Giysi dolaplarının içi zamanla kötü kokmaya başlar. Giysi dolapları, evde rutubet varsa ya da giysilerinizi havalandırmadan koyarsanız oluşur. Kötü kokuyu gidermek için belli aralıklarla gardrop temizliği yapmak gerekir.
Dolaptaki kıyafetler neden kokar? Nemli ve ıslak kıyafetler hem rutubete sebep olmakta hem de dolabınızın kokmasına yardımcı olmaktadır. Elbise dolabı duvara çok fazla yaklaştırılmamalı. Hava almayan duvarda rutubet ve küf oluşabilir.
Dolabınızın içine lavanta, okaliptüs, yasemin gibi kurutulmuş çiçek keseleri koyabilirsiniz. Boş sprey kutusuna yumuşatıcı koyup dolabın içine sıkabilirsiniz. Kokulu sabunlardan alıp giysi aralarına yerleştirebilirsiniz.
Buzdolabının yeteri kadar temizlenmemiş olması, yemek bulaşıkları, çürümeye başlamış meyveler, bozulmaya başlamış yiyecekler, buzdolabının arkasında biriken kirli su, yeterli olmayan hava filtresi gibi birçok etken buzdolabında kötü kokuların oluşmasına neden olan etkenlerdendir.
Dolap çekmece kokusu sıvı ya da toz formlarda olabilir. Bunun yanı sıra askı ile asılabilen ya da katı halde direkt olarak yerleştirilebilen çeşitler de bulunur. Temin ettiğiniz ürünün şekline göre askılarından asarak ya da çekmecelerin içerisine direkt olarak koyarak kullanım sağlayabilirsiniz.
İlgili 23 soru bulundu
Buzdolabı gözlerine koyacağınız karbonat,vanilya, pirinç,yulaf ezmesi, limon dilimleri ve demlenmiş çay ürünleri ile içerideki kokunun emilmesini sağlayabilirsiniz.
Küçük bir kaba bir miktar karbonatı koyarak buzdolabınızın bir rafında bulundurursanız, oluşan kötü kokuları yok etmeye yardımcı olur. Küçük bir pamuk parçasına az miktar vanilya damlatın. Vanilya damlattığınız bu pamuğu su dolu bir bardağın içine koyarak buzdolabına yerleştirin.
Dolaptaki temiz çamaşırların kötü kokmasının en temel nedeni çamaşırların iyice kurutulmadan katlanıp dolaba yerleştirilmesidir. Çamaşırları iyice kuruduğundan emin olmadan askıdan toplamamalısınız.
Küçük bir kaba bir miktar karbonatı koyarak buzdolabınızın bir rafında bulundurursanız, oluşan kötü kokuları yok etmeye yardımcı olur. Kahve dünyanın en faydalı içeceklerinden biri. Kahvenin temizlikte de işe yaradığını söylesek. Örneğin kahve, buzdolabı kokusunun giderilmesini sağlıyor.
Genellikle cilt pulları, vücut yağları ve çamaşır deterjanının birleşiminden küflü yağ maddesi oluşur ve çamaşırlarda kötü kokunun oluşmasına sebep olur. Ayrıca sadece sıvı çamaşır deterjanı kullanmak ve düşük sıcaklıkta makineyi çalıştırmak da bu küfün oluşmasına neden olan sebeplerdendir.
Bakterileri yok edici özelliği sayesinde temizlik alanında da oldukça tercih edilen elma sirkesi, bu kez buzdolabı kokusu için tercih edilecek. Bir bardak içinde elma sirkesini ve suyu karıştırıp dolaba yerleştirin. Hem oluşabilecek bakterileri önleyecek hem de kötü kokuları yok edecektir.
Yeni mobilya kokusunu gidermek için başvurulan bir diğer yöntem beyaz sirke ve su karışımıdır. Su ve beyaz sirke eşit oranlarda eklenerek bir karışım hazırlanır. Bu karışım içerisine daldırılan bir bez ile yeni mobilyaların yüzeyi silinir. Silme uygulaması ahşap ya da kumaş üzerine yapılabilir.
Beyaz Sirke ve Su ile Yeni Mobilya Kokusu Giderme
Eşit oranlarda beyaz sirke ve su karışımı içerisinde nemlendirilen bir bez ile kumaş veya ahşap malzemenin kendisi silinebilir. İsterseniz bu karışımı sprey şişesi yardımıyla kumaşa veya ahşaba uygulayabilirsiniz. Ardından bir bez ile kurulanmalıdır.
Deterjan ve yumuşatıcılar yüksek ısıda daha iyi çözülen kimyasallardır. Yıkama işlemini sürekli düşük ısılarda yapıyorsanız temizleyiciler tamamen çözülemiyor ve kalıntı bırakıyor olabilir. Deterjan ve yumuşatıcı haznesinde biriken kalıntılar zamanla küf ve bakteri oluşumuna neden olarak istenmeyen kokular yaratabilir.
Islak ve terli olarak uzun süre beklemiş çamaşırlar
Elbiseler, ıslak ve nemli ortamlarda kolayca bakteri ve mantarlar için elverişli üreme ortamı sağlayabiliyor. Bunu önlemek için terli ve ıslak elbiselerin bekletilmeden yıkanması, hemen yıkama yapılmayacaksa nemli kıyafetlerin hava alarak kuruması sağlanmalıdır.
Bazı kumaşlar, yıkandıktan sonra bile ter kokmaya devam eder. Uzmanlar, vücut kokunuzun polyester gibi belirli tekstil ürünlerine nüfuz ettiğini, çünkü bunların hidrofobik, yani yağ bazlı olduklarını ve bu tür maddeleri çektiğini ortaya çıkardı.
Koku oluşumunu önlemek için yapmanız gerekenlerden biri de buzdolabınızda günlük yiyeceklerin saklandığı bölme olan soğutucu bölmesinin tavanında yer alan koku filtresini temizlemektir. Filtrenin yer aldığı ızgara şeklindeki kutuyu açtığınızda karşınıza kömür benzeri bir malzeme çıkar.
Bir sprey şişesine beyaz sirke ve ılık su koyun. Bu karışımı duvarlara püskürtün ve silin. Karışım, hem duvarları temizler hem de kötü kokuları giderir. Leş kokusu nasıl giderilir: Bunun yanı sıra lavaboya kahve telvesi ve sonrasında kaynar su dökebilirsiniz.
Dondurucu içerisinde saklanan yiyeceklerin düzenli ve sıkı şekilde paketlenmemesinden dolayı ürünlerin kokuları dışarı yayılıyor. Örnek vermek gerekirse, kullanıcıların haşlayarak yerleştirdikleri ürünler derin dondurucu içerisinde koku oluşmasına neden oluyor.
Hava soğuk olduğunda banyo gibi bir odada çamaşır kurutmak aklınıza gelebilir. Ancak bunun bir hata olduğunu bilin. Bir süre sonra havasızlık kaçınılmaz olarak küf kokusuna neden olacaktır.
Makinede ıslak unutulan çamaşırlar, uzun süre makinede kalırsa koku, küf gibi istenmeyen durumlar ortaya çıkabilir. 8-10 saat gibi bir süre sonra çamaşırlarda koku oluşmaya başlar. Çamaşırların daha uzun süre bekletilmesi durumunda küflenme başlayacaktır.
Giysilerinizden kokuyu çıkarmak için birkaç seçeneğiniz var. En etkili olanı beyaz sirke kullanımıdır. Çamaşır makinenizin yumuşatıcı bölmesine yumuşatıcı yerine beyaz sirke koyarak bu sorunu çözebilirsiniz. Çamaşırlarınızı ön yıkamalı programda yıkıyorsanız program başına 1/4 ila 1/2- fincan beyaz sirke ekleyin.
Dolap içlerine karbonat veya türk kahvesi koy, kokuyu çeker. 1 litre suyun içine 3 çorba kaşığı elma sirkesini karıştır ve ocağın üstünde 15 dakika boyunca kaynat. Mutfak dolaplarının kapaklarını aç. Hem havalandırmış olursun, hem sirke dolap içinde bulunan tüm kokuları ortadan kaldırır.
Odorfin Koku Tutucu, buzdolabı ve evin birçok bölgesinde kullanabileceğiniz koku tutuculardır. Çöp kutuları, gardroplar, tuvaletler ve aklınıza gelen diğer yerlerde rahatsız olduğunuz kokuları gidermeye yarayan Odorfin, oda parfümlerinden farklıdır. Herhangi bir koku vermez; ancak ortamdaki kokuyu içine hapseder.
buzdolabınızı deterjan yerine sirkeli suyla silerseniz ve daha sonra bir kase içinde dolapta da bulundurursanız kokuyu giderir.mangal kömürü de faydalı.benim dolaptada biz yokken yaş maya erimişti. iğrençti.ama koku falan kalmadı tavsiye ederim.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri