*1 yıllık faaliyet süresini tamamlayan ve cirosu 10 milyon TL'yi aşmayan girişimciler, Dijital Kredi Platformumuz aracılığıyla Girişimci Kredi Paketi'ne başvurabilir.
Genç girişimcilerin ihtiyaçlarına yönelik olarak sunulan genç girişimci kredisi, 18-29 yaş arasındaki girişimciler için uygun bir seçenektir. Bu kredi, belirli bir faiz oranıyla sağlanır ve genellikle 350.000 TL'ye kadar olan miktarlarda verilir.
Üniversitelerin yüksekokul veya fakültelerinden mezun, mezun olduğu bölümle ilgili herhangi bir iş tecrübesi bulunmayan ve bu alanda kendi işini kurmak isteyen veya kendi işini kurmuş olan 35 yaşını aşmamış girişimciler hedef kitlemizdir.
KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimini tamamlamış ve 35 yaşını doldurmamış girişimci esnaflara, KOSGEB tarafından onaylanan projelerini Bankamıza sunmaları durumunda azami 300.000 TL ve 5 yıla kadar vadeli Genç Girişimci Kredisi, imkânı sunulmaktadır.
Devlet tarafından 18-29 yaş arasındaki genç girişimcilere sunulan Genç Girişimci Desteği vergi ve sigorta ödeme muafiyetlerini kapsar. Genç Girişimci Desteği'nden faydalanacak olan kişiler 2023 senesindeki güncellemelere göre 3 yıl boyunca yıllık 150.000 TL'ye kadar olan gelirlerin vergisini ödemekten muaftır.
İlgili 23 soru bulundu
Kuruluş desteği: Gerçek kişilere 5.000 TL, sermaye şirketi işletmelere 10.000 TL. Makine, teçhizat ve yazılım desteği: Teknoloji seviyesi düşük-orta olanlar için 100.000 TL, orta-yüksek olanlar için 200.000 TL, yüksek olanlar için 300.000 TL. Mentörlük, danışmanlık ve işletme koçluğu desteği: 10.000 TL.
KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi'ni tamamlayan 35 yaşını doldurmamış girişimciler için azami kredi limiti 300 bin TL'dir. En az 1 yıllık ustalık belgesine sahip ve ilgili meslek kolunda son 1 yıl içinde işletme kuran girişimciler için azami kredi limiti 650 bin TL'dir.
Tarım alanındaki genç girişimci sayısının artırılması, gençlerin tarımsal üretime yönelik yatırımlarının ve faaliyetlerinin desteklenmesi amacıyla genç çiftçilerimize 500.000 TL'ye kadar sunulan kredimizdir.
Azami kredi limiti, işini kurmuş kadın girişimciler için 300.000 TL, yeni iş kuran ve işletme yaşı 6 ayı geçmeyen kadın girişimciler için 200 bin TL'dir.
Genç Girişimci Desteği Başvurusu Nasıl Yapılır? Vergi daireleri veya İnteraktif Vergi Dairesi üzerinden başvurular, yalnızca başvuru dönemleri içerisinde alınıyor. Bu esnada başvuru formlarında yer alan şu bilgilerin doldurulması gerekiyor: Başvuru sahibinin kimlik bilgileri.
Kurduğunuz iş yeri için KOSGEB'e kayıt olun, Ardından, KOBİ Beyannamesi Formunu doldurun, KOSGEB Aktif Hizmetler bölümünde Geleneksel Girişimci Destek Programına tıklayarak başvurunuzu yapabilirsiniz.
Kamu kurumu veya özel sektör çalışanları, emekliler ve serbest çalışanlar gelir belgesi alabiliyor. Bu belge de kredi çekerken kolaylık sağlıyor. Ancak bu grupların dışında kalanlar yani maaş bordrosu olmayan kişiler de kredi alabilirler.
Sıfır faizli kredi kampanyasından gerçek kişiler ve şahıs firmaları faydalanabilir. Kullanılabilecek kredi türü; gerçek kişiler için bireysel ihtiyaç kredisi, şahıs firmaları için ticari amaçlı destek kredisidir.
Eskiden sadece yüz yüze eğitim ile alınabilen KOSGEB Girişimcilik Belgesi, pandemiden sonra artık online eğitim ile alınabilmeye başladı. İnternet üzerinden başvuru yapıp, kabul edilen kişiler, KOSGEB Girişimcilik Eğitimine katılım sağlayarak girişimcilik belgesi alabiliyor.
Birinci bileşende; 2019 yılında asgari 75 Bin TL net satışı hasılatı olan hedef sektörlerdeki MKİ'lere “faizsiz geri ödemeli destek" verilecektir. İkinci bileşende; 2017 ve sonrasında kurulan hedef sektörlerde faaliyet gösteren yenilikçi genç MKİ'lere “faizsiz geri ödemeli destek" verilecektir.
Hayır. Başvuru şartları arasında yaş sınırı bulunmamaktadır.
KOSGEB Berber, Güzellik Salonu Desteği Ne Kadar? - Kuruluş Desteği: Şirketinizi şahıs işletme statüsünde kurarsanız 5.000 TL, Limited ya da Anonim şirket olarak kurarsanız 10.000 TL'lik hibe alabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri