meşhur hamsi böreği, mısır ekmeği ve leziz Tirebolu usulü pide çeşitleri gibi lezzetleri bünyesinde bulundurmaktadır.
Giresun'da kivi üretiminin başlangıcı 1990'lardır. Kivinin, fındığa oranla verimi daha fazla, hasat gideri daha az ve geliri daha iyidir.
Giresun'un en popüler yöresel yemekleri:Karalahana Çorbası, Tel Kadayıf, Karalahana Sarması, Hamsili Pilav, Fasulye Turşusu Kavurması, Pezik, Görele Pidesi, Hamsi Böreği, Yağlaş, Mendek Çorbası, Isırgan Çorbası ve Darı Unu Helvası bulunmaktadır.
Giresun Gezilecek Yerler
Şehir merkezinde görülmesi gereken yerler bir gün gibi kısa bir sürede tamamlanabilirken, özellikle il merkezi dışında kalan ilçeler ve yaylalar için ek olarak 1 - 2 gün daha ayırmak gerekmektedir.
En çok Balkanlar, Türkiye ve Orta Doğu ülkelerinde tatlı olarak tüketilir. Basılı ilk yemek kitabı Melceü't-Tabbâhîn'de de çok çeşitli kadayıf tarifleri yer almaktadır. Türk mutfağının ve Giresun mutfağının en sevilen tatlıların başında tel kadayıf gelmektedir.
2014 yılında Türkiye İstatistik Kurumu'nun yaptığı araştırmaya göre beklenen yaşam süresi en uzun şehir Giresun. Bu uzun ömür veren şehirde yaşayan erkeklerde beklenen yaşam süresi 73.7 yıl, kadınlarda ise 79.4 yıl. Bunda Giresun'daki sakin yaşamın, bitki örtüsü zenginliğini ve ormanlarının katkısı göze çarpıyor.
Giresun, bir Miletos kolonisi olarak kurulmuştur. Yunanca adı "Kerasus"dur. İsminin, yabani kiraz ağaçlarından dolayı "Kiraz diyarı" olabileceği söylenir. Giresun, 1397 yılında Türkmen beyi Emir Oğlu Süleyman Bey tarafından fethedilerek Türk yurdu haline getirilmiş olup, Eski Türklerde adı Vilayet-i Çepni'dir.
Giresun ilinin 2007 yılındaki nüfusu 417.505 dir. İle bağlı bulunan 15 ilçeden Bulancak ilçesi 59.325 nüfusu ile en fazla nüfusa , Doğankent ilçesi ise 6.881 nüfusu ile en az nüfusa sahip olan ilçelerdir.
Giresun ili Karadeniz sahilleri boyunca yoğun olarak yerleşim merkezlerine sahiptir. Denizden uzaklaştıkça eğimli arazi toplu yerleşimlere yeterli olanağı vermemiştir.
Jandarma Plajı
O nedenle herkesin kullanımına açık değil. eğer askeri personelseniz Giresun'da yüzmek için Jandarma Plajı'nı değerlendirebilirsiniz.
Yapılan analizler sonucu Bulancak'ta; Belediye Halk Plajı, Burunucu Ofran Plajı, Burunucu Plajı ve Küçüklü Plajı deniz suları temiz ve denize girilebilir çıktı.
Karadeniz sahil şeridinin plajları arasında hem kumsalı hem de deniz olarak ön sıralarda yer alan güzel bir plaj.
Uygun Giyinmeyi Unutmayın: Karadeniz bölgesi, yağışlı ve serin havasıyla ünlüdür. Bu nedenle tur sırasında yanınıza mutlaka yağmurluk, mont, atkı ve bere gibi koruyucu giysiler almanız önerilir. Ayrıca, rahat ve su geçirmez ayakkabılar da tura katılırken yanınızda olmalı.
Karadeniz Tur Fiyatları
Jolly düzenlemiş olduğu Karadeniz Turu Fiyatları ile her bütçeye uygun Karadeniz Tatili fırsatları sunuyor. Çift kişilik oda kişi başı Karadeniz Turu fiyatları ise şöyle; 1600 TL ve altı Karadeniz Turları 1600 TL - 2450 TL arası Karadeniz Turları
Turunuza ilk olarak Batı Karadeniz kıyılarında başlayabilir, adım adım Doğu Karadeniz'e doğru yol alabilirsiniz. Eğer kendinize ait bir aracınız yoksa ve İstanbul'dan yola çıkacaksınız İstanbul Araç Kiralama sayfamız üzerinden erken rezervasyon fırsatlarını inceleyebilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri